Hava ayari

Bugun hava ayari yaptim motoruma mondial drift saat yonune sıkıncami hava girer yoksa tersinemi guzel oldu gibi simdi biraz daha yanliz 90 100 giderken debriyaja basiyorum saliyorum motoru debriyajda motor istop ediyor uzun sure tutunca toparlayamiyor motor devrini yuksek hizda oluyor bu olay her motorda olurmu bole

Eğer boşta çalışıyorkende aynısını yapıyorsa Motor sıcakken rölantiyi azıcık arttır. Normalde hava ayar vidası Tam sıkılıyken yaklaşık 2.5tur saat yönünün tersine gevşetmek gerekiyor

Eğer boşta çalışıyorkende aynısını yapıyorsa Motor sıcakken rölantiyi azıcık arttır. Normalde hava ayar vidası Tam sıkılıyken yaklaşık 2.5tur saat yönünün tersine gevşetmek gerekiyor

Hava ayar vidasi tam sıkıykenmi benzin daha cok girer yoksa tersine acincami normalde istop etmiyor hizli gittigim zamanlarda debriyaja bastigimda uzun sure oda devir dusuyor birden yoksa sehir icinde etmiyor

Ne tarafa açılıyor veya kapanıyor bende bilmiyorum. Genellikle 2,5 turdan bahsediyorlar. Ben ayar yaparken deneme yanılma yoluyla en uygun ayarı bulmaya çalışıyorum genellikle. İşe yarıyor.

Ne tarafa açılıyor veya kapanıyor bende bilmiyorum. Genellikle 2,5 turdan bahsediyorlar. Ben ayar yaparken deneme yanılma yoluyla en uygun ayarı bulmaya çalışıyorum genellikle. İşe yarıyor.

Duzgun oldu gibide tek sıkinti uzun bi bayir assagi inerken debriyaj bastigimda istop etmesi 90 100 giderken falan motor hizliyken toparlayamiyor kendini rolantide durmuyor sehir icinde sikinti yok

Duzgun oldu gibide tek sıkinti uzun bi bayir assagi inerken debriyaj bastigimda istop etmesi 90 100 giderken falan motor hizliyken toparlayamiyor kendini rolantide durmuyor sehir icinde sikinti yok
Debriyaja bastığın için ,motorda yük olmuyor ,motor rolantiye düşüyor hava ayarı değişdiği için rolanti vidasını tekrardan ayarlaman gerekiyor.

hava ayarı rölantideyken düzgün ayarlanmaz..
önce motorun devrini 2500-3000 gibi yükselteceksin..
sonra hava ayar vidasını motor rahat çalışacak şekilde artırıp yavaş yavaş kısacaksın en ideal noktada bırakacaksın..
en sonunda yükselttiğin rölantiyi tekrar 1200 devire getireceksin :cat:

Ayarin olmamis,bendede cup var , dedigin gibi isikta beklerken stop etmeler rolentide durmama, tam sonuna kadar vidayı sık,2,3tur arasi cevir motor duzgun calisana kadar. Ama emin ol her defada tam tur cevirdigine , mertcan39 arkadasinda drifti var ve oda hava ayarinla cebellesti suan motoru cok iyi ulas istersen numarasi filan var yardimci olur

Ayarin olmamis,bendede cup var , dedigin gibi isikta beklerken stop etmeler rolentide durmama, tam sonuna kadar vidayı sık,2,3tur arasi cevir motor duzgun calisana kadar. Ama emin ol her defada tam tur cevirdigine , mertcan39 arkadasinda drifti var ve oda hava ayarinla cebellesti suan motoru cok iyi ulas istersen numarasi filan var yardimci olur

Dostum bende sehir icinde etmiyor uzun yolda salinca motoru hizliyken toparlayamiyor motor kendini debriyaja cekili tutunca uzun sure rampa inerken biranda duruyor hizlica dusuyor her hizda olmuyor bu olay bende ornegin 50 60 gitsem aynisini yapsam olmuyor hizli gidince gucumu yetmiyor ne oluyorsa artik cozemedim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar