"Ciğerli motor" derken, "Benim motorum hiç sigara kullanmadı" mı demek isteniyor?

"Ciğerli motor" derken, "Benim motorum hiç sigara kullanmadı" mı demek isteniyor?

İnanın bu deyime çok kıl oluyorum: "Ciğerli Motor"

Ciğerli motor ne demek, ciğersiz motor ne oluyor?

"Ciğerli motor" derken, "Benim motorum hiç sigara kullanmadı, ciğerleri sağlamdır" mı demek istiyor?

Lütfen yardım.

Anlatılmak istenen motorun tıkır tıkır çalışıp aynı model olan motorları tokatladıgı anlamına gelır

Kompresyonu iyi , piston/silindir durumu aşınması az sıhhatli çalışan, rodaj evresini taam etmiş ,gücü kuweti yerinde makinaların bir nevii karekterize edilmesi adına....

Not ; Forumun arama kısmını sık sık kullanmanızı salık veririm, benzer şeylere rastlarsınız , yoksa kırmızı ceketliler uff yapabilirler.

Son düzenleme:
"Ciğerli motor" derken, "Benim motorum hiç sigara kullanmadı, ciğerleri sağlamdır" mı demek istiyor?

Bu espiri çok tutar seneye de yaparız. :cherry:

Ben bu imadan motosikletin içine mıctım bir motoru sağlam kaldı lafını çıkarıyorum
Anlatılmak istenen bu

noter satışından sonra ciğer kavurma yeniliyor
sacda-ciger-kavurma-sote-fotografi-1.jpg

Motorun menseinin ciğeristan olduğunu bu sebepten de ciğerli denilerek belirtildiğini sanıyordum =))hayaller yalan oldu yine :) :santa:

İhtiyar delikanlı tabirinin, modeli düşük motorlu araçlara uyarlanmış halidir.20 senelik olduğuna bakmayın, çok ciğerli motordur. Basdımı uzar tıkır tıkır çalışır veyahut anahtar değmedi efendim.

Ciğer değil cigerrr olacak.Apaçi gençliğin eski ss'ler için kullandığı cümledir.Çoğunlukla:sahibinden satılık cigerii sağlam yer uçağı diye söylenir ama hepsi perttir.

DKN

sürekli olarak ağaçların bol olduğu, derin vadilere akan göllerin kenarlarında park edilmiş. hava filtresi sürekli değişmiş, en kaliteli benzin konmuş ve yanında hiç duman tütmemiştir.

Şimdi arkadaşlar devir değişti.

Artık portör muayenesi istiyoruz motor alırken

Filmini çektiriyoruz, kaçak yakıt kullanmışmı, ciğerlerin, silindirlerin durumu nasıl bakıyoruz..

19310b8cfadc94a7f5da06340168a3d5.jpg

Mesela benim motorun portör muayenesine göre ciğeri 5 etmezmiş..

Motor ciğerli beyler...

Aslında faydalı bir ifade şeklidir. Şöyle ki, söylendiğini duyduğunuz anda oradan ve o motordan uzaklşmanız gerektiğini anlarsınız.

Çerkez Biker, ben de bugün bu konuda başlık açtım. Bilsem, açmazdım :thumleft:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar