SATIŞ İLANLARI İLE İLGİLİ

Motoru satmak için sahibindene koydum hayırlısıyla,
ilk kez bu siteye bir ilan koydugumdan muzdarip neler yasınıyor tam anlamıyorum,

Gördüğüm seyler ve tavsiyelerim,

Fix soru: Son ne olur?
Anlamı: Yani alıcıları kaldırmalısınız 250 TL 500 TL gibi fiyatları yüksek yazın insanlar indirim yapınca mutlu oluyor o yuzden önce bindirin sonra indirin)

Fix soru: Yatması kalkması var mıdır?
Cevap: İçimden matruşka gibidir yatar kalkar diyesim gelse de, kazası yoktur arkadaşım demekteyim,

Fix Soru: Uzaktan gelicem xxx fiyat yapın, geliyorum...
Anlamı: Sen motorun fiyatını indir birde gelince motor basında konusuruz, oh sen istediğini alma sakın, benim dediğim olur.. sende safsın.. duble fiyat düşük teklifi..

Fix soru: Para hazır, xxx fiyat yapın.. yoldayım yakınım geliyorum,
Anlamı: ben ölücüyüm

O yüzden, ilana koyarken motoru önce hazırlıklı olun, Bizler bu işe gönül veren insanlarız önceliğimiz dostluk,
kulaktan dolma yontemlerle bu işler olmuyor fikrimce..

Motosikleti
22" Bajaj NS 200 - 25" Pcx DLX
"Ölücüler" aramasın derken ne demek istiyorlar ?

Benim diyaloglardan..
Kazalı aracı ölü fiyatına alma çalışmaları

Kazası var mı ?
Var birader, yana yattı.
Hmm..
Neyse abi biz bi düşünelim.
Olur.

3 gün sonra
Abi kazalı motor için aramıştım Son ne olur
Birader daha önce aradın görüştük 3 gün geçti diye rakam düşecek değil.
Ama kazalı
Evet biliyorum ve fiyatı da bu..
Abi kazasızına şu kadar diyor adam
Birader git onu al o zaman ne diyeyim. Neden ısrar ediyorsun kazalı motor için

Kısaca her malın bir alıcısı olur..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Senin ilan daha yeni dur daha neler göreceksin abd iki telefon getirmistim .takım elbise takası diyen mi oda eski model 1990 ların geniş kesim takımlarından , cg motor takası mı dersin. Yakında uno şahin takaslari da gelecek 😱😱😱,

DKN

detaylı yazmak isterdim fakat bazılarına faydam dokunsun istemiyorum. sadece numaranı gizle alıcı mesajla ulaşsın diyebilirim. yoksa önüne gelen arar

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
Anlamı: Yani alıcıları kaldırmalısınız 250 TL 500 TL gibi fiyatları yüksek yazın insanlar indirim yapınca mutlu oluyor o yuzden önce bindirin sonra indirin)

Bu olay sonsuz bir döngü içinde.Türkiye'de herkes normal fiyatının üstüne "ne koparırsam kardır","nasıl olsa kazıklayacak birini bulurum" mantığı ile abartılı pazarlık payı eklediği için genelde insanlar "Son ne olur?" sorusunu soruyor.Anlamı : "Gereksiz yere şişirdiğin pazarlık payını çıkar bana net fiyatı söyle".

Şahsen pazarlık yapmayı sevmeyen biri olarak motosiklet ne kadar temiz olursa olsun aşırı şişkin fiyatlı ilanları hiç bakmadan geçiyorum.Karar sizin.Pazarlık yapsam bile tek bir kere sorarım "son fiyatın ne olur?" diye.Söylenen fiyat kafama uymuzsa hemen konuşmayı sonlandırıp başka seçenekleri incelemeye devam ederim.

awesomee hocam sizin motor nedir sorması ayıp? Sizde Kawa vardı yanlış hatırlamıyorsam :silent:

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:59 ----------

Benimki de şu an ilanda. Az önce devremülkle takas teklifi geldi.. :)

Mustafa bey cb500'ü mü satıyorsunuz?

Ben adamin kafasini motor basinda utuleyip 37500 tl lik motoru 30 bine alan adam taniyorum :) adam dayanamayip cikar parayi dio cocukta cikartip masaya koyuyo. Aliyo motoru :)

Motosikleti
HONDA HORNET 750, HONDA PCX 125, YAMAHA X MAX 250 Tech Max
İnsanlar gercekten garip. Telefonda pazarlık yapanlar için ben sunu diyorum ben sattıgım maldan eminim baska bisey cıkmaz (çıkarsa elbette gerekeni yaparım) pazarlık üzerine pazarlık olmaz diyorum ve geldiğinde tekrardan pazarlık yapmak istersen satmıyorum der işin içinden çıkarım diyorum.
Lafı eveleyip geveleyen ve 2 kelimeyi bir araya getiremeyenlere de mal satmayın basınızın etini yer dururlar(bu örnekteki gibi https://www.youtube.com/watch?v=DyrLwYQ0hYk)
Bir malın bir değeri vardır eger o degerin üzerindeyse pazarlık yapmakta fayda var. Satıcının para ihtiyacı varsa bundan yararlanmak dogru degildir. Sonucta ağlayanın malı gülene yar olmaz
Malı satıcıdan satın aldınız diyelim ondan sonra satıcıyı abidik gubidik şeylerle arayıp soru sorarak meşgul etmeyin. Google denen şahane bir arama motoru var. Çok elzem ise tabi ki Sorun
Devir masrafı ve sigorta alıcıya aittir kimseye bunu siz karsılayın demeyin ayıptır.
Birde satanlar şunu yapıyorlar genelde 5-6 bn km deki motorlarar sıfır fiyat istiyorlar ulan enayi miyim ben gider gıcır gıcır sıfır alırım o paraya. Yok neymiş sigorta plaka cacık turşu takı toka almıs motoruna... Geçin böyle şeyleri...
Son olarak alıcı ve satıcılara sözüm şudur alışta ve satışta kibar olmak esastır. Bir taraf paraya sahiptir diğer taraf mal sahibidir kimse kimseye zorla birşey vermiyor. Tatlı dil güleryüz ve dürüstlükten kimseye zarar gelmemiş bugune kadar

awesomee hocam sizin motor nedir sorması ayıp? Sizde Kawa vardı yanlış hatırlamıyorsam :silent:

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:59 ----------

Mustafa bey cb500'ü mü satıyorsunuz?

Cb500f imi geçen hafta sattım alan arkadaş da ailevi sebeplerden ötürü satıyor. Ben nmax'i satıyorum :)

Motosikleti
Kymco Xciting VS 400
o kadar çok abartı fiyat koyan var ki sormadan edemiyorsunuz.
bu durumu bizler yarattık. o yüzden ''son ne olur'' lafına kızmamak lazım.

soru1:
aksesuarlar para etmez. ulan para etmezde insafsız 6000tl para harcamışım sana etmez başkası alıp o hale getirecektir onun işine gelir.
soru2:
En son kaç yaptın. 400'le Osmangazı köprüsünü geçtim diyorum. :pr:

Hocam 10 numara motor çok diri duruyor!:cat:

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:42 ----------

Cb500f imi geçen hafta sattım alan arkadaş da ailevi sebeplerden ötürü satıyor. Ben nmax'i satıyorum :)

Mustafa bey sizi takip etmek güç gerçekten :) en son cbf aldınız galiba :silent:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar