Ş.arası yolda yavaş giden arabalar neden yavaş?

DKN

bir örnek de ben...
ne gerek var abi 90-100 gidelim işte üstüne gerek yok. Ondan sonra rüzgar tokatladı diyorlar. yalovadan konyaya'ya benzin almak dışında mola vermedim cbr250 ile... Konya'ya geldiğim zaman da hiç yorgunluk hissetmedim arkadaşlarımla takıldım. (yine motor üstündeydim; onların arabası vardı...) sonra da mersin'e geçtim molasız.

mersinde atmosfer nası cimi ? bi iki resim çek konu aç bari :cherry:

Screen%20shot%202016-05-26%20at%2016_57_19.png

DKN

herkes 80 le gitse trafik kurallarına uysa inanın bu bindiğimiz aletler kaza yapmaz. günümüzde fazlasıyla kusursuz üretiliyolar zaten. iki tane düşünemeyen kek yüzünden yükseldi bu sigorta fiyatları da.. 2 saat önce otoparktan çıkıcam silme geçti amica sonra camı açtı bişeyler dedi, benim de tek dediğim kornaya basman gerekirdi oldu :cherry: önce error verdi sonra bilgisayar gibi kapandı

1.Yakıt tasarrufu( bursa- bilecik arasını 90-100 km hızlarda gidince araba 50-60 tl benzin yaktı. 120-150 km hızlarda gidince 80-100 tl arası benzin yakıyor.Demek ki basmamak lazım cebe de zarar :) )
2.Yolun tadını çıkarıyor olabilir
3.Daha önce ceza yemiştir.Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer

DKN

atmosfer yakıcı abi. Nem o biçim... Aslında yoldayken resim çekip koymak isterdim de Henüz o potansiyele sahip bir telefonum yoq.

alsan iki gün sonra şarja takmaya üşenirsin :mrgreen: para tuzağı

1.Yakıt tasarrufu( bursa- bilecik arasını 90-100 km hızlarda gidince araba 50-60 tl benzin yaktı. 120-150 km hızlarda gidince 80-100 tl arası benzin yakıyor.Demek ki basmamak lazım cebe de zarar :) )
2.Yolun tadını çıkarıyor olabilir
3.Daha önce ceza yemiştir.Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer

yolun tadı yavaş giderken çıkar :cat:

geliboludan aracımla çorluya dönüyorum,malın biri sol şeritte 90 km ile sellektör yapıyorum tınlamıyor bile sağından solluyorum
böyle mallar çok psikolojisini bilemessin

radar cezaları öpüyor adamı o yüzden
yurt dışına gelecek olursa şerif kovalar ve yakalar

Hocam karayollari maksimum hiz sınırlarını belirtmistir. Bazi otoyillarinda ise minimum hiz siniri vardir.

Buna gore lastik tekerlikli traktorun hiz siniri en dusuk.
Adam otomobiliyle ister 20 ile gider ister maksimum hizla gider.Bu sinirlar icinde gidiyorsaniz ceza vermiyorlar kimseye.

Ben de şeridi kaplayıp yavaş gitmek istesem bana yaptırmıyolar selektör korna manyağı oluyorum. Benden 3-4 kat daha güçlü araçların sırf uyuzluğu yüzünden hızım kesiliyo zaten yokuşta sert rüzgarda yavaşlıyorum mecburen ben de gidebildiğim kadar gideyim diye düşğnüyorum fırsat vermiyolar

80 km/s ile çok az yakıyorsun :) en azından benim nedenim bu. Varsın korkak, kötü şoför, yaşlı, bayan desinler. Kimseye birşey kanıtlamak zorunda değilim. Ben zaten kendi filmimde başroldeyim :)

Viraja girdiğinde stop lambaları yanıyosa kadın sürücüdür uzak dur

Bunun benim icin baslica nedeni tasarruf. Bu hem yakit hem de olasi cezalardan edecegim tasarruf. 90la gidecegim yerde 120yle gitsem bana en fazla 2 saat kaybettirir. Ama gecen hafta ankara-kusadasi-ankara yaptim. Gidis 635 km. giderken hizim 100-120 bandindaydi. Gelirken de 90-100 bandindaydi. Kaybim 1 saat, kazancim ceyrek depo mazot. Ustelik donuste 30km uzattik yolu.

Yavas gidince arabanin icindeki sohbete dahil olabilirsiniz. Yoldaki ve etraftaki tum ayrintiyi farkedebilirsiniz. Hizlandikca farkindalik duser, sadece yola odaklanmak durumunda kalirsiniz. Bu da kaza riskini artirir.

Babam geldi aklıma, kendisinde bi hondanın dolu kasalı bi arabası vardı 220 ile gişelerde bi köpeğe çarpmıştı. Arabayı satıp bi station wagon araba aldı. Yaklaşık 10 yıl oldu en acil durumlar harici 120den hızlı gittiğini görmedim 90-100 gider hep.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar