Zincirden gelen ses

Herkese merhaba.
Motorum R25 ve 550 kmde. Zincirimi şu ana kadar 1 defa yağladım. O da 300 km de. Geçen gün farkettim ki zincirimden çok hafif çıt çıt sesler geliyo. Giderken motoru boşa aldığımda daha net duydum bu sesi. Acaba bu sesler normalmidir yoksa zincir yağlamamda bi terslikmi yaptım.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:56 ----------

Bu arada zincir yağı nigrin ve yağladıktan hemen sonra binmedim. Akşam yağlıyorum sabah marşa basıyorum.

Tekrar yağlayıp tecrübe edin. Temizliğe dikkat ettikten sonra zinciri aşırı yağlamanız bir sorun teşkil etmez.

cuma akşamı temizlemeden biraz daha yağlamıştım ama sanırım tümüyle temizleyip tekrar yağlasam daha iyi sonuç alacağım. Teşekkür ederim

normaldir zincirden ne kadar yağlarsan yağla ses gelir fazla yağlamak iyi değil evham yapma tadını çıkar ve dikkatli ol

Merhaba

Ses cikartmayan zincir yoktur. Muhakkak ses çıkar . Zincir boşluğu motorunuzun normalse duyduğunuz ses normaldir.

Ben çok takilirim. Ses çıkıyor ,ses çıkıyor saldı heralde bollasti heralde diye de ... sadece takinti, ayari duzgunse ve baklalari hasarsizsa duyulan ses normaldir

Yagladiktan sonra duydum acaba yanlış mi yaptım demissiniz. Yaglama olduktan sonra bana da ses geliyor gibi gelir .

Merhaba

Ses cikartmayan zincir yoktur. Muhakkak ses çıkar . Zincir boşluğu motorunuzun normalse duyduğunuz ses normaldir.

Ben çok takilirim. Ses çıkıyor ,ses çıkıyor saldı heralde bollasti heralde diye de ... sadece takinti, ayari duzgunse ve baklalari hasarsizsa duyulan ses normaldir.

Yagladiktan sonra duydum acaba yanlış mi yaptım demissiniz. Yaglama olduktan sonra bana da ses geliyor gibi gelir .

Zincirin durumu normal. Ne çok gergin ne çok bol. Bende bormal olabileceğini düşündüm ama teknik bilgide tecrübem olmadığı için sorma gereği duydum.

Teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar