Bajaj Bajaj Pulsar 200NS Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Normal değil , korozif bir madde kullanmış olmayasınız ? hidrolik yağı vb gibi?

Deniz kenarında gezindi iseniz ve deniz suyu/tuzuna uzun müddet maruz kaldı ise (bana öyle geliyor) paslanması/deforme olması normal motorun kullanılmaması durumuna bağlanması ise komik olmuş.

Tabii yine üstünde tuzlu deniz suyu , korozif madde var iken kullanmayıp/yıkamayıp/arındırmayıp tuttu iseniz ayrı.

Madem motor yeni kabahat sizde değil , zincir usulüne göre bakıldı ise, garantiye müracaat edin derim.

(Bu bilgileri yazmak için motorun kullanıcısı olmaya gerek yok, extrem bir durum söz konusu. bana kalır ise sizden kaynaklı yanlış bakım/yağ tercihi.)

Cep telefonundan yazmak o kadar zor ki. Pc bulmak zorunda kaldım. Gecikme için kusura bakmayın. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Zincirde herhangi bir korozif madde kullanmadım yada deniz kenarında gezerek deniz tuzu vs. değdirmedim. Hatta yağmurlu havalarda bile kullanmadım. Muhafaza ederken de branda ile korudum. Zinciri 300 km de bir servisinde yağlattım. Diğer arkadaşların verdiği bilgiye dayanarak bakımını yapacağım ve olmazsa garantiye başvuracağım. Verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkürler

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:52 ----------

Valla dostum zincir hiç yağlı görğnmüyor ayriyettende kirli paslanması çok normal bence önce wd40 ile bi güzel ysğla normalde yağlayıco olarak tavsiye edilmez ama paslardan büyük ölçüde arındırır sonra gaz yağı bulamaz isen mazot ile bi güzel demizle ve bez ile bi güzel kurula sonra zincir yağı ile sıvı gress özelliği bulunan yağ ilr yağla bana çok bakımsız geldi zincirlerin

çok çok teşekkürler. yazdıklarınızı aynen yapacağım. . aslında bakımlı sayılır ama, gözüm gibi baktım da diyemem tabi :) umarım düzelir

100-120 km/h hızla çeşmeye gidip geldim.
3.3 lt/100km yaktı.

şehiriçi kullanımda da 3.7 yakıyor.

Arkadaslar merhabalar. Iki sorum var. Ilk olarak ozellikle bu sicak havalarda motorla uzun sureli trafikte kullanimda motorun isinmasindan kaynaklimidir nedir garip bir koku geliyor motordan. Mesela motorla yolculugu yaptiktan sonra durdugumda inerken yanma kokusu gibi degil fakat sicaktan olusan bir koku gibi bir koku. Acaba nedir bu koku? Bir de bugun yikama, yaglama falan derken zincire baktigimda sanki biraz gevsek geldi bana. Acaba bunu nasil anlarim en saglikli olarak? Motoru alali 3 ay civari olsu 4000 kusur kilometrede. Simdiden tesekkurler, guvenli surusler

Motosikleti
'13 Inazuma
Merhaba arkadaşlar sorun var :)

motorun depoda benzin azıcık azalınca misal yarıya yaklaşınca motorun performansı düşüyor. 140a zor çıkıyor ama depo doluyken sorun yok 160a dayıyor.

nitekim servise gittim. benzin pompasını bilgisayar üzerinden kontrol etti. orun yok gibi dedi. bi gün bırak kontrol edelim dedi ama daha fırsatım olmadı. bi fikri olan var mı?

bu arada bizim motorlar sürekli az benzinle gezince benzin pompasını yiyormuş bilginiz olsun...

Genelde yakıt azken daha hafıf oldugundan hızlı gitmesi lazım bi çok videoda da benzin dipteyken deneme yapıyorlar bi baktır istersen

Merhaba arkadaşlar sorun var :)

motorun depoda benzin azıcık azalınca misal yarıya yaklaşınca motorun performansı düşüyor. 140a zor çıkıyor ama depo doluyken sorun yok 160a dayıyor.

nitekim servise gittim. benzin pompasını bilgisayar üzerinden kontrol etti. orun yok gibi dedi. bi gün bırak kontrol edelim dedi ama daha fırsatım olmadı. bi fikri olan var mı?

bu arada bizim motorlar sürekli az benzinle gezince benzin pompasını yiyormuş bilginiz olsun...

Yakıt pompası deponun içindeymiş ve soğutmayı depodaki benzinle yapıyormuş. Yani kırmızı ışık yandığında sonuna kadar zorlamadan benzin almak iyi olur diye bir bilen arkadaşımdan duymuştum.

merhaba ben cevre yolunda gıderken hazır rodajda bıtmıs bıraz bassam kac gororum dıye deniyim dedım 130 135te kesıcıye gırıyor siz kac gordunuz tp speed

Arkadaşlar selamlar, Pulsar almak niyetindeyim yalnız alır almaz lastikleri değiştirmeyi düşünüyorum. 100/80/17 ön 130/70/17 ebat metzeler lazertec Motolastik'te 520 civarında sizce alayım mı bu lastiği oksa illa michelin veya pirelli mi alayım. Diğer merak ettiğim konu da lastik ebatlarınu 110-140 yapmak kontrolü ve yol tutuşunu etkiler mi? artıları eksileri ne olur?

Arkadaşlar selamlar, Pulsar almak niyetindeyim yalnız alır almaz lastikleri değiştirmeyi düşünüyorum. 100/80/17 ön 130/70/17 ebat metzeler lazertec Motolastik'te 520 civarında sizce alayım mı bu lastiği oksa illa michelin veya pirelli mi alayım. Diğer merak ettiğim konu da lastik ebatlarınu 110-140 yapmak kontrolü ve yol tutuşunu etkiler mi? artıları eksileri ne olur?
Metzeler alabilirsin ben 1 senedir kullanıyorum memnunum. Lastik ebatlarını lütfen değiştirme, jantların orjinal lastik ebatları neyse o ebatlarda en iyi viraj performansını verir.

merhaba ben cevre yolunda gıderken hazır rodajda bıtmıs bıraz bassam kac gororum dıye deniyim dedım 130 135te kesıcıye gırıyor siz kac gordunuz tp speed

Yokuş aşa 159 gördüm :)

Rüzgar durumu çok önemli 130-135de kesiciye girmemesi gerek 11 binde kesiciye girer

Son düzenleme:
Metzeler alabilirsin ben 1 senedir kullanıyorum memnunum. Lastik ebatlarını lütfen değiştirme, jantların orjinal lastik ebatları neyse o ebatlarda en iyi viraj performansını verir.[/QUOT

Virajda filan gözüm yok, şimdilik düşmeyim yeter. Ankarada bulamaz mıyız bu lastiği kargo derdine girmesek.

TEM Dudullu Sancaktepe arasında rüzgarsız havada 156 da kesiciye girdi. Ama canı çıkıyor. Tehlikeli. Yakıtı da malum.

Rüzgar durumu çok önemli 130-135de kesiciye girmemesi gerek 11 binde kesiciye girer

TEM Dudullu Sancaktepe arasında rüzgarsız havada 156 da kesiciye girdi. Ama canı çıkıyor. Tehlikeli. Yakıtı da malum.

olabılır cok ruzgar vardı ve ben motor ustunde yatmayı cok seven bırı degılım dık konumda denedım 130dan sonra zaten guvende hısetmemıstım kendımı

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:55 ----------

olabılır cok ruzgar vardı ve ben motor ustunde yatmayı cok seven bırı degılım dık konumda denedım 130dan sonra zaten guvende hısetmemıstım kendımı

Metzeler alabilirsin ben 1 senedir kullanıyorum memnunum. Lastik ebatlarını lütfen değiştirme, jantların orjinal lastik ebatları neyse o ebatlarda en iyi viraj performansını verir.[/QUOT

Virajda filan gözüm yok, şimdilik düşmeyim yeter. Ankarada bulamaz mıyız bu lastiği kargo derdine girmesek.
Ankarada yok Motolastik'ten getirtip iskitlerde bi yerde taktırıyolar. Bu motolastik.com'un izmir bayraklıdaki yerine geçen sene iş sebebi ile izmire gittiğimde uğramıştım. Jantları söküp götürmüştüm yarım saat gibi bi sürede değiştirdiler. Kargoda bi problem yaşayacağınızı sanmam, işini iyi yapan bir firma. Pulsar için metzeler lastik seti her an ellerinde bulunur.

arkadaşlar bu motoru almayı düşünüyorum nasıl bir motor uzun yol yapar mı 200 300 km?

DKN

stop etme sorunu devam ediyo mu? malum sitede 500 tane satılık var :mrgreen: ne diyosunuz pulsarcılar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar