Çok pis kararsızım

Merhaba,

Motorları gormusssunuzdur üzerlerine oturmussunuzdur diye temenni ediyorum.
Usenmeyin artı ve eksilerini beklentilerinizi belirledikten sonra tabiki , üç motor için belirleyin. Hangisi ağır basiyorsa alın..

Senin ihtiyacın onemli başkasının seçim tercihiyle senin seçim tercihlerin aynımı olacak ben xmax derdim bi kask bagaja atardım bi montda alırsa ne ala benim için zincir de alıyorsa üstüne bi çay gider

Motosikleti
Cruiser
Kesinlikle xmax.. Her işini görürsün.. 2. el piyasası da çok hareketli.. İlerde baktın ki seni tatmin etmiyo o zaman satar istediğin motoru alırsın..

teknoloji, özellik, kalite, şekil dersen ktm
diğer geri kalan şeyler için xmax
ne idüğü belirsiz bir şey dersen mt25 derim

benim zihnimde canlanan kare bu :)

ktm ciler ile mt ciler arasındaki tartışma sanırım böyle olur :)

ktmci bizde ters ön maşa var - mt ci bizde çift silindir var
ktmci bizde abs var - mt ci bizde çift silindir var
ktmci bizde kaliteli lastik var - mt ci bizde çift silindir var
ktmci bizde kaydırmalı debriyaj var - mt ci bizde çift silindir var
ktmci bizimki gerçek naked - mt ci bizde çift silindir var
::haapppy:::haapppy:::haapppy:

mesaj şahsi görüşleri ve sadece kagıt üstündeki verileri içerir
ikisinide sürmedim bilmiyorum
süren adam farklı düşünebilir :joker:

aslında noktayı koymuş arkadaş. sürende farklı şeyleri hissedemez bu dediklerinin dışında. hala çift silindir var diyorsa inan motordan anlamayan kişidir zaten.

bende ktmciyimdir ama oyumu xmax ten yana kullanırdım. sebebi şu okula gidip geliceksin eşyan olacak , arkadaşınla çıkışta bir yere gitmek isticeksin artçı konforun olacak , ikinci eli peynir ekmek gibidir. servis yok demişsin istanbuldan veya en yakın yetkili servisten evine sipariş verirsin bütün parçalar gelir ktm çok basittir , yamahada basit her usta bakımını becerebilir.

fakat işin bazı gerçek noktalarınıda söylemek lazım. ktm de motor sürüyorum dersin. ayrıca xmax 3000 km de bakıma giren bir motor. 3000 km de fren balatası değiştirirsin ( kullanımada bağlıdır ama maks 5 gider ) şimdi anladığım kadarıylada öğrencisin xmax in her bakım masrafı yorabilir bütçene göre. örneğin 3000 bakımı 250 lira tutar 6000 bakımıda 250 tutar toplamda 500 tl ama ktm 6000 de bakıma girer 350 tutar ( servis fiyatları evde kendin yapsan daha ucuzlar ) fakat şunu demek istiyorum her ne kadar evdede , servistede yaptırsan ktm 1 kere bakıma girerken xmax 2 kere girer. çok sayıda kişi buna bu gözle bakmadığı için hep ktm servisi pahalı der. bmw içinde aynı şeyi söylerler ama bmw motorlarını 5 te değil 10 da çağırıyor veya ktm büyük endurolarını 15 te çağırıyor. yamaha , honda 5 te çağırıyor zaten sen 2-3 kere girerek bmw de veya ktm de ödediğin paranın aynısını ödüyorsun taksit taksit :)

farkındaysan mt hakkında hiç bir şey demedim , dememde :) ama yinede oyum xmaxten yana kullanım amacından dolayı.

Son düzenleme:
aynı kararsızlığı bir kaç gün önce yaşayan biri olarak KTM aldım rahatladım :) tavsiye ederim

Aralarında en iyi motosiklet tartışmasız KTM ancak titreşimini ve rahatsızlığını düşününce direk eliyorum, geriye Xmax kalıyor. MT25'i geç. Bu arada X-Max'ta şekil, şemal on numara, bagaj altı selesi dev gibi, ikinci eli de kuvvetli ancak en iyi 250 cc scooter değil. Konforundan şikayetçi olup satan çok kişi var. Yukarıdaki avantajlarından vazgeçersen SYM GTS 250, Joymax ve Suzuki Burgman 200'e de bak derim.

Xmax'ımı sattığım günden beri o kadar pişman oldum ki kelimelerle anlatamam mesela artık hafta sonları motorun bagajına iki tane açılır kapanır sandalye atıp sahilde kız arkadaşımla keyif yapamıyorum. Disk kilidi, halat kilit, buff, eldiven, dizlik, yedek tshort, don, atlet hepsini sırt çantamda taşımak zorunda kalıyorum.

Bu saydıklarımın hepsini duke ve mt ye extra çanta takarsan üstesinden gelirsin ancak o zamanda görünüş ve kullanım açısından hoş olmuyor. Benim tavsiyem Xmax'dan yana hem olur da biraz kullandıktan sonra beğenmeyip satmak istersen elden rahatça çıkartabilirsin. 23 bindeki motorumu satmam 4 gün sürmüştü..

Xmax'ımı sattığım günden beri o kadar pişman oldum ki kelimelerle anlatamam mesela artık hafta sonları motorun bagajına iki tane açılır kapanır sandalye atıp sahilde kız arkadaşımla keyif yapamıyorum. Disk kilidi, halat kilit, buff, eldiven, dizlik, yedek tshort, don, atlet hepsini sırt çantamda taşımak zorunda kalıyorum.

Bu saydıklarımın hepsini duke ve mt ye extra çanta takarsan üstesinden gelirsin ancak o zamanda görünüş ve kullanım açısından hoş olmuyor. Benim tavsiyem Xmax'dan yana hem olur da biraz kullandıktan sonra beğenmeyip satmak istersen elden rahatça çıkartabilirsin. 23 bindeki motorumu satmam 4 gün sürmüştü..

kafayı taşlara vurma anlarını yaşadın yeniden :)

X max almaman için sebep kalmamış. Kullanım amacın yani okula gidip gelirken pacaların kirlenmez, su çamur sıçramaz, takım elbisenle kırışmadan biner kırışmadan inersin gibi. Ne alırsan al pişman olmayacaksın, çünkü bu iki tekerli demir atların yokluğu pişmanlık varlığı değil.

...... 3000 km de fren balatası değiştirirsin.....3000 bakımı 250 lira tutar......

yok hocam ne yaptın sen yanlış kalmış hatırında sanırım :)

3000 de sadece yağ değişir oda 1,3 lt 30 tl ederi ayrıca yağ filtresi de yok 250 lik xmax da..

arka fren balatası kullanana ve taktığın markaya bağlı çabuk biter ama 3000 değil yahu min 6000-7000 km gider :wiinkk:

Obs

Ktm derim hocam xmax rahat falan ama yani skuter bir ihtiyaç günde en az 100 ü aşkın km yapmanız lazım diye düşünüyorum. KTM en kaliteli motosiklet üreticilerinden biri ve her motoruna onem gosterıyor. Çift silindir yapıp lastikleri naylon koymakla olmuyor o işler.

teknoloji, özellik, kalite, şekil dersen ktm
diğer geri kalan şeyler için xmax
ne idüğü belirsiz bir şey dersen mt25 derim

benim zihnimde canlanan kare bu :)

ktm ciler ile mt ciler arasındaki tartışma sanırım böyle olur :)

ktmci bizde ters ön maşa var - mt ci bizde çift silindir var
ktmci bizde abs var - mt ci bizde çift silindir var
ktmci bizde kaliteli lastik var - mt ci bizde çift silindir var
ktmci bizde kaydırmalı debriyaj var - mt ci bizde çift silindir var
ktmci bizimki gerçek naked - mt ci bizde çift silindir var
::haapppy:::haapppy:::haapppy:

mesaj şahsi görüşleri ve sadece kagıt üstündeki verileri içerir
ikisinide sürmedim bilmiyorum
süren adam farklı düşünebilir :joker:

Aradaki fiyat farkına 1 çift diablo rosso alırsan mt25 ve ktm arasındaki gözle görülür tek fark ABS'dir. Kimse kaydırmalı debriyaj hede höde demesin. Piste çıkıp derece kovalayan yok. Bisikletten hallice boyuyla 2 kişi binemiyorsun bile o motora.

Sonuç olarak elde kalan ABS mi, çift silindir mi kıyaslamasına göre de versusun sonucu belirlenir. Acemiysen KTM alırsın panik frende ölmezsin, tecrüben varsa MT25 alırsın canın sıkılınca gaz açarsın. Sonuçta mutlu mesut binersin ikisine de.

Soran arkadaş için ise en uygunu xmax'dir.

Aradaki fiyat farkına 1 çift diablo rosso alırsan mt25 ve ktm arasındaki gözle görülür tek fark ABS'dir. Kimse kaydırmalı debriyaj hede höde demesin. Piste çıkıp derece kovalayan yok. Bisikletten hallice boyuyla 2 kişi binemiyorsun bile o motora.

Sonuç olarak elde kalan ABS mi, çift silindir mi kıyaslamasına göre de versusun sonucu belirlenir. Acemiysen KTM alırsın panik frende ölmezsin, tecrüben varsa MT25 alırsın canın sıkılınca gaz açarsın. Sonuçta mutlu mesut binersin ikisine de.

Soran arkadaş için ise en uygunu xmax'dir.

bak mesela binen adam mt demiş :cat:

size bir kaç sorum olacak, bilmediğim için cevaplarsanız sevinirim

soru 1 kaydırmalı debriyaj sadece pistte mi işe yarar?
soru 2 tecrübeli sürücüler abs den daha mı iyidir?
soru 3 ters ön maşanın motora katkısı nedir?

bak mesela binen adam mt demiş :cat:

size bir kaç sorum olacak, bilmediğim için cevaplarsanız sevinirim

soru 1 kaydırmalı debriyaj sadece pistte mi işe yarar?
soru 2 tecrübeli sürücüler abs den daha mı iyidir?
soru 3 ters ön maşanın motora katkısı nedir?

Kaydırmalı debriyaj sadece pistte işe yaramaz sokakta gazlarkende işe yarar kaydırmalı debriyaj vites düşürdüğümüzde devir yüksekse veya hızlıysak arka tekeri kitlemekten kurtarır

Ve tecrübeli sürücüler abs den iyi midir orası tartışılır ama her tecrübeli panik frende tekeri kitleyebilir

Ters maşanın bir yararı vardı ama unuttum onuda diğer arkadaşlar cevaplarsa

silindir sayısının fazla olması yüksek teknoloji değildir,

yüksek teknoloji iyidir o da bu listede sadece KTM de var..

tarz olarak xmax bu arkadaşa uygundur yok ben teknolojiyle önce emniyet arıyorum derse KTM güzel lastikleriyle de tercih edilebilir..

KTM traktöre benziyor yahu diyorsa MT tercih edilebilir,ee gönül bu akada konar moka da :queen:

hepsi güzel motor arkadaşlar,para yetiyorsa daha iyisini daha farklısını alın kullanın deneyin,bir kere geliyorsunuz kavanoz dipli dünyaya :rendeer:

Bu amaçlar için maxi scooter daha iyi bir tercih olur ..
Bağajı sık sık kullanırsınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar