Motor bitti, ya toplayacağım ya da yeni motor...fikirleriniz?

Merhaba arkadaşlar,

Biraz hikayesi ile giriş yapacağım affınıza sığınarak

29 Ekim 2014 yılında arora avantgarde 150cc modelini satın aldım. plaka ruhsat dahil 2.200 tl ye mal oldu bana. Bugün geldiğimiz noktada vuruntu sesi geliyor ve sanırım segman, yatak artık her neyse ömrü doldu. Burada kaldığım ikilem bu motosikleti toplamalı mıyım? yoksa artık uzunca zamandır istediğim şeyi yaparak daha yüksek cc de bir motosiklete mi geçmeliyim?

An itibariyle 50.000 km devirdi ve ilk defa motorunda bir sorun çıktı. zaten 10 gündür hissedilir bir çekişten düşme vardı. bu 50.000 km boyunca artçı ile bodruma gittim geldim (2 kere). her gün işe gidip gelirken kullandım, tüm İstanbula yakın yerlere kimi zaman tek kimi zaman artçı ile seyahat ettim ve gerçekten verdiğim parayı hem çoktan amorti etti hem de çok güzel vakit geçirdim. 1000-1500 km aralığında mutlaka yağını değiştirdim, her şeyiyle kendim ilgilendim ve 1 kere bile yolda kalmadım. Kendimce biraz görüntüsünü kişiselleştirdim, aşağıdan görebilirsiniz.

https://www.instagram.com/ironandroad/

Açıkçası şu an istediğim motosikleti alabileceğim bütçeye sahip değilim o nedenle bu ikilemi yaşıyorum. 10.000 tl ye kadar beğendiğim veya bu motor alınır dediğim bir motosiklet malesef bulamadım, varsa yardımcı olun lütfen :)

2. el min. 250cc commuter değil :) motosiklet tavsiyeleriniz ve yol göstermenize ihtiyacım var. Artık bir çin malı motosiklet almak istemiyorum ve japonların sıfırlarına da erişemiyorum. Zaten başka bir çin malı alacağıma bu motoru toplayıp binmek tercihim olur.

Not: motosikleti satmayı düşünmüyorum, illaki bir gün toplanıp 2. motor olarak hayatına devam edecek. satsam zaten bir getirisi olmayacak.

e benim bildiğim 300-500 liraya bu motosikletlerin motorlarını yeniliyorlar
silindir ve gerekli ekipmanları değiştirerek yola devam edebilirsiniz die düşünüyorum

instagram olsa takip ederdim sayfanızı beğendim :cat:

Obs

Hocam öncelikle motor kişisel olmuş bayağı nefis olmuş.Benim size söyleyebileceğim tek şey pulsar 200 ns dir .Commuterlerin hiç birinde su soğutma enjeksiyon,renkli ekran vs yoktur emin olun. Şekli şemali yerinde customada uygun bu arada :D ss severseniz size cbr öneririm 125 lik fakat yeter mi bilemem ?

500 tl masraf var diye motoru çöpemi atacaksınız yaptırınca yine iş yapar bütceniz iyileştiğinde daha iyisini alırsınız

nice 50bin kilometrelere sizi tebrik ederim. fotoğraflardan anlaşıldığı kadarıyla motoru kendiniz parçaları internetten sipariş verip toplayacak kabiliyete sahip görünüyorsunuz.

500 tl masraf var diye motoru çöpemi atacaksınız yaptırınca yine iş yapar bütceniz iyileştiğinde daha iyisini alırsınız

Aslında amacım çöpe atmak değil ama bu motorun fabrikası ve yedek parçası zayıf. Gerekli parçaları bulabileceğimden emin olmadığım için işin zor olduğunu düşünüyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:33 ----------

e benim bildiğim 300-500 liraya bu motosikletlerin motorlarını yeniliyorlar
silindir ve gerekli ekipmanları değiştirerek yola devam edebilirsiniz die düşünüyorum

instagram olsa takip ederdim sayfanızı beğendim :cat:

Teşekkürler :)

fabrikadan 1-2 kere yedek parça istemiştim ama cevap bile alamadım, o nedenle parçaları temin edememe durumunda başka 150 cc çinlilerden parçalarla toplanabilir mi?

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:35 ----------

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:38 ----------

nice 50bin kilometrelere sizi tebrik ederim. fotoğraflardan anlaşıldığı kadarıyla motoru kendiniz parçaları internetten sipariş verip toplayacak kabiliyete sahip görünüyorsunuz.

Teşekkürler.. :) Bilemiyorum belki de yeni bir motosiklete geçmeyi planladığımdan bu da vesile olmuş oldu.

Her halükarda toplayacağım için sanırım toplamak mantıklı olacak, satmak istemiyorum zaten.

çok güzel kişiselleştirmişsiniz. bence çok bi masrafı yok, yapıp devam edin. biraz daha paranızın üzerine ekleyin hem.

ufak bi masrafla yaptırıp kullanmaya devam et, ileride bütçeyi arttırıp 2. bi motosiklet aldığında da elden çıkarmaz arada kullanırsın

Motosikleti
HONDA HORNET 750, HONDA PCX 125, YAMAHA X MAX 250 Tech Max
motoru cg tarzı motor olup ohc olmadıgı çin kolaylkla modifiye edilip eskisinden daha güçlü olablmektedir. Gaziantepte 350 cc ye kadar yapıyorlar bi arastırın derim bulundugunuz sehirde. Motorun goruntusu gayet güzel

Merhaba, öncelikle motoruna ve instagram hesabına hayran kaldım ve hemen takip ettim ve sormak istediğim bi kaç konu var hem size hemde diğer üyelere yardım edebiliceğinizi düşünüyorum. Öncelinke istediğim hayalini kurduğum bir ktm duke 125 yada 200 modelinden birini 2-3 ay içinde almayı planlıyorum fakat yaptığın cafe racer projesi o kadar hoşuma gittiki ve gayette uzun süre kullandığını söylüyorsun sormak istediğim şey proje üzerine çok para harcadınmı veya hazır bir proje alıp zevklerine göre dizayn etmek mi daha mantıklı yoksa 0 alıp kendi keyfine göre düzenlemek mi 1. Sorum bu 2. Si ise sence ve sizce ktm duke 125 e o kadar para bayılmalımıyım (kış sezonu almayı düşünüyorum) yoksa 2-3 bine bu türde bi cafe racer projesi yapabilirmiiyim yada sahibinden.com daki hazır projeler ne kadar mantıklı şimdiden saçma sorularımı cevapladığınız için teşşekkür ederim😂😂

Merhaba, öncelikle motoruna ve instagram hesabına hayran kaldım ve hemen takip ettim ve sormak istediğim bi kaç konu var hem size hemde diğer üyelere yardım edebiliceğinizi düşünüyorum. Öncelinke istediğim hayalini kurduğum bir ktm duke 125 yada 200 modelinden birini 2-3 ay içinde almayı planlıyorum fakat yaptığın cafe racer projesi o kadar hoşuma gittiki ve gayette uzun süre kullandığını söylüyorsun sormak istediğim şey proje üzerine çok para harcadınmı veya hazır bir proje alıp zevklerine göre dizayn etmek mi daha mantıklı yoksa 0 alıp kendi keyfine göre düzenlemek mi 1. Sorum bu 2. Si ise sence ve sizce ktm duke 125 e o kadar para bayılmalımıyım (kış sezonu almayı düşünüyorum) yoksa 2-3 bine bu türde bi cafe racer projesi yapabilirmiiyim yada sahibinden.com daki hazır projeler ne kadar mantıklı şimdiden saçma sorularımı cevapladığınız için teşşekkür ederim

Çok net cevaplamak gerekirse, sabırlı değilseniz veya konfor arayışınız var ise kesinlikle bulaşmayın. Ben uzun yola gittim evet ama ne kadar yorulduğumu çok iyi hatırlıyorum :) o biraz benim macera sever olmamla alakalı. Onun dışında Türkiye şartlarında iyi bir bütçeniz yok ise iş git gide zorlaşıyor. Unutmayın ki bu gibi motorları projelendirdiğiniz zaman sadece manevi değeri yükseliyor. Senelerce saklarım, 2-3 bin dert değil zarar ederim ama gururla titreyen motoruma binerim diyorsanız ancak o zaman bu ve benzeri motosikletler sizi tatmin eder.

Ben gurur duyan ve bu motosikletten konfor beklemeyen birisiyim. Ama 2. bir motorum olması tabiki de uzun vadede tercihim.

Masraflara gelince sanırım metzeller lastikleri dışında büyük bir para harcamadım, zaten ufak bir garajım var baba yadigarı takımlar vs... çoğu şeyi kendim yaptım. zaten ciddi anlamda bir oynama yok sadece dediğim gibi kişiselleştirme var.

Ama buradaki arkadaşların da tavsiyesi ile motoru toplamaya, toplamışken de komple bir yeniliğe gitmeye karar verdim açıkçası.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:14 ----------

motoru cg tarzı motor olup ohc olmadıgı çin kolaylkla modifiye edilip eskisinden daha güçlü olablmektedir. Gaziantepte 350 cc ye kadar yapıyorlar bi arastırın derim bulundugunuz sehirde. Motorun goruntusu gayet güzel

iyi bir ustam var sanırım ona götürsem o bu dediklerinizi yapabilirim?

Evet yaptırabilirsiniz.210cc idealdir bence.Çokta güzel ve keyifli olur motorunuz.

Pulsar şu an için alınabilecek en uygun motosiklet olur. Bununla şehirler arası gidiyorsanız, pulsarla türkiye turuna çıkarsınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar