üstüne bindi de seleyi mi aşındırdı? üstüne binmekle motor eskitilmez.
almadan önce tabi ki binecek. sonucta kontağı açıp gitmiyor ya. oturuş pozisyonuna ve vücutun motor üstünde nasıl konumlandığına bakacak tabi almadan önce.
o satıcı personel çok kaba davranmış.
Satış yapıyorsan elbetteki insanlar ürünü elleyecek, deneyecek. Oraya koyarsın her modelden bir tane motor insanlar üstüne binip iner.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:18 ----------
Arkadaşlar merhaba hepinize iyi akşamlar,forumu sürekli takip etsemde çok fazla mesaj yazmıyorum ancak bugün arkadaşlarımla yaşadığım olayları yazmak zorunda hissettim.
Bugün 2 arkadaşımla birlikte çanakkale yamaha bayisine gittik, arkadaşım yeni motora başlıyacağı için ybr 125 e bakınıyordu bir kez üstüne çıktı indi motoru biraz inceledi bende 2.motorum olarak yfz r25 düşündüğüm için o modele bakınıyordum.Biz bu şekilde motorları incelerken kendisini bayi sahibi olarak tanıtan arkadaş geldi ve resmen bizi azarlamaya başladı,buranın fuar olmadığını istediğimiz gibi motorlara bakamıyacağımızı amaçsız amaçsız her yere bakındığımızı zaten motor alacağımızın olmadığını (ki bu kanıya nasıl vardı gerçekten bilmiyorum) söyledi,biz daha ilk şoku atlatamadan bayiye geldiğimizde kendisine selam vermediğimizi isterse kamera kayıtlarından bulabiliceğini söyledi(Bu zaten inanılmaz saçma bir cümle,sanki motorlara bir zarar vermişiz gibi açtırmayın bana kamera kayıtlarını tarzında bir yaklaşımdı).Bizde bu olaylardan sonra bayiyi terk ettik aslında bildiğiniz müşteri olarak geldiğimiz yamaha bayisinden kovulduk.Daha önce herhangi bir yamaha bayisinde başına böyle bir olay gelen var mı acaba?
O baktığın motora 10-20 bin tl verecek insansın, herhalde oturacaksın, dokunacaksın.
Adam akıllı işini profesyonelce yapan bir bayi çıksa bu dangalaklar da kendilerine çeki düzen verecek ama nedense bu motosiklet işi çoğunlukla bu tarz insanların elinde.
Ayrıca sen bayiye girdiğinde öncelikle onun sizi karşılaması, hoş geldiniz demesi lazım. O hödük para kazanacak diye senin kendini parçalaman gerekmiyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:24 ----------
Ankara Yamaha bayii baydar da da ayni durumla karsilasabilirsin.
Volvo arabamla gittim
yasim da orta yas...
biraz da motor tecrubemiz var.
yani 15-16 yasindaki gencler gibi "bu kac vites, bu kac yapiyor" gibi sorular sormadim.
bu kadar ileri gitmese de ayni tur hareketlere ve hakaretlere baydar da da cok rahatlikla karsilasabilirsin.
Seninle aynı düşünceler içindeyim. Ankara - Baydar, sanki motosiklet satMAMAK için açmış dükkanı. Hemen yanındaki dükkanda KTM vardı, sağolsun arkadaşlar gayet iyi niyetle ilgilendiler, istediğim motora da kendileri davet ederek bindirdiler.