Bilgi Yetersizliğinden Dolayı Kararsızlık

Selamlar, foruma yeni kayıt oldum. Uzun süredir takip ediyordum ancak üye olmamıştım.

Klasik bir " abi hangisini alacağım yaa.. " konusuna hoşgeldiniz.:mrgreen: Ancak diğer konulara kıyasla daha bilinçli bir kullanıcı olduğumu düşünüyorum :)

Detay bilgi vereyim arkadaşlar. 20 yaşındayım. 170cm boyunda 80 kiloyum. A2 ehliyetim var. Daha önce Honda CBF 150, Honda CB 125E, Pulsar 150NS ve birkaç tane 150cc scooter deneyimim oldu.

Şu ihtiyaçlarımı giderebilecek özellikte bir motosiklet/scooter arıyorum:

**
İstanbul şehiriçi trafiğinde toplam 26 km günlük yol yapabilecek. (12Km artçılı - 14Km tek kişi)::friends:

**
Artçının konforu ve güvenliği önemli. ::cheeeeer

**Yol üzerindeki dik yokuşlarda 2 kişi ile tıkanmamalı. ::whip::

**
İstanbul'da otoyol ve köprüyü kullanabilmeliyim.

**Sıfır alacağım. (Hiçbir teknik aksam bilgim yok. Bu sebeple ikinci el almayı "gözüm" yemedi.):cherry:

**
Maalesef bütçem her şey dahil(ekipman, sigorta, kilit..) 15.000₺. :pale:

Aklıma gelen :)silent:) bazı modeller:

- Daelim Daystar 250 (2015) -> 12.500₺

- Mondial RX3i Evo 250 (2016) -> 12.000₺

- Daelim S3 Advance 250 (2015) -> 12.500₺

Bu şartlar altında, her türlü model&marka önerilerinizi ve tavsiyelerinize açığım. ::thanks:

Bir chopper, bir enduro ve bir scooter :) Sonucu bende merak ediyorum doğrusu...

scooter aynı 12,500'e düşük km 2015 model sorun çıkarmıycak, xmax var, al kafanda artçında rahat etsin :)

Bence bu modellerin 0 km sini alma derim.

2. elde değer kaybedeceklerdir. Aynı zamanda da çok güvenilir modeller değiller.

Bilgim zayıf olduğu için 2. el düşünmüyorum demişsin ama senin ilacın bence Yamaha XMAX 250. Net yani. Yaklaşık 2-3 ay sahibi olmuş biri olarak söylüyorum.

Satıcının tipine bakarsın eli yüzü düzgün konuşması efendiyse, motoru en yakın yamaha bayine expertize götürürsün iyi çıkarsa alırsın.

Emin ol çoğu 2. el motosiklet alan kişinin teknik bilgiside senden fazla değil.

Hiç gerek yok daelime , mondiale vs. Misler gibi Xmax ınle gezersin.

Inazuma yazasim geldi ama fiyat pahalli butcenize gore

Benimde çok hoşuma gidiyor Inazuma ama dediğiniz gibi bütçemi aşıyor :/

scooter aynı 12,500'e düşük km 2015 model sorun çıkarmıycak, xmax var, al kafanda artçında rahat etsin :)

Bence bu modellerin 0 km sini alma derim.

2. elde değer kaybedeceklerdir. Aynı zamanda da çok güvenilir modeller değiller.

Bilgim zayıf olduğu için 2. el düşünmüyorum demişsin ama senin ilacın bence Yamaha XMAX 250. Net yani. Yaklaşık 2-3 ay sahibi olmuş biri olarak söylüyorum.

Satıcının tipine bakarsın eli yüzü düzgün konuşması efendiyse, motoru en yakın yamaha bayine expertize götürürsün iyi çıkarsa alırsın.

Emin ol çoğu 2. el motosiklet alan kişinin teknik bilgiside senden fazla değil.

Hiç gerek yok daelime , mondiale vs. Misler gibi Xmax ınle gezersin.

Xmax ikinci el piyasasına bir bakayım o halde. Ayrıca XMAX de boy sıkıntısı yaşayabilirim gibi geliyor. Bir üzerinde deneyip görmem gerek :)

Xmax ikinci el piyasasına bir bakayım o halde. Ayrıca XMAX de boy sıkıntısı yaşayabilirim gibi geliyor. Bir üzerinde deneyip görmem gerek :)

1,70 isen tam olur, ben 1,60 ayaklarımın pencesiyle kullanıyorum,
Mutlaka alacagın motoru ustune bin dene, mumkunse ufak bir tur atmanı tavsiye ederim, bazen begendiklerimiz
suruş vs bi cok acıdan aslında bize uygun olmayabiliyor..

Bence tanidik birini bulun ve 2.elde nelere dikkat edilir ne yapmak gerekir guzelce arastirin inazuma 2. El duke 250 2.el (artci icin daha az tercih edilir)
Pulsar 200ns hem fiyat hemde nispeten iyi bi motor

Daelimi Mondial ile karşılaştıranlar var bilgi eksikliğine veriyorum.

Bak burada senin kafanda ki soru işaretine net yanıt verilmiş..

https://youtu.be/fVTRpJb9eBU

Teşekkürler. İnceledim farklı ihtiyaçlara göre farklı seçimler sunulmuş.

Anladığım kadarıyla yukarıda belirttim özellikleri karşılayabilecek olan şey - bu bütçe ile - 250cc bir scooter. Motosikletlerde artçının durumu biraz daha zor gibi gözüküyor.

Bence tanidik birini bulun ve 2.elde nelere dikkat edilir ne yapmak gerekir guzelce arastirin inazuma 2. El duke 250 2.el (artci icin daha az tercih edilir)
Pulsar 200ns hem fiyat hemde nispeten iyi bi motor

Duke 250 çok güzel bir motosiklet ancak artçı için konforsuz ve küçük bir alanı olduğunu düşünüyorum. Pulsar 200ns ise aynı şekilde.

Inazuma daha önce hiç kullanmadım veya artçı olarak binmedim. Sadece videolarda gördüğüm kadarıyla biliyorum. Artçı için konforlu ve yeterli bir alanı var mı?

Mersin İl Temsilcisi
Dostum, scooter başka şey
Motosiklet başka şey..
Bence öyle...
Tekerli koltuk ve sadece gaz ac-kapa!
Ona bakacak olursan 500 cc İtalyanlar var ve çok daha güçlüler ve de sağlam..
Yamahaya yaklaşma, bu aralar iğneleri dışarıda geziyorlar

Inazuma icin soyle bisey soyleyebilirim artci da siz de o klasmanindaki motorlara otursaniz inazumadan inmek istemezsiniz muhtemelen yeterince iyi bi alani var gidis de yerinde cok saglam bi motor tek eksisi tipi o da kisiden kisiye degisir ama artci diyosaniz 250 cc diyosaniz rahat diyosaniz inazuma kesinlikle yok artciyi bi atiyim kendi keyfime bakiyim zevk diyosaniz duke :D bu arada bu modellerin hepsini bi artcili deneme imkaniniz olursa tanidik vs bi sekilde deneyin derim en azindan bi oturun icinize sinsin zaten muhtemelen hepsine oturduktan sonra bile iste bu dersiniz aradiginiz motoru bulunca

Dostum, scooter başka şey
Motosiklet başka şey..
Bence öyle...
Tekerli koltuk ve sadece gaz ac-kapa!
Ona bakacak olursan 500 cc İtalyanlar var ve çok daha güçlüler ve de sağlam..
Yamahaya yaklaşma, bu aralar iğneleri dışarıda geziyorlar

A2 ehliyetim olduğu için büyük ihtimal 500cc olan scooterları kullanamıyorum.

Inazuma icin soyle bisey soyleyebilirim artci da siz de o klasmanindaki motorlara otursaniz inazumadan inmek istemezsiniz muhtemelen yeterince iyi bi alani var gidis de yerinde cok saglam bi motor tek eksisi tipi o da kisiden kisiye degisir ama artci diyosaniz 250 cc diyosaniz rahat diyosaniz inazuma kesinlikle yok artciyi bi atiyim kendi keyfime bakiyim zevk diyosaniz duke :D bu arada bu modellerin hepsini bi artcili deneme imkaniniz olursa tanidik vs bi sekilde deneyin derim en azindan bi oturun icinize sinsin zaten muhtemelen hepsine oturduktan sonra bile iste bu dersiniz aradiginiz motoru bulunca

Suzuki test sürüşleri yapılmasına izin veriyor mu? Bu konuda bir bilginiz var mı?

15000 tl mondial daelime vereceğime ,kafama sıkarım daha iyi baykuş kardeş.

0 olarak hero hunk,konforlu saglam gucu yeterli 5 yil garantive cok saglam ekipmanda dizersin

Scooter olarak xmax kesinlikle

arkadaşın tanımından öğrenci olduğunu düşünüyorum eğer öyleyse yedek parça bakım fiyatlarını da hesaba katmanı öneririm. Para kazanıyorum bakım yedek parça koymaz diyosan birşey diyemem. aea da daelim scooter incelmesinde fena değildi sanki

temiz ikinci el x-max inazuma bak derim. Teknik bilgileri, motorunun parçalarını, neyin ne işe yaradığını zaten öğreneceksin...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar