sıralı silindir vs V silindir

Bu ikisi arasındaki fark nedir arkadaşlar. Yakıt ta bi fark olurmu.

ilkinde silindirler yan yana sıralanmıştır. ikincisinde; aralarında bir açı ile V harfi oluşturacak şekilde dizilmiştir.
Sıralama şeklinin yakıt sarfiyatına etkisi olmaz; zaten birbiriyle kıyaslayacak sıralı motor-v motorlu model de pek çıkmaz.
V motor cruiser-chopper tarzının vazgeçilmezidir, bunun dışında benim bildiğim bir tek moto guzzi V motor kullanır.

Güç kazanımı için denenmiş farklı üretim teknikleri bunlar, yıldız, boxer, sıralı, V, Sıralı ama CP2, CP3, CP4 teknikleri..

Yakıt ile alakası yoktur.

Güçte ve yakıtta çok fazla fark oluşmaz. Bu birazcık üretim teknolojisiyle ilgili. Ama V motorlar paralel sıralı motorlara genellikle daha torklu oluyorlar. Ama bu tork olayıda tamamen motorun üretim teknolojisiyle ilgilidir. Fakat kesin olan birşey varki; V motorların Üretimi daima daha pahalıdır. Neden derseniz eğer en basitinden V motorda illaki çift eksantirik mili, Çift eksantirik Zinciri, Gergiler vs ikişer tane kullanılacak. Birde bunların işletme bakımları var.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Kuvvetin yönü ve doğrultusu önemlidir.
Motorda kuvvet yakıtla oluşturulduğu için fark olabilir.
Aynı hacimdeki iki farklı markanın V yada Sıralı motorları arasında bile yakıt farkı var.
Yani genelleme yanlış olur.

ilkinde silindirler yan yana sıralanmıştır. ikincisinde; aralarında bir açı ile V harfi oluşturacak şekilde dizilmiştir.
Sıralama şeklinin yakıt sarfiyatına etkisi olmaz; zaten birbiriyle kıyaslayacak sıralı motor-v motorlu model de pek çıkmaz.
V motor cruiser-chopper tarzının vazgeçilmezidir, bunun dışında benim bildiğim bir tek moto guzzi V motor kullanır.
Suzuki sv650 v strom falan da var. Genel olarak v motor tork icin ve aradaki aci ne kadar fazla olursa aldiginiz beygir daha fazla oluyo. Naked a guzel gidiyo allahi var :D

Kimsenin bahsetmedigi cok keyfi bir konu var. V motorun sesi bambaskadir, keyif motorudur v motor

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

Sadece SS stilinde V kullananlar: Ducati, Aprilia, KTM. Zamanında Honda RC51.

Ducati L dir. O bambaşka. :)

Farklı olsun diye L deyince 90 açılı V başka bir şeye dönüşmüyor tabi. :)

Ek olarak: V motor ince olur bi de... Bacaklar arasında 4 silindir gibi veya boxer gibi önde şişmanlık yapmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar