ER-5 bir süre kullandım. Parasına göreiyi motosiklet, GS500 ile çok karşılaştırılır ikisi de iyidir hangisi uyuyorsa onu alırsın. Yukarıda çoğu şeyi yazmışlar zaten, ER-5'in ikinci el piyasası iyidir GS500 pek ilana düşmez düşünce de temizini bulmak zor. Benim kullanımıma göre ortalama 5lt/100km yakıt yakıyordu. Ağır şehir içi trafiği yok, İstanbul gibi... Ara ara gazlardım, gereksiz yere gaz açmazdım. Hatta şehir içi ağırlıklı kullanımım bu, diğer yollar da 70-90km/h şehir içi bağlantı yolu kullanımı. Egsoz yarı açık, orjinal egsozu. Denizli-İzmir arası bol bol gıdıklayarak müsait yerlerde 150-160km/h hızla otoban kullanımı olmadan bol ışıklı güzergahta 5lt/100km yakıyordu yine. Fazla gaz açmadan 80-110 arası genelde 100 altı 3.8lt/100km yakıtı vardı yine aynı ışıklı güzergahta. Kafandaki soru işaretlerini giderir bu veriler yakıt konusunda.
Haa ben devir göstergesine hiç bakmam, birinci viteste gaza asılır ikide asılır yüksek devirde motosiklet kullanırım, anlamlı anlamsız gaz açarım huyumdur dersen 6lt de yakar 7 de...
Bu arada, 8-9 edecek motosiklet değil bu paralara CBF500 bulursun ki arada ciddi teknoloji farkı vardır. ER-5'in frenlerini başarılı bulmuyordum, süspansiyon sistemi de yetersiz CBF500'e göre birçok konuda geride. Arka freni kampana muhabbetine de gül geç bu arada. Enteresan bir şekilde karşılaştırma konuları bu mevzu üzerinde dönüyor, komik...