HAyırlı uğurlu olsun En sevdiğim renk güle güle kullanın.
Ancak benim şahsi görüşüm vitessiz motor içinden ruhu sökülüp alınmış ölü bir motor gibi geliyor bana. Scooterlarda o yüzden bu zamana kadar hiç ilgimi çekmedi. Şimdi mesela ben gaza gelmişim anlık yüksek devir kullanmak hatta belki redline görmek istiyorum alet hopp 6000 de tak vites atıyor aha noldu tüm iştah ruh heves gitti bende. Veya güzel bir ara gazıyla vites düşürmek veya yükseltmek istiyorum oda yok. Genel kullanıcılar ne demek istediğimi anladı. Kişisel tercih meselesi eminimki bu şekil çok konforludur ama ben asla dct tercih etmem. (Şimdi uzman ekip gelir o öyle değil bir kere bu motoy şizin kullanım hissiyatınızı algılayıp ona göye vites yükseltiyor veya düşüyüyor )
Ömrü hayatımda bu tarz DCT bir motosiklet tercih etmedim, büyük konuşmayayım bundan sonra da tercih etmem, fakat bunu scooter ile kıyaslayamazsınız.
Bir diğer konu ise;
Gerçekten " o öyle değil " dct konusu gelişti, bir çok modu var, hangisinde sürmek istiyorsan o modda devam edebiliyorsun,istersen manuel vites değiştiriyorsun, istersen spor moda alıyorsun limitlerinde vites atıyor vs.
Ama her halükarda bu durum,benim için tercih sebebi değil. Vitesli bir motosikletteki sürüş deneyimi ve kontrolünü tam anlamıyla yaşatmıyor, ve o güveni hissettirmiyor. Ruhunun sökülüp alındığı tabirine kısmen katılıyorum.
Ama senin de dediğin gibi tercih meselesi, aurıca böyle direk dct diye gömmek doğru olmaz.