Günün Menüsü

Evet arkadaşlar evin işsizi olarak buaralar en büyük problemim akşam ne yemek yapsam?
zamanında annem çok kızardı yemek beğenmeyince ve size hergün ne yapayım derdi? bugün gerçekten çok haklı olduğunu görüyorum çünkü bütün derdim kahvaltıda ne yesem, akşam ne yapsam oldu. şimdi ben de birbiriyle uyumlu yemekler hangileri bunu bulmaya çalışıyorum.
neyse kıssadan hisse bugün ne yemek yapsam?

DKN

günün menüsü sabah ekmek arası peynir, öğlen yoğurtlu makarna, akşamda iki elma bi bardak süt olabilir. benim böyle. bugün ilk defa tavuk aldım yaptım makarnanın yanına, 13 lira verdim. karnım doyunca iki damacana su parası gitti diye üzüldüm gerçi ama 2 gün aç gezip dengelicem. herşeyden önce bütçe önemli

bu arada fiyatlarınıda yazayım.

1.5 kg yoğurt 3.95
makarna(500 gr) 1.25
su (19 lt) 8 lira
süt (1lt) 2.30

aylık 100 lira kadar ayırıyorum mideye

Son düzenleme:
Yumurta yağ'da.

Yumurta haşlama.

Makarna sade.

Makarna salçalı.

Makarna yoğurtlu.

Makarna pendir kırıntılı::crying::

Yoğurt sade.

Yoğurt sarmısaklı.

Ekmek sade.

Ekmek kızarmış.

Ekmek salçalı.

Ekmek yağ+kimyon+tuz

Ekmek yağ+kimyon+tuz+toz biber.

İndomie hazır noodle köri.

İndomie hazır noodle sebze aromalı.

İşte zavallı bendeniz , arada meyva , meşrubat belediye suyu arada sırada çay kahve, çook zengin isem o'gün Didi bergamot , çok şükür bunları bulamayanda var.

Bu listeden seç beğen.

biraz daha ciddi cevap verseniz :mad:
benim aklıma ilk gelen tavuklu bezelye + pilavdı mesela. bu tarz öneriler daha makbule geçecektir.

DKN

biraz daha ciddi cevap verseniz :mad:
benim aklıma ilk gelen tavuklu bezelye + pilavdı mesela. bu tarz öneriler daha makbule geçecektir.

önce vakit ayırıp yazdığımız için teşekkür et

Yumurta yağ'da.

Yumurta haşlama.

Makarna sade.

Makarna salçalı.

Makarna yoğurtlu.

Makarna pendir kırıntılı::crying::

Yoğurt sade.

Yoğurt sarmısaklı.

Ekmek sade.

Ekmek kızarmış.

Ekmek salçalı.

Ekmek yağ+kimyon+tuz

Ekmek yağ+kimyon+tuz+toz biber.

İndomie hazır noodle köri.

İndomie hazır noodle sebze aromalı.

İşte zavallı bendeniz , arada meyva , meşrubat belediye suyu arada sırada çay kahve, çook zengin isem o'gün Didi bergamot , çok şükür bunları bulamayanda var.

Bu listeden seç beğen.

bana bi didi aç yeter

Hmm.. Bekar tayfaların yeri
Bizde o iş hanıma ait ne pişerse onu yeriz.
Ayda 1 kere beni arar, bu soruyu sorar, Ne pişireyim..?

Bende her zaman kahvaltı isterim..

Bimden et döner
Ekmeğin kabuklarını birer lokmalık doğrayıp
Üstüne dometes sos (sarımsak domates yağ bledırdan gecirip kaynatıp soğuyunca)
Yanına bimden kaymaklı yoğurt ve yarım domates bir biber
Üstüne tavada ısıtılmış etler
En üste eritilmiş tereyağ bimden
Al sana bim iskender gerceğini aratmıyor

DKN

Olmaz , sen küçükken kazana düştün::lac::

evet hala cehennem hayat bana

Bimden et döner
Ekmeğin kabuklarını birer lokmalık doğrayıp
Üstüne dometes sos (sarımsak domates yağ bledırdan gecirip kaynatıp soğuyunca)
Yanına bimden kaymaklı yoğurt ve yarım domates bir biber
Üstüne tavada ısıtılmış etler
En üste eritilmiş tereyağ bimden
Al sana bim iskender gerceğini aratmıyor

tabağını da fırında ısıtıp önünüze koyarsanız hde iskender olur. burda önemli olan kasada hepsi dahil ne kadar ödediğiniz ve ne kadar doyduğunuz. yoksa 15-18 lira arasına yapılmışı var

Cıxx bu jojuk'un acil bir bağyan partnere ihtiyacı var , hangi mesajına baksam çökük,umudsuz,karamsar,looser , bi dene bulda biraz sevgi yaşa sarılsın saa, sende ona , soora bıraksada olur en azından bi 10-15 sene kafamız raat ederdi anıları ile yaşamaya devam ederdin , bu nedir yahu.

DKN

Cıxx bu jojuk'un acil bir bağyan partnere ihtiyacı var , hangi mesajına baksam çökük,umudsuz,karamsar,looser , bi dene bulda biraz sevgi yaşa sarılsın saa, sende ona , soora bıraksada olur en azından bi 10-15 sene kafamız raat ederdi anıları ile yaşamaya devam ederdin , bu nedir yahu.

kızgın çöllerden serin sulara atlayıp denizden buz gibi çıkmak gibi. sonra kış uykusuna yatarım

tabağını da fırında ısıtıp önünüze koyarsanız hde iskender olur. burda önemli olan kasada hepsi dahil ne kadar ödediğiniz ve ne kadar doyduğunuz. yoksa 15-18 lira arasına yapılmışı var

gramaj olarak lokantadan daha çok parasını hesaplamadım ama evdeki domates ve biberi + işçiliği hesaplamassan 3 kişi 15 tl ye geliyor kişi başı 5 tl

arkadaşlar bugun bezelyeli tavuk ve makarna yaptım ama çok yapmamıştım bugün bitti. yarın akşam için günün menüsünde ne olmasını tavsiye edersiniz?
buarada yukarıdaki iskender tavsiyesi denenebilir :queen:

bim bir tabak bonfile alıyorsun kuşbaşı yapıp pişireceksin en kızarmaya başlayınca salça, toz biber, karabiber, kekik atıp çok az kavuracaksın
pişen tavuğun yarısını bir tabağa yanına yarım ekmek, bir bardak ayran mis gibi ziyafet
bana da kasap kayınpeder lazım :)hanıma et yemeği işi bırakmam üstüne kayınpedere akşama yardıma giderim :queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar