Navigasyon Cihazı Önerebilir misiniz

Arkadaşlar merhaba, yer yön kavramı sorunu olan birisiyim. Gittiğim bir yeri bir daha bulmakta zorlanıyorum. Çok bütçem yok internette 200 liralık ürünler buldum ancak bunlara son sürüm harita yükleniyormuş vs gibi şeyler okudum. Bana bir ürün önerebilir misiniz, teşekkür ederim.

Tom tom
Ömürboyu ücretsiz güncelleme olanlar var bütçene uygun varsa bir araştır derim

Super Moderator
Bütçe yok ise cep telefonundan uyuglama satın alınabilir,

Sırasıyla;

TomTom ,iGo , Sygic. Tamamını kullanmış ve test etmiş birisi olarak oldukça başarılı programlar, geri kalan para ile motosiklete bir de tutucu aldığınızda her türlü işinizi görür. Ayrıca güncel haritalar cep telefonunuzun internet bağlantısını kullanarak trafik durum bildiriminde de bulunuyorlar.

Buna alternatif illaki bir hardware alacak iseniz, motosiklet piyasasında cok aktif kullanılan fakat benim hiç kullanmadığım ve hakkında bilgim olmayan bir ürün var, " Garmin ". Daha önce görsellerini vs. gördüm ama çok da ihtiyacım olmadığından araştırmaya gerek duymadım. Bütçesi nedir ne değildir bilmem, fakat büyük oynayan bir ürün olduğunu düşünüyorum.

Yandex ücretsiz navigasyon + telefon tutacağı ve tabi usb socket ile bu iş çözülebilir. Navigasyon için de zaten usb ye ihtiyacınız olacak. Yanınızda hem telefon hem navigasyon taşımak da bence zahmetli ve gereksiz.

motosiklet üzerinde sıkıntılı oluyor.daha çok enduro coper vs uzun yol ve gezinti motorlarına uygun.R25 de takacak yer de bulamayacaksın.güneşli havalarda ekran parlıyor hiçbirşey görünmüyor.şarj etmek için çakmaklık soketi falan yapman lazım senin motora uygun değil.gece de gözünü yoldan ayırıp gps bakıcaksın tekrar yola bak azda olsa tehlike yaratıyor.bence cep telefonuna yandex yada ücretsiz bir navigasyon yükle. bilmediğin bir yere gitmeden önce haritadan incele mesela ana noktalar belirle, sağlık ocağından sola dön yada xxxx lokantasından saga dön gibi ve hiç acele etme.karıştırırsan bir paketçiye sor onlar etrafı iyi bilirler.

Bende bt intercom var. Givinin kaliteli bir telefon tutucusunu aldım. İçine hem 10bin mah powerbank hem telefon sığabiliyor. Telefonda yandex navi google maps&navi ve here maps kullanıyorum. Aynı anda müzik dinleyip telefonla da görüşebiliyorum. Bu cözümü size de öneririm. Motora sabit bir Gps montajı ve tek bir markaya bağımlılık her zaman pratik olmuyor. Telefondan uzun süreli gps kullanımının tek sakıncası ise ısınması. Basit yöntemlerle sürüş esnasında rüzgarı kullanarak telefonu serinletebilirsiniz.

Motosikleti
Regal Raptor Daytona 250v
Eski bir konu ama yukarida paylasilmis olan TomTom ,iGo , Sygic. Bu urunler halen iyi midir, motosiklete takmak icin uygun mudur veya daha pratik bi yontem var midir, telefonum eski oldugu icin uzun sureli haritayi acik tutunca arka taraf alev atiyo

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
20bin+ tl vermeye değmez dünya turuna çıkmadığınız sürece git yeni telefon al aynı paraya hem yeni telefon almış olursun hem işini görür

Eski bir konu ama yukarida paylasilmis olan TomTom ,iGo , Sygic. Bu urunler halen iyi midir, motosiklete takmak icin uygun mudur veya daha pratik bi yontem var midir, telefonum eski oldugu icin uzun sureli haritayi acik tutunca arka taraf alev atiyo
ben tek kulağıma kulaklığı takıp telefondan google maps açıp sesli yönlendirmesi ile yolu buluyorum, tek kulağım navigasyonda, iki gözüm yolda.

Motosikleti
Forza 250
Ben Adv350ye taktım gayet güzel ve pratik TripMate taktırdım ama 10-11 lira bir fiyatı var.Uzun yolda falan çok kullanışlı oluyor.Ama benim asıl alma amacım motorun ön ve arkasına bağlanan kameralarla kayıt yapabiliyor olmasıydı motorda duruşununda fotoğrafını atarım galeride bulursam.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Taktırırken ana ekranı kapatmayacak şekilde taktırdım bilerek,estetik olarakta güzel duruyor.Telefon tutturucu alıp oda kullanılabilir ama sonuçta yazın güneşin altında telefonun parlaklılığı yetmiyor veya ömründen gidiyor vs vs. 9-10 lira verip böyle birşey taktırmak bana daha mantıklı gelmişti.

Son düzenleme:
Ben Adv350ye taktım gayet güzel ve pratik TripMate taktırdım ama 10-11 lira bir fiyatı var.Uzun yolda falan çok kullanışlı oluyor.Ama benim asıl alma amacım motorun ön ve arkasına bağlanan kameralarla kayıt yapabiliyor olmasıydı motorda duruşununda fotoğrafını atarım galeride bulursam.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Taktırırken ana ekranı kapatmayacak şekilde taktırdım bilerek,estetik olarakta güzel duruyor.Telefon tutturucu alıp oda kullanılabilir ama sonuçta yazın güneşin altında telefonun parlaklılığı yetmiyor veya ömründen gidiyor vs vs. 9-10 lira verip böyle birşey taktırmak bana daha mantıklı gelmişti.
Bir abide görmüştüm cidden çok kullanışlı ama bunun hakkını verecek kadar uzun yol yapmıyorum selenin altına intercom ve telefon şarjı için powerbank koyuyorum intercomdan şarkı ve yol tarifiyle birlikte Kuşadası , Aydın ve Eskişehir'e gittim geldim.

Motosikleti
Forza 250
Valla biz Kaş-Çanakkale yaptık geçen yaz biraz sahil kısmından dolaşarak git gel yaklaşık 2300-2500km bir yolda kullandık epey güzeldi.Aslında haklısınız bu biraz daha keyif ve hobi harcaması gibi oluyor,ama taktırınca gerçekten konforu arttırdığını direkt fark edebiliyorsunuz açıkcası,fiyatına değer ürünler.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben geçen sene bu zamanlar ikinci el vstrom alınca motorun üzerinde tomtom navigasyon cihazı geldi, ama kullanımı bana zor geldi söktüm, yerine telefon tutucu taktım alıştığım şekilde google haritalar kullanıyorum.
Bu yaz motoru bakıma götürdüğümde gitmişken tripmate carplay cihazı taktırma niyetim var, son modelinde lastik basınç sensörü, ön-arka güvenlik kamerası ve kameralardan kör nokta uyarı kontrolu gibi özellikleri de varmış. telefon tutucuda telefon sağlam duruyor ama güneiş altında gereksiz aşırı ısınıyor, telefon çantamda dursun da motorda ekrana yansısın dedim.

Motosikleti
D400
Konusu değil ama bilen çıkar; telefonda güneş ışığı kaynaklı parlama olayına arka ışığı köklemeden nasıl çözüm bulabiliriz?

Hayalet ekran işe yaramıyor, sürerken navigasyonu göremiyorum bazen.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar