Beline silah taktıktan sonra zorbalık yapan tek polis degil bunlar
motorcu hatalı, polis hatalı demek yerine
motorcu kaputa neden vuruyor
polis vatandaşa bağırma yetkisini nereden alıyor bunları sorgulamak lazım
Bu koruma A degil B partisine veya dusuncesine ait olsa eminim bazilari ayni yorumu yazmaz, belki aksini yazardi. Dogru veya yanlis degil, tamamen "kimdensin"e gore tavir aliniyor. Kabile devleti olduk ciktik. Yazik.Dünyada ya da TR de bu adam gibi yüzlerce insan var. Yani makam-mevki-üniforma gibi şeylerin verdiği gücü-kuvveti bu şekilde olumsuz kullanan kişiler. Bu yanlış ağır bir yanlış. Neresinden tutarsanız tutun ne derseniz deyin bu yapılan silah olayı savunulamaz. Bu adamların bulunduğu mevkii ve siyasi taraf, silahla yapılan bu hareketten dolayı olumsuz bir tepki almalı. Tepki gösterilmesinin amacı da böyle adamların böyle mevkiilerde barınamamasının temennisi olmalı.
Siyaset değil mesele, mesele aslında bu gibi insanların mevkiilerini olumsuz kullanmaları. Malesef bu olay tüm parti ve kurumda aynı şekilde ilerliyor. Hükümet veya muhalefet cephesinde malesef her şey aynı. Altını çiziyorum, bu adam Chp li, Mhp li milletvekili koruması da olabilirdi.
Şahsen cumhurbaşkanımızı seven sayan birisi olmama rağmen bu gibi olaylar beni bu partiden veya böyle yanlış insanları barındıran parilerden soğutur. Gerekirse bu sebepten dolayı o partiye oy vermem, bu yazdığımda çok ciddiyim. Üniformasını kullanıpta böyle olan insanlara tüm toplumun hakkı haram zıkkım olsun, ailelerinden çıksın.
Türkiye dağ başı değil evet. Sürü şeklinde trafikte plakasız motor kullanıp gidip bide cumhurbaşkanı korumalarını taciz edersen, kaputuna falan vurursan adamlar iner aşşa sorgular seni. Video da hiç kimse vatandaşa silah doğrultmuyor. Kendi emniyetini alıyor. Yaptıkları görev gereği Türkiye'deki terör örgütlerinin en çekici hedefleri adamlar. Bi kaç azarlamayla kurtuldu bebeler.
Yandaş geldi diye zıplayacak kuduzlar muhatabım değilsiniz. Benimle ilgili yazmayın. lafım adam gibi konuşabileceğim insanlara.
Sevgili MT üyesi dostlar, videoyu ilk izlediğimde ben olsam çarpardım altıma alırdım gibi bişey geçti içimden. Neden mi? Sinyal vermişim adam gibi. Kornaya basmışım beni gör demişim üstüne sürmemişim. Ama motosiklet sürücüsü bırakın kendi şeridinde ilerlemeyi bi de dönüp atar yapıyor. Kornaya basmama bi de gelip aracı yumrukluyor. Yok ya. Dağ başımı lan burası deyip dağ başı kanunu gözetiyorsan al sana dağ başı der altıma alırdım belki de
Ancak Ohal olan bir durumda Hemde CB Korumasına bu şekilde davranacaksın ve aracı yumruklayacaksın vs. Valla Bişey diyeyim Bizim polis çok vicdanlıymış. Fransa da ki bombalı saldırı sonrası, keza Almanya da veya herhangi bir AB ülkesinde bunu yapacaklar da bu çocuklar böyle kalacaklar. Hele ABD de direk kurşunların hedefi olur. Eski dönemin OHAL olaydı bu çocukların izini ailesi bile bulamazdı. Sonra da diktatör polis devleti vs . Yahu Polis devleti ve diktatör olunacakta bunlar böyle rahatça elini kolunu sallaya sallaya)))))))))))))))
Bi dün bu paylaşım dikkatimi çekti. İnsanın aklına türlü türlü şeyler geliyor.
https://twitter.com/seydanlioglu/status/765546730989481984?lang=tr
Plakalar niye sökülmüş, saklanmış? (kimisi sökülmüş, kimisi de koli bandıyla kapatılmış)
|
||||||||||
Video baştan gözükmüyordu gözüksede kimse de izlemiyor.Millet şimdi malum olaya taktı,sende başlığı biraz o olayı anımsatır gibi yazınca millet videoyu izlemeden yorumları sıralamış.Şahsen işyerinim internetinin Youtube gibi siteler yasaklı bu yüzünden bende göremedim videoyu.Sonra eve gidince fark ettim.Valla bende takipteyim bakalım millet ne zaman farkına varacak başka video olduğunun.:mrgreen:len bi tene adam izlemedi mi videoyu?r:
Adam sinyalini veriyor ama sen sinyalini verdiğin için grup sürüşünün ortasına yol bitti diye dalamazsın. Madem önünde motorcu sürüsü var, önceden kendini pozisyonlayacaksın. Ancak, bu adamlarım kim oldukları kısmını geçelim, Türkiye'de şerit ve yol çizgisinin hiçbir anlam ifade etmemesinden kaynaklanan hatalı bir sürüş var. Sen sinyal verdiğinde yanında bir araç varsa gerisine kaçıp sıraya girmen gerekiyor. Son anda sıkıştırıp önüne geçmeye hakkın yok. Bak Passat'ın tekerleği çizgiye basıyor, öyle geçiş olmaz. Bursa gibi cahili bol bir şehirde yaşıyorum, bu adamların yaptığını sürekli herkes yapıyor. Normal zannediliyor ama normal değil. Bu, riskli ve etrafındaki insanlara tedirginlik veren bir hareket. Kimlere tedirginlik vermez ? Cahillere. Çünkü onlarda risk algısı yoktur.
Diğer yandan motorcu kızmakta haklı olmakla beraber araca vurduğu için sağlam bir dayağı hakediyor. O, en yumuşak ifadeyle şehir magandası diyeceğim kişiler, o motorcuyu araca vurdu diye dövseler pek lafım olmazdı. Ancak bunlar polis olmalarının ve silahlı olmalarının avantajını kullanıp insanları bununla tehdit ediyorlar, bağırıyorlar. Sıradan vatandaş olsa bunu yapabilecek miydi ? Tabi ki hayır. Bu adamların veya polisin bu hareketini vatandaşa karşı böyle bir şeye hakları olduğunu savunanlar kimler biliyor musunuz ? Hani askerde devrecilik yüzünden şikayetçi olan çile çeken ama kendi alt devreleri geldiğinde onlara aynısını yapan şerefsizler var ya, işte bunlar onlar oluyorlar. Bu polis bozuntularının neyi hakettiklerini buradan yazmayacağım. O koruma dediğiniz adamın yeri devlet dairesi olmamalı. Bunlara devlet maaş vermemeli, beslememeli. Önümde basınca bu tip adamların neslini kökünden kurutacak bir düğme olsa saniye düşünmeden basardım. Bu kafa yüzünden dünyada bir yerimiz, ağırlığımız yok.
Motocuların plaka kapatmalarını falan tasvip etmiyorum, herkes kurallara uyacak. Ayrıca eğer o Twitter linkinde yazdığı gibi motorcuların yaptığı gerçekten kurguysa yukarıda yazdıklarımı geri alıyorum. O zaman iş değişir.