Ankara-Anamur-Ankara, Hyosung GT250R, 1240 KM

Katılım
4 May 2010
Mesajlar
3,235
Merhaba arkadaşlar, baştan söylemeliyim ki, bol fotoğraflı bir gezi yazısı hazırlayamadım maalesef, az bir fotoğraf var. Rezalet bir sıcak olduğu için terden su içinde kalmamak adına yol boyunca çok fazla durup fotoğraf çekemedim. Bilgilendirme ve tecrübe paylaşımı önplanda olan bir gezi yazısı olacak. Hyosung konusunda yüksek bir önyargı olduğu için, en azından iç rahatlatacak bir yazı olacağını düşündüm.

Rotam gidiş ve dönüş aynı olmak üzere aşağı yukarı şu şekilde, orda yazan 579km'ye takılmayın, çıkış yerlerini noktasal olarak belirlemediğim için kısa çıkmış.



Motorum 2012 model Hyosung GT250R. Yola çıkmadan önce kendisi 21.100 km civarındaydı.
Yola çıkmadan önce gaz/debriyaj teli kontrolleri, zincir gerginliği ve yağı, lastik hava basınçları kontrollerini yaptım. Yağmurluk takımı, lastik tamir spreyi ve fitil, bir kaç alet edevatı da yanıma alıp yola çıktım.

GİDİŞ

28 Haziran günü sabah saat 9.30'da Ankara'dan yola çıktım.
Ortalama hızım 100-110 km civarıydı. Bu şekilde 3.25lt/100km gibi bir yakıt değeri yakaladım. Amacım minimum yakıt değerini de ölçmekti.
610 kmlik gidiş yolunu 2 mola ile tamamladım. Birisi 20 dakikalık yakıt ve ihtiyaç molasıydı, diğeri ise 45 dakikalık yemek ve ihtiyaç molasıydı.



Yolculukla ilgili olarak, aklınıza gelecek ilk soruyu cevaplayım :)
Yatık oturuştan belim ağrıdı mı ? Açıkçası benim de bu konuda çekincem vardı, hatta kesin gözüyle bakıyordum. Fakat yolculuk sonunda en ufak bel veya bilek ağrısı yoktu. Hafif trapezlerimde sızı vardı. Burdan anladım ki rüzgar korumasız bir naked/commuter motorda rüzgar tarafından dövülmektense, böyle bir motorda rüzgar almadan eğik pozisyonda gitmek daha konforluydu.



Şikayetçi olduğum durumlardan birisi selenin çok sert olması yüzünden çekilen ağrı (sulu minder koydum kurtarmadı), diğeri ise dizlerin çok kırık olmasından dolayı çektiğim diz ağrısıydı.



DÖNÜŞ

7 Temmuz sabah 6.30'da yola çıkmaya karar verdim. Bu sefer sıcaktan bir nebze kurtulup serin havada denizle birlikte fotoğraf çekebilme niyetindeydim. Yaptım da.
Bu sefer daha yüksek bir ortalama hızla gelmeyi düşündüm. Eskiden Hyosung 250cc'lerin kralıyken, CBR 250 ve diğerlerinin gelmesiyle servis ve parça eksikliği yüzünden popüleritesini kaybetti. Bir de çok fazla arıza/sorun çıkardığını düşünenler var. Kendileri çoğunlukla şevkli kullanıcılardan 2. el motorunun perti çıkmış fakat dışı güzel motor alanlardan oluyor.



Fakat ben motoruma son derece güveniyordum. Aklımdaki tek soru işareti lastik patlamasıydı, onun için de önlemim vardı. Dönüşte ortalama hızım virajlar dışında 140-160 km idi, devir saatinde kırmızı çizgili alana 1000 devirden fazla yaklaşmadım. Yine sabah 20 dakika tost molası ve öğleye doğru 45 dakika yemek/benzin olmak üzere 2 mola verdim.



Daha yüksek hızlarda seyrettiğim için bu sefer rüzgarın etkisini biraz hissetmeye başladım. Fakat öyle üstünden atacak gibi değildi. Hafif selede arkaya kayıp depoya birazcık yaslanarak rüzgar sorununun önüne geçebildim.



Koltuk yine rahatsızlık veriyordu fakat bu sefer biraz daha alışmış gibiydim, belki de duyarsızlaştım.



Saat öğlen 2.30 gibi dönüş yolunu tamamladım. Gidişe göre yolculuğumun kısa sürmesi sebebiyle çok daha az yorulmuştum.
Ortalama hızımın yüksek olmasından dolayı bu sefer 3.8lt/100km gibi bir yakıt değeri elde ettim. Bu benim Ankara şehir içi değerimle aynı.



Bu 1240 KM boyunca bana en ufak sorun çıkarmayan Hyosung'uma tekrar aşık oldum.

Sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim :rendeer:
 
Son düzenleme:
Katılım
6 Haz 2015
Mesajlar
48
Güzel gezi olmuş bende Hyo 250r ile 700 km yol yapmayı düşünüyorum iyi bir izlenım oldu
 
Katılım
6 Eyl 2005
Mesajlar
2,546
Motosikleti
Honda Crf 250 L (2020), Honda Sh 125i
Güzel bir gezide güzel bir Hyo test izlenim raporu olmuş.
Ellerinize sağlık. :cat:
 
Katılım
2 Ağu 2015
Mesajlar
75
Elinize sağlık, bayram tatilinde araçla yola çıktığım için motosikletimle tur yapmadım ancak sizin tura özendim..

Ankara'da denk gelirsek, hafta sonları ufak şehir dışı geziler yapılabilir..

İsterseniz aşağıdaki sayfaya iletişim bilgilerinizi yazın, Ankaralı motorcular olarak bi grubumuz var, orada da günlük haftalık buluşmalar yapıyoruz..
http://www.motosiklet.net/forum/baris-susut-mt-il-gruplari/10125-%5Bankara-mt%5D-1866.html

Görüşmek üzere.
 
Katılım
4 May 2010
Mesajlar
3,235
Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.
Bahsettiğiniz grup sanırım benim eski bulunduğum grup olabilir, zaman yetersizlığinden dolayı iş dönemi neredeyse işe gidiş geliş dışında kullanamıyorum motosikletimi. Bu yüzden gruba katılsam dahi buluşmalara hiç katılamayacağım. Bir gün inşallah yoğunluğum azalırsa grubunuza dahil olabilirim. Davetiniz için teşekkür ederim.
 
Katılım
13 Ara 2013
Mesajlar
447
Motosikleti
2013 Kuba XR 125 - 2023 MG V85TT
Tuna güzel bi gezi yazısı olmuş kardeşim eline sağlık sevkle okudum. Hyo ya ve sana kocaman bir maşallah :cat:
 
Katılım
30 Haz 2011
Mesajlar
2,819
Güzel gezi. Nice geziler gormeniz dileğiyle.

Motosiklet ilk günkü gibi duruyor

Piyasada rekabetçi olsaydı güzel olurdu.
 
Mersin İl Temsilcisi
Katılım
2 Ağu 2006
Mesajlar
10,372
hyosung, ben de kullandım ve çook memnun olduğum bir marka..
ön camın konforunu iyi kullanmışsınız...

devamını beklerim :)

tekeriniz düz bassın ;)
 
Katılım
4 May 2010
Mesajlar
3,235
Tuna güzel bi gezi yazısı olmuş kardeşim eline sağlık sevkle okudum. Hyo ya ve sana kocaman bir maşallah :cat:

Eyvallah Halil, çok teşekkür ederim :)

Güzel gezi. Nice geziler gormeniz dileğiyle.

Motosiklet ilk günkü gibi duruyor

Piyasada rekabetçi olsaydı güzel olurdu.

Teşekkürler, malesef piyasası hiç iyi değil. İnsanlar alacağı varsa da almıyor arkasında birinin olmamasından dolayı.

hyosung, ben de kullandım ve çook memnun olduğum bir marka..
ön camın konforunu iyi kullanmışsınız...

devamını beklerim :)

tekeriniz düz bassın ;)

Teşekkürler. Evet ön cam çok işimi gördü. Gidon da az yukarı alınsa tadından yenmeyecek :)
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst