Sizce Mantıklı mı?

arkadaşlar merhaba,
sırf keyfi amaçlı bir motosiklet almak fikrinde iken
evlilik vs işlerinden dolayı erteledim bu kararımı, hala bir motor hasreti var içimde o ayrı ama su an sanırım ihtiyacım var

evlenince maltepedeki yüksek kiralardan ötürü kendi evimde oturucam ev b.düzünde
git gel 120 km ve ayda 25 kere gidip gelicem ortalama
aylık 3 bin km yapar

şirketten 200 lira yol parası aldığımı hesaba katarsak

köprü ücreti ve yakıt masrafım aylık ne kadar olur sizce
git gel işi mantıklı mı yoksa evimi kiraya verip üstünü tamamlayıp maltepede mi otursam

soru size saçma gelebilir ama hiç motorum olmadığı için bu trafikte ne yakar basıma ne masraflar acar köprüden nasıl geçeriz gibi soruları cevaplayamıyorum

bajaj discover veya suzuki adress gibi az yakan amaca uygun motorlar bakıyorum

Bence evi taşımanız çok daha mantıklı.. Her gün o yol motorla keyifle gidilir ancak bunun karlı günleri ayazlı günleri koprüdeki fırtınalari yağmuru çamuru var...

Motosikleti
HONDA HORNET 750, HONDA PCX 125, YAMAHA X MAX 250 Tech Max
pcx uygun aslında tam sizin isteklerinize göre

Git gel 120 km çok fazla ayda 25 gün için.

Heleki ufak cc alacağım diyorsunuz. Garanti veririm bir süre sonra zevten çok eziyete dönüşücek sizin için. O sıkıştırıcak kaçamıcaksınız, biri arkanıza dayanıcak gaz verip uzayamayacaksınız.

Birde bunun kışı var. Nasıl gidiceksiniz karda buzda 120 km ?
Yağmuru var . Şiddetli rüzgarı var.

Aman diyim bu işe kalkışmayın. Aman. Heleki ufak cc ile hiç kalkışmayın derim.
Bende V-stromu sattıktsn sonra ufak cc ye geçtim tekrar, gerçekten yüksek cc den çok daha riskli trafikte.

Bence evi taşımanız çok daha mantıklı.. Her gün o yol motorla keyifle gidilir ancak bunun karlı günleri ayazlı günleri koprüdeki fırtınalari yağmuru çamuru var...

evet köprü kısmı biraz sıkıntılı :(

pcx uygun aslında tam sizin isteklerinize göre

yüksek fiyatlı motorlara bakmıyorum
zaten acemiyiz birde o kadar km yapacak artı bakımı vs derken bana ucuz yollu bişey lazım

Git gel 120 km çok fazla ayda 25 gün için.

Heleki ufak cc alacağım diyorsunuz. Garanti veririm bir süre sonra zevten çok eziyete dönüşücek sizin için. O sıkıştırıcak kaçamıcaksınız, biri arkanıza dayanıcak gaz verip uzayamayacaksınız.

Birde bunun kışı var. Nasıl gidiceksiniz karda buzda 120 km ?
Yağmuru var . Şiddetli rüzgarı var.

Aman diyim bu işe kalkışmayın. Aman. Heleki ufak cc ile hiç kalkışmayın derim.
Bende V-stromu sattıktsn sonra ufak cc ye geçtim tekrar, gerçekten yüksek cc den çok daha riskli trafikte.

ufak cc evet eziyet gibi olur ama bu ufak cclerde bile yakıt ve köprü ücreti sanıyorum 600 lira gibi çıkar
bakımı vs onuda bilmiyorum ne kadar olur
yani bu iş ya düşük cc ile olur yada hiç olmaz :((

Kira farkı ne kadar ortalama onu da söyleseydin keşke, 200tl yol ücreti alıyorsun zaten ulaşım ücretini 0a indir iş yerinin yakınlarında ev bul. Yağmuru çamuru, kazası, genel trafiğimiz :pr: kısaca sinir stres ve zaman kaybı, yıpranırsın.

Xmax 400 al bence yoksa düşük cc çekilmez o kadar yol git gel 120 km ne, neyse ben senin soruyu cevaplayım motosikletin 100 km de 4-5 lt yaksa 120 km 6.5 lt desen 4 tl x6.5 lt= günde 26 tl
Günde 26 tlden 25 kere gitsen 650 tl eder 200 tl yol parasınıda kısarsak 450 tl gibi birşey çıkıyor ve bu sadece benzin bak bunun yağı var, bakımı var, köprü ücreti var bence taşın ama illada alıcam diyosan xmax 400 falan al

Son düzenleme:

DKN

en ucuzundan, yüksek km ama motoru sağlıklı bi ybr alır gider gelirdim. zaten güzergahınız trafiğin yoğun olduğu bölgede, bu yüzden pahalı makina alınmaz

Kira farkı ne kadar ortalama onu da söyleseydin keşke, 200tl yol ücreti alıyorsun zaten ulaşım ücretini 0a indir iş yerinin yakınlarında ev bul. Yağmuru çamuru, kazası, genel trafiğimiz :pr: kısaca sinir stres ve zaman kaybı, yıpranırsın.

kira farkı şöyle bizim evin ederi aylık 600 tl
maltepe gibi bir yerde düzgün bir ev 1300 tl den baslıyor

işin kötü tarafı işin tasınma durumu vardı kendi evimden kıracıyı cıkardım
evin anasını bellemişlerdi evi kopmle elden geçirdim zaten iş tasınıyor die
şimdi o evi tekrar kiracıya vermekte koyar :(
ben en iyisi iş bakayım kendime

Xmax 400 al bence yoksa düşük cc çekilmez o kadar yol git gel 120 km ne, neyse ben senin soruyu cevaplayım motosikletin 100 km de 4-5 lt yaksa 120 km 6.5 lt desen 4 tl x6.5 lt= günde 26 tl
Günde 26 tlden 25 kere gitsen 650 tl eder 200 tl yol parasınıda kısarsak 450 tl gibi birşey çıkıyor ve bu sadece benzin bak bunun yağı var, bakımı var, köprü ücreti var bence taşın ama illada alıcam diyosan xmax 400 falan al

anlaşıldı bu iş motorlar olmayacak :(

en ucuzundan, yüksek km ama motoru sağlıklı bi ybr alır gider gelirdim. zaten güzergahınız trafiğin yoğun olduğu bölgede, bu yüzden pahalı makina alınmaz

ybr yerine discover alsam 2. elle hiç uğraşamam hacı abi
bi sen olumlu yaklaştın :)

Yol parası 200 lira tam mavi akbil parası motorla işkenceye dönüşür ben olsam mavi akbil alırdım

Istanbulkart+marmaray. Uymuyorsa evi sat bence. Kendi evinde yabancı oturması çok fena.
Durumun varsa ve motosiklete aşık isen, git gel yapabilirsin. Aynı yolu giden insanlar tanıyorum. Köprü geçmeselerde, iş için 60 km gidip geliyorlar.

Beylikdüzünde 2016 kış aylarını yaşadınız mı hiç bilmiyorum gerçi bu kış heryer felçti ama haramidere yokuşuna metrobüsler çıkamadı çok zor bir karar bence canınızı da düşünün. Git gel kaç saat sürecek sabah kaçta kalkıp akşam kaçta dönebileceksiniz allah kolaylık versin en mantıklısı iş değiştirmek ama o da başka bir zorluk.

Bajaj pulsar 200ns öneririm. Az yaktığı gibi bahsettiğiniz scooterlerden çok daha seri. Günlük 120km yaptırır.

Hocam dusunceniz guzel ama bazi arkadaslarin soyledigi gibi keyif eziyete donusmesin ben yaklasık 2 aydir ise gidip geliyorum 14 km simdiden zor gelmeye basladi e5 in trafigi istanbulun soforleri yagmurlu hava is yorgunlugu vs vs vs... Eger imkaniniz varsa birinden motosiklet ayarlayip 1 hafta kadar deneme amacli ise gidip gelin kendiniz tecrube edinin daha saglikli karar verirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar