Debriyaja basınca blokdan çarpma sesi geliyor

Herkese merhaba.
Yalova dayım rks titanic 150 kullanıcısıyım az biraz elim tornavida anahtar tutuyor ama bu aralar farklı bir sıkıntı var motorda bir hafta sorun yok on numara kullanıyorum tık demiyor ama hiçbirşey yokken debriyajı çekiyorum şiddetli bir şekilde orta bloktan resmen tak tak tak saniye de 2 3 kereye yakın vurma sesi geliyor ayaklarımda bile deli gibi hissediyorum sanki çekiçle pat küt vuruyorlar motora 2 tane tamirci ye götürdüm fakat onlarsa yok birşey yok diye geri gönderdiler birgün üstünden atacak diye sıkıntı yapmaya başladım. Motul 10w40 kullanıyordum yağdan olabilir belki diye Castrol power 1 aldım 10w40 fakat gene aynı giderken vs kesinlikle tık yok ama haftada bir debriyaj çektiğim anda motor kırıldı kırılacak kıvama geliyor bilgisi olan varsa yada muhtemelen bundandır diyebilecek anladığım kadarıyla bizim burda o kadar anlayan usta yok motordan senin gidip şunu değiştir demen gerekiyor
Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim

Benzer durum bende de var(R25) Debriyajı çektiğim an özellikle vites ve arka fren kolunda takır tukur şeklinde titreşimler oluşmaya başlıyor.

Arada bir oluyor arada olmuyor.

Debriyajla ilgili herhangi bir bakım yaptırdınız mı bilmiyorum ama aşağıdaki resimde orta noktadaki vida gevşemiş ve debriyaj sıkıldığında da yan kapağa yaklaştığı için vuruntu yapıyor olabilir, sağlam bi ustaya göstermen gerek..

http://i68.tinypic.com/2jcwqgx.jpg

Debriyaj ile ilgili işlem şöyle yaptırdım normalde yağını filtresini kendim değiştiriyorum motorun tatile çıktığımda kuzenime bıraktım 3 bin e geliyordu 5 lt Castrol almıştım yağı değiştir binmeden dedim yağ tapası yerine şanzıman tapasını açmış ordan bir iki parça düşmüş boşa geçmemeye başladı bende servise bıraktırdım 70 lira karşılığında yaptılar değişen birşey olmadı bir daha götürdüm 60 lira aldılar gene aynı en son sinirlendim bi daha götürmedim 2 ay sonra falan yapmaya başladı bunu

Debriyaj ile ilgili işlem şöyle yaptırdım normalde yağını filtresini kendim değiştiriyorum motorun tatile çıktığımda kuzenime bıraktım 3 bin e geliyordu 5 lt Castrol almıştım yağı değiştir binmeden dedim yağ tapası yerine şanzıman tapasını açmış ordan bir iki parça düşmüş boşa geçmemeye başladı bende servise bıraktırdım 70 lira karşılığında yaptılar değişen birşey olmadı bir daha götürdüm 60 lira aldılar gene aynı en son sinirlendim bi daha götürmedim 2 ay sonra falan yapmaya başladı bunu

Motor bloğunun sağında, debriyaj telinin bağlandığı yerde 2 tane somon var. Teli gidon tarafına doğru çektireceksin.Öndeki somunu sıktığında teli gerdirmiş oluyorsun yani; teli gerdirerek debriyaj balatalarını biraz daha fazla ayırmış oluyorsun.Havalar ısındığı için motor daha fazla ısınıyor balatalar ve parçalar genleşiyor buda balataların sürtüp ses yapmasına neden oluyor.Eğer tahmin ettiğim gibiyse sorunun basit 1 dakikalık iş.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar