Merhabalar;
Uzun bir süredir "Suzuki İnazaum F ile Uzun Yol" adı altında yaşadığım tecrübeleri aktarmak ancak bugüne nasip oldu. Umarım yazdıklarım bu motor ve uzun yola motorla çıkacaklara fikir verebilir.
Kısaca motor ve ben; 2015 Temmuz Sıfır 250gw F modelini. 1,73 cm - 77 kg. Motosiklet Deneyimi. (5000km 250cc - 2000km 150cc 1500km 110cc)
22 Nisan - 30 Nisan 2016 tarihleri arasında Bandırma/Balıkesir-Mersin (dost düğünü) sebebi + macera hevesi yola çıktım.
Motosiklet 5000km bakımı yağ değişimi-zincir temizliği yağlanması servisinde yapıldı.
Yolculuk öncesi başta bu sitede motosikletle uzun yola çıkacaklara tavsiye adı altında yazılanları uzun uzun göz attım. Ve tavsiyelere uymak için şöyle bir ekipman hazırladım.
[/url][/IMG]
Fotoğrafta yer almayan bir adette pantolon ve kargoda yetişmeyen usb soketi olcaktı.
[/url][/IMG]
Yolculukta 25-30 kg civarında bir çanta artçı olarak eşlik etti. Başta motosikletle planlanmadığı için ekipmanların çoğu ve çanta arkadaş yardımı ile temin edildi. Bkz. motosikletçi dayanışması.
Nisan ayı - güzergah göz önüne alınca yanınıza yağmurluk ve sıcak tutacak bir şeyler mutlaka alın. Konya'dan sonra sıcak Akdeniz'e iniyorum demeyin. Ağırlık olmasın diye bıraktığım poları K.maraş-Kayseri arası öğle vakti olmasına rağmen nasıl aradım bilemezsin
Bandırma Sabah 7'de (ki planlanan 6 idi) harekete geçtik
[/url][/IMG]
Bandırma-Bursa rahat bir şekilde geçildi. Bursa-Eskişehir otobanı girişinde durduğum halde arka taraftan fren yapmayı beceremeyen bir otomobil sürücüsü tarafından dürtüldüm. Nazardır dedik dedik. Uzatmadık devam ettik yola. Bursa çıkışı Eskişehir girişi kısmında başlayan şiddetli rüzgar ile devam eden yolculuk Eskişehir - Afyonkarahisar arası çekilmez hale gelmeye başladı. Rüzgar şiddeti bir sn kaybetmiyor. Ls2 kaskın sol tarafından 5. senfoni bir an susmuyor. Yola çıkmadan 1 gün önce alınan ve kaska bir türlü monte edemediğim intercom:
[/url][/IMG]
kulaklara yaptığı ağrı yordu beni dostlar. Planımda ilk mola yeri Mersin diye hesaplarken yukarıda saydığım sebeplerden dolayı Karapınar'da ilk molamı vermeye karar verdim. Kabaca 700 km'lik yolu 1 saatlik mola ile aldım.
Konya Şehir Merkezinde döner kavşakta ikinci büyük tehlikeyi atlattım. Sağ tarafıma Tır'ı alıp tırın üzerine çıkacaklar değil ya diyip tın tın döner kavşağa doğru giderken tırın kornası ile irkilip ön frene asılınca kafadan kaymaya başladım.Burnumun dibinden de 4 tekerine paten takılmış şekilde yanlamasına frenlemeye çalışan arabanın geçişini izledim. Adam! tırı bile hiçe sayıp kontrolsüz kavşağa daldı ya.
Karapınar'da intercomu kaskın içine güzelce monte (yapıştırmalı-cırtlı bir şey zaten) edip, sabah ezanından sonra yola tekrar koyuldum. Rüzgar yok hava ısınmış Toros Dağları gözükmeye başlamıştı,kaskta müzik keyfi derken yolların çukurları arttı, polis-jandarma çevirmeleri arttı. Bir kaçı hariç kaskı-kamerayı gören durdurmuyor. Bir defasında ehliyeti ruhsatı verdim. Kaskın camını açtım. Jandarma maskeyi de çıkar kim olduğunu bilelim demesi dışında (unutmuşum) Onun dışında çoğu kişi motora (evet kaç cc muhabbeti) ve plakadan-buralarda ne işin var delimisin tarzından muhabbetler geçirdim.Yolculuğun geri kalanında Mersin-K.Maraş arası tam gece yarısında otobanda sürüşte tam gaz süren 3 saatlik yolculukta iliklerime kadar üşüdüğümü- Sivas-Yozgat arasında 3 şeritli yolda toplasan 4 aracın olduğu halde dingil bir sürücünün durduk yere orta şeritten sol şeride geçmesinde aramıza bir a4 kağıdı kadar kala fark etmesi. Yol boyunca karşılaştığım motosikletçilerin-bisikletçilerin sürekli karşı şeritten gelmesi selektör-korna-el sallama dışında elimden bir şey gelmemesi ve üzülmem

Canım sıkıldıkça geçtiğim şehirlerde durup nesi meşhur buranın diyip telefondan bakım bol bol yemek yemem. Rotada otobandan çıkıp dağ yollarını seçip yeşillik-dağ-sakinlik diyip iç huzura kavuşmam güzargah değiştirmem. Varılan her şehirde akraba-dost-arkadaş ziyaretlerinin çat kapı yapılmasının verdiği mutluluk (hiç birine haber vermeden çıktım yola evet) sonucu 8 gün 8 farklı yastıkla yolculuğum sona erdi.
Gelelim motor kısmına;
5000 km bakımdan çıktı dedik.
* Anlam veremediğim bir şekilde motosiklet 151 km/h görmemesi. Daha önce her denememde 140km/h canavar sonra sabit ama yavaşta olsa 151km/h gördüğüm halde yolculuk boyunca 136-137km/h hızı geçememem. Hadi dedik rüzgar (hakikaten rüzgarın kralıydı) artçı çantanın pek ergonomik olmaması dedik ama dönüşte yaptığım normal sürüşlerde de geçmedi. Servis'e gittim sordum normaldir dedi!?! 12000km subap ayarında düzelir dediler. Tuhaf olan 5000km öncesi hiç bir şey yoktu. Nisan ayından bu güne kadar bir kez Bandırma-Bursa arası bir iftar yemeği yolculuğunda normal çalıştı (onada anlam veremedim bu konu hakkında bilgisi olanlardan yardım istiyorum)
* Yolculuk 2875 km sürdü. Ortalama hızım 110-120-130 km oldu. Yolun ve rüzgarın durumuna göre 3 seçenekten birini seçtim ve hemen hemen deponun 2/3 boşalana kadar bu şekilde sabit sürdüm.
* Ortalama yakıt tüketimim 3,75 lt oldu. max. 4,61 min.3,28 lt yakmışım. Her seferimde 300 km görüp o şekilde benzin aldım (risk nedir

* Mevsimden midir güzergahtan mıdır. Yolculuk boyunca çok fazla araçla münasebetim olmadı. Ne dağ yollarında ne otobanda üzmedi. Bir tek şehir içi trafiklerinde problem yaşadım (bkz. Konya- Dönüşte Ankara trafiği içinden geçmek zorundaydım) O'da benim yaşadığım küçük şehir trafiğinden olsa gerek.
* Yanıma yedek parça - tamir seti vs. almadım. Alsamda beceremezdim Önce Allah'a sonra japon motora güvendik boşa çıkarmadı

* Vites konusu uzun yolda daha güzel tork eğrisimi ne diyorlar, otomatik vites gibi 5. vitese attınız mı ne düşük hız ne yüksek hız değiştirmenize gerek kalmıyor.
* Fren - lastik.. İrc devam. ilk 20dk yada 15 km sonra motorda lastikte kendine anca geliyor. Sesi değişiyor o yüzden ilk 20dk sakin olmalısınız.
* Ekipman olarak önerim: Kamera (sj 4000 wifi aldım öneririm.) Kamera caydırı inanın. İntercom ses kalitesi iyi. Kullanımı iyi. Şarjı iyi. Radyosu iyi. Usb şarj aleti deneme fırsatım olmadı. Power bank güneş enerjili vardı gerek kalmadı kullanmama.
* Uzun yolda sakin olun. Bir yere yetişecekseniz kendinizi şartlıyor sürekli yola odaklanıp hız yapıyor anı kaçırıyorsunuz. Yol size her türlü koşulu sağlıyor. Hız istediniz mi otobana, manzara istediniz mi dağ-deniz yollarına- yağmur mu Nisan-Mayıs aylarına

müzik mi radyonun çekmediği bir alanda şarkı söyletiyor size. Adrenalin istiyorsanız radara-benzin ışığının yanıp sönmeye başladıktan sonra acaba bir sonraki benzinlik nerede diye iç hesaplaşmalara fırsat veriyor inanın.
Elimde daha net ve güzel olduğuna inandığım fotoğraflarla yakıt tüketimi çizelgem ne yazık ki bozulan telefonla birlikte atta gitti. Kameradan çekimlere kaldık. Sevgi ve saygı ile..
[/url][/IMG]
[/url][/IMG]
[/url][/IMG]
[/url][/IMG]
[/url][/IMG]
[/url][/IMG]
[/url][/IMG]
[/url][/IMG]
[/url][/IMG]
[/url][/IMG]
[/url][/IMG]
[/url][/IMG]