Normal değil , korozif bir madde kullanmış olmayasınız ? hidrolik yağı vb gibi?
Deniz kenarında gezindi iseniz ve deniz suyu/tuzuna uzun müddet maruz kaldı ise (bana öyle geliyor) paslanması/deforme olması normal motorun kullanılmaması durumuna bağlanması ise komik olmuş.
Tabii yine üstünde tuzlu deniz suyu , korozif madde var iken kullanmayıp/yıkamayıp/arındırmayıp tuttu iseniz ayrı.
Madem motor yeni kabahat sizde değil , zincir usulüne göre bakıldı ise, garantiye müracaat edin derim.
(Bu bilgileri yazmak için motorun kullanıcısı olmaya gerek yok, extrem bir durum söz konusu. bana kalır ise sizden kaynaklı yanlış bakım/yağ tercihi.)
Cep telefonundan yazmak o kadar zor ki. Pc bulmak zorunda kaldım. Gecikme için kusura bakmayın. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Zincirde herhangi bir korozif madde kullanmadım yada deniz kenarında gezerek deniz tuzu vs. değdirmedim. Hatta yağmurlu havalarda bile kullanmadım. Muhafaza ederken de branda ile korudum. Zinciri 300 km de bir servisinde yağlattım. Diğer arkadaşların verdiği bilgiye dayanarak bakımını yapacağım ve olmazsa garantiye başvuracağım. Verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkürler
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:52 ----------
Valla dostum zincir hiç yağlı görğnmüyor ayriyettende kirli paslanması çok normal bence önce wd40 ile bi güzel ysğla normalde yağlayıco olarak tavsiye edilmez ama paslardan büyük ölçüde arındırır sonra gaz yağı bulamaz isen mazot ile bi güzel demizle ve bez ile bi güzel kurula sonra zincir yağı ile sıvı gress özelliği bulunan yağ ilr yağla bana çok bakımsız geldi zincirlerin
çok çok teşekkürler. yazdıklarınızı aynen yapacağım. . aslında bakımlı sayılır ama, gözüm gibi baktım da diyemem tabi