hayırlı uğurlu olsun hocam.
Çok teşekkür ederim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:09 ----------
Arkadaşlar Maxiscooter mı yoksa scooter mı dedik, maxiyi geçtik düz scooter olsun dedik ve karşımıza 3 model çıktı. Ben bu 3 modelden çok düşeş fiyata denk gelmesi sebebiyle nmax'i tercih ettim.
Arkadaşlar motosikletimi davutpaşa ytü civarında bi noterden teslim aldıktan sonra önce Maltepeye sonra Pendiğe oradan da geri Kartala geldim. Benzinim 4 dişten 1 diş kalmıştı. Çok yoğun trafikte sürdüm ve içindeki total yakıt miktarını bilmediğim için yakıt tüketimi şudur diyemeyeceğim. Maltepede hemen bakıma soktum.
İlk izlenimlerim:
Eksileri:
Selesi oldukça sert. (CB500F ten yumuşak)
Özellikle arka süspansiyonları sert. (CB500F ten yumuşak)
Kornası duyulmuyor ben bile zor duyuyorum (CB500F in kornasından sonra cidden pıs pıs ses çıkıyormuş gibi en kısa zamanda honda kornasıyla veya başka bir kornayla değiştirmeliyim!)
Sinyalleri belli belirsiz yanıyor, yeterli bulmadım.
Birkaç kez stop edip başından ayrılıp geri çalıştırmaya kalktığımda oldukça uzun süre marş aldı hatta 2. kez almada çalıştı. (Neden acaba?)
Işıklarda Hondadaki Start/stopu aradım nedense.

Bagaj haricinde kapalı torpido gözü, çakmaklık soketi vs gibi şeyler ne yazık ki yok.
Bakım maliyeti ve parça fiyatları bence pahalı. (hava filtresi yağ değişimi 120tl)
Artıları:
125ccye göre oldukça seri ve atak. Ş.içi artçılı da sürdüm tatmin oldum diyebilirim.
Gaz tepkileri gerçekten iyi.
Virajlara güzel giriyor güzel çıkıyor.
Rüzgardan PCX kadar etkilenmiyor. Bugün fırtına vardı boğaz geçtim haliç geçtim şeridimde kalabildim hiç sıkıntı çekmeden. Hatta iki araç arasında da zaman zaman rüzgar yedim tır solladım yine de çok bişi olmadı.
Oturuş pozisyonu 1.83 lük bir adam için PCX'ten çok daha rahat.
Sele altına L beden tam kask ve full korumalı yazlık mont, eldivenlerim (Sırt dahil) sığdı.
ABS öyle zırt pırt devreye girmiyor. Güzel çalışıyor, gerektiğinde ve yerinde kendini gösteriyor.
Gösterge tablosu bence ideal ve oldukça yeterli.
Dunlop lastiklerin kuru yol performansını beğendim.
Amortisörler sert fakat viraja girdiğimde fazla gaz açarsam ya da fazla yatarsam motor lastikler ve yol durumundan ötürü azıcık kayma yapsa bile kendini salmıyor, bu da olumlu kısmı.

Sportif, dinamik bir karakteri var.
Dönüş açısı muazzam! Gidon nerdeyse 90 derece dönecek motoru olduğum yerde çevireceğim. Uzun bacaklarıma rağmen gidon bacaklarıma temas etmiyor. (Diğer scooterlar nasıldır bilemiyorum.)
Yarın bir de uzun yol yapacağım. (İstanbul-Kocaeli) Biraz popom acıyacak şimdiden hissettim.
Bugün 12 Ağustos ve yağmurlu fırtınalı ve kuru havada motosikletimi denedim. (istanbulda iki yakada 4 mevsim yaşadım resmen) Resmen kış şartlarını da yaşadım diyebilirim. Ben bu motoru kışın rahatlıkla kullanırım aga! Adam sağolsun branda verdi sağanak yağmurda hiç ıslanmadan geldim müthiş bişi! :queen:
Ayaklarını uzatıp boğazı seyrederek köprü geçmek gibisi yokmuş... :bounce:
Son olarak scooter canmış!!!
Katkıda bulunan tüm herkese teşekkürler. Yazmaya devam edeceğim...

l: