Başörtülü eşim için kask tavsiyesi?

Merhabalar.
Kask tavsiyesi başlıkları yeterince fazla fakat durumum biraz farklı,
Başlıktan da anlaşılacağı üzere başörtülü eşim için kask arayışındayım,
Bell Qualifier denedik ama takıp çıkartırken çok zorlandık
Eşimi sabahları işe bırakırken tak-çıkart sırasında minumun sıkıntı çıkartacağını düşündüğüm için büyük ihtimal çeneden açılır kask daha verimli olacaktır.
Gerçi çeneden açılır hiç denemedik çünkü bulunduğum ilde ekipman satan biyer yok.
Yani çeneden açılır ile fullface başörtüsünü minumum bozacak şekilde fark yaratır mı emin de değilim açıkçası.
İnternetten sipariş vereceğim.
Başörtülü olduğu için 1 beden büyük sipariş vermek daha mantıklı olur mu?
Kask tercihi konusunda yorumlarınızı bırakıp yardımcı olursanız çok makbule geçer,
Bütçe 600-650 TL...

1 numara buyuk olmaz yanaklari sikmasi lazim kaskin kafayi korumasi icin ceneden acilan kasktada bozulur ama fullface kadar degil.

Peki yanakları sıkınca intercom takmak sıkıntı olmaz mı hocam?

Fullface , kafa bedenine tam denk gelmeli.

Saçlarını örer uzunsa ensede topuz yapar orguluyken ve balaklavayi geçirir. Tak çıkarır sorun olmaz. Esarbi yanina alir....Sonra esarbini güzelce takabilir...

Bir beden büyük almayın, kafadan çıkabilir. Bir de iç pedleri (özellikle üst) sökmeden halletmeye çalışın lütfen.

Ilk basta yanaklar sıkıli olarak aliyorsunuz tam oturuyor o zamanla aciliyor intercomda sıkıntı olmaz oluroyle ye katiliyorum soyledigi sekilde daha guvenli ve daha rahat olur

Intercom yanak pedlerinin altına takılıyor. Genelde kasklarda onun için yer var. Başörtüsündeki iğneler sıkıntı cıkartabilir kask takıp çıkatırken dikkatli olmak gerekiyor ve kesinlikle kaskı deneyip almalısınız.

Fullface , kafa bedenine tam denk gelmeli.

Saçlarını örer uzunsa ensede topuz yapar orguluyken ve balaklavayi geçirir. Tak çıkarır sorun olmaz. Esarbi yanina alir....Sonra esarbini güzelce takabilir...

Bell denediğimizde saçları topuzdu, belki de o yüzden zorlandık, örgülü denemek lazım bir de,
Caberg Duke modeli düşünüyoruz bakalım şuanda,

Benim basortulu motosiklet sürücüsü bir arkadasım var o da bu sebepten kask secerken zorlanmıştı. Çeneden açılır kask almıştı bedeni, basortusuyle beraber tam uymustu yanlıs hatırlamıyorsam. Markasını ogrnebılırsem buraya da yazarım.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Bir kaç yıl önce böyle bir konu açılmıştı. Arama yaparsanız aynı durumda olan arkadaşlardan bir hayli yorum gelmişti diye hatırlıyorum.

Fakat en basit çözüm balaklava gibi duruyor.
Kaskın kaza anında temel görevinin beynin çalkalanmasını önlemek olduğunu unutmayın.
Yani kask kafanıza tam olarak oturmalı boşluk minimum olmalı ki kafa kaskın içinde salınım yapmasın.
Tabi bir de kaza anında kafadan çıkma riski var unutmayın.

Çene açılır iyi marka bir kask deneyin. Takıp çıkarması çok rahat olur.
Saç toplama şekli kaskı etkileyecek şekilde belli bir yerde yoğunlaşmasın.
Kask kafaya tam beden olmalı. Büyük beden kask koruyacağına zarar bile verir. allah korusun kaza anında döner çene bile kırar.

esarpın altında bildigim kadarıyla beyaz bir balaklavaya benzeyen bir sey daha takılıyor, yanımızda çalışan bayan arkadaşımız takıyordu, onunla kaskı kullanabilir, çıkartınca esarbını baglayabilir, çünkü eşarb ile kaskı taktıgında çıkartma anında eşarpta kesin bir bozulma olacak ve duzetlmek yeniden takmak durumunda kalıcak, iğne falan zaten onu soylemiyorum bile, ben kupe dahi takamıyorum kask ile ignesi kulak arkasına batıyor,
Saçımızı kaska gelicek şekilde toplayamıyoruz, aynen ensede toplanma noktası, ozaman hiç bir sorun yok,
ben biraz yukardan toplasam kask resmen kafama batıyor,
Nolanın modelleri bence o fiyata kafa yapısı uygunda gayet basarılı, agv k-3 hanımlara keyifli modelleri de var, 700 TL civarı, artçı için pinlock vs cok cok onemli olmaz die dusunuyorum, oda olur..

Arkadaşlar genel anlamda özetlemiş konuyu ama bende ufak bir noktaya değineyim. Eşarp takan bayanlar genelde saçlarını toplamak için bir şey daha takıyorlar. Adını tam olarak hatırlamıyorum ama onu takmaz ise çeneden açılır kask ile rahatlıkla sorununu çözebilir.

Yasak savmak cinsinden, trafikte falan takılmamak için, 50 liralık bir kask almayı düşünmeyip de ciddi anlamda iş görecek bir kask almak niyetiyle 600 TL'leri öngördüyseniz; o kaskı internetten alıp riske girmeyin...

Ekipman nerede satılıyorsa, oraya gidiniz; takıp çıkarıp deneyerek alınız...

Olan 600 liraya olmasın ...

Eşiniz evde başörtüsünü cıkarıp kaskı taksın.İşyerine vardığınızda da wc ye girip başörtüsünü takabilir aslında

Eşiniz evde başörtüsünü cıkarıp kaskı taksın.İşyerine vardığınızda da wc ye girip başörtüsünü takabilir aslında

İşyerine girip wc'ye kadar kaskla gidecek öyle mi ? Evden çıkarken de apartmandan aşağı kadar kaskla inecek.Bravo valla harika çözüm.Eminim ki konuyu açan arkadaş bu mantıklı çözümü düşünememişti.Tebrikler.

Mesajı yazmadan önce 5 saniye düşünüyor musunuz acaba ben ne yazıyorum diye.Ya da yazdıktan sonra bir kez okuyor musunuz yahu arkadaş ben bi çözüm yazdım da bu ne kadar mantıklı diye.Düşünseniz bu mesajı yazmazdınız bence.Bu forumda böyle mesajları gördükçe cevap yazmadan duramıyorum bu aralar nedense.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar