Evet arkadaşlar, başlıkta da belirttim, mayıs ayında aldığım motor için şu anda iki vergi görünüyor, ilk mtv'yi bayi ödemeli mi? Yoksa herşey normal mi?
Başıma geldiği için tecrübemi paylaşayım: Bazı şirketler size fiyat verirken MTV yi kendilerinin ödeyeceklerini söylerler. Örneğin yamaha'da durum böyledir. Oysa aracı alırken yapılan sözleşmede MTV hanesi boş ( 0 TL) görünüyor ise
bilin ki bu MTV , "biz ödüyoruz" deseler de
size kalacaktır. Tek yapmanız gereken MTV yada tereddüt ettiğiniz hususların satış sözleşmesinde farklı yoruma mahal bırakmayacak şekilde ifade edilmesidir. Örneğin MTV yi biz ödeyeceğiz dedilerse sözleşmede MTV bedelinin alındığına dair bir rakamın bulunmasını sağlamalısınız. Ya da sözleşmeye yazılı olarak siz ilave etmelisiniz. Bunu yaptığınızda sizin dişli olduğunuzu anlarlar.
Ben sözleşemeye imza atarken "MTV bedeli sıfır görünüyor, bunu siz ödeyeceksiniz değil mi?" diye sormama rağmen satış temsilcisi "evet abi" dedi. Aracı aldıktan sonra e-devlet te hala borç görününce lafı döndürüp dolaştırıp "MTV yi sizin ödeyeceğiniz ben size söylemiştim" deyiverdi.Size tavsiyem, işinizi sağlama almanızdır.