şimdi bu işi öğrenmek için önce bu işin kazığını iyi yemeniz lazım

yani ustalar o anda kendi leyhine ne varsa onu söylerler. en azından çoğunluk böyle.
benim makinamın motoru servisin demesine göre 1000 tl civarı rektefiye ediliyor. ve son rektefesini benden önceki sahibi daha ucuza standart bir ustada yaptırmış.
1160 km yolda 1300 ml civarı yağ eksiltti ve duman atmıyor makinem. en son o ustayı buldum ve adamın ağzını aradım biraz. benden önceki sahip sadece segmanmı yaptırdı yoksa çok ucuza idarelikmi yap dedi gibisine şeyleri öğrenmeye çalıştım ve istediğimi aldım.
ön dişlinin takılı olduğu çubuktan yağ kaçırıyor makinem. acayip terleme yapıyor. büyük ihtimal yan sanayi silindir piston kullanıldı. ama bugün usta bana orjinal parçalarla yaptık dedi ve saçma sapan önerilerde bulundu. bende öğrenmek istediğimi öğrendim ve adamı orda bozmak istemedim ve dinledim sonra hayırlı işler hoop devam işimize
neyse lastiğe gelelim;
ben şahsen 10 tl verdim. hiç sıvı mıvı bile sürdürmedim. eğer fitil atarsa yada hava kaçırırsa o zaman yama attırırım. ama şu anda 5 liranın hesabını yapar durumdayım ve zaman önemli. pratik olcak, 2 dakika sürmüyor bir fitil atması.
ama yama için tekeri sökecek, lastiği sökecek, lastiği zımpara yapacak, ilac sürecek, yama yapıştıracak, press yapacak ve 5 dakika bekleyecendi falan filan.