Selam arkadaşlar,
Dün talihsiz bir olay başıma geldi. Motor evin önünde çekili durumdayken bir araba geri geri gelirken motora çarpıp devirdi.
Motorum 2015 model daha 3500km de. Fotoğraflarını çektim.
Biraz araştırdım sigorta ve değer kaybı konularını ama aklım karıştı. Kimi motorda değer kaybı vermiyorlar diyor, kimi de parçaların değişimine eksper karar veriyor diyor. Peki benim parçalarım değişse de, boyansa da motorumda değer kaybı yaşanacak. Benim burada suçum nedir? Hangi adımları atmam gerekir? Motora vuran şirket aracı, bana masraf çok değilse sigortaya bulaşmayalım dedi, böyle bir şey yapsam daha mı iyi olur. Tecrübeli arkadaşlardan bilgi almak isterim acil.
Aramızda halledelim mevzu- Karşı tarafın muhtemelen Suzuki parça fiyatlarını bilmiyor. -Tabi orjinal parça parasını ya da yakın bir miktarı senden alırım, sigorta servis işin içine girmez, sigorta hasarsızlık kademen ilerlemiz ve ben böyle kullanırım yada senden aldığım para ile tamirini kendim yaptırırm dersen başka-
Sigorta işin içine girince bol fotoğraf ve gerekli belgeler(Ehliyet fotokopi vb.) ile servise çekiyorsun motoru, sen yada servis bir sigorta eksperi ayarlar, dosya açılır, servisler sever bu işi bir de kusur karşı da ise tüm hasar gören parçaları çizik vb. dahil değiştirir abartılı işçilik yazar nasıl olsa sigorta ödeyecek diye, suzuki fiyatları burada devreye girer ve karşı taraf bin pişman olur, bu arada kusur oranını da belirler, tutanak siz tuttu iseniz itirazı sigorta şirketine polis tuttu ise mahkemeye yapmalısınız, siz kusursuz iseniz sonrasında tamiri beklersiniz.
Değer kaybı için de ayrıca yargı yoluna gitmelisiniz.