Hayırlı olsun kardeşim. Kazasız belasız
Belli hizlarda sanki biraz kafasını sallıyor, ağırlık merkezi arkada gibi.Ön lastikten kaynaklaniyor olabilirmi?
ön lastiği değiştirdim geçti bende. anlas diye bi lastik taktılar. ırc nin aynısı heralde.
Hero thriller ile 1 yılı aştım, 12000 km sonunda pek memnun olduğumu söyleyemem.
1. Söylendiği kadar az yakmıyor. (60-70 km hızla gidilirse imiş az yakma, bunu benim başarmam mümkün olmadığı için hiç tanık olmadım. 100 km de 3 lt yi biraz aşıyor. Buna da normal diyebilirsiniz, venim için çok)
2. Titreşimden rahatsızım! 110-120 km ile giderken bile titreşim rahatsız etmiyor deyen arkadaşları saygıyla selamlıyorum. Ben motordan inince bit süre ellerimi hissetmiyorum, demekki benim dokunma duyumda sıkıntı. Sırf daha düşük devirde gidip, daha az titreşim hissedeyim diye arka dişliyi küçülttüm. İstediğim hızla yaklaşık 600 devir daha önce ulaşıyorum artık, ama pek etkili olmadı.
3. Kafadan gelen cızırtı sesini ne yapsam kesemedim. Sinir bozucu.
Sonuç olarak, titreşim beni gerçekten çok rahatsız ediyormuş, bunu thriller de bariz farkettim, ya da titreşim sürüş konforunu ve sürüş keyfini çok etkiliyormuş benim için.
Bu tarz motorsikletler için 80 bilemedin 90 km hızdan sonrası hem sana eziyet hemde motora eziyet olur. Eğer seni bu hızlar kesmiyorsa ki öyle görünüyor, bence en az 250 lik bir makina al bin. Bende yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum bundan öncede bir kaç motosikletim oldu ve şu bir gerçek titreşim bu motorda 8000 li devirlerde rahatsız edici fakat sürekli o devirde 5 inci viteste gitmek 100 km hıza tekamul ediyor. 150 cc ufacık bir motoru o hız ve devirlerde sürekli kullanırsan hem seni rahatsız eder, hemde motorun canını çıkarırsın.
Saygılarımla
Arkadaşlar yağmurlu havada elektrik kesiyor farları mecbur kapatıyorum. Başına gelen varmı? Birde motoru biraz zorladım dip gazda 5. Dakikada ateşleme sigortası kesti otabanin ortasında kala kaldım. Bunların hepsi rodajdayken oldu motoru 100 kmtrede aldım ilk sahibi 2 sene yatırmış .arka lastik malum geniş 110 90 18. Lastikçilere sordum 90 90 18 olmaz diyorlar taktıran varmı. Ön lastiği 2.75 18 ırc taktırdım sıkıntı olmadı