Ruhsat,plaka çıkmadan noterde motosiklet devrdilmez.Fatura kimin üstüne kesildiyse ruhsat onun üstüne çıkar.Bir de yanılıyor olabilirim ama fatura tarihinden itibaren ruhsat çıkarmak için 6 ay gibi bir süre vardı sanırım.
benım daha onceden arabam vardı kaza yapmıstım sıgorta sırketı scooter ıcın bana 2400 tl sıgorta fıyatı çıkardı motoru sattıktan sonra parayı geri alabilir miyim sigortadan yoksa zarara girecem adamlar bi scootera 2400 tl istio
Ruhsat,plaka çıkmadan noterde motosiklet devrdilmez.Fatura kimin üstüne kesildiyse ruhsat onun üstüne çıkar.Bir de yanılıyor olabilirim ama fatura tarihinden itibaren ruhsat çıkarmak için 6 ay gibi bir süre vardı sanırım.
Geçen gün sayısına bağlı olarak büyük bir miktarını geri alırsın.Tam kesin miktar için bence bir sigortacıya başvur.Bir de sigortasız satış galiba oluyordu (bunun ile ilgili kanun değişmediyse) ama muayene olmuyordu.
Devredilir. Fatura ile noter satışı yaparsınız. Ben belki motoru bahçemde kullanacağım neden trafiğe tescil etme zorunluluğum olsun ???.
Havalimanında kullanılan taşıtlar veya arazide kullanılan cross lar bu şekilde satılıyor. Aynı şekilde trafikten çekilmiş bir araç da faturası veya çekme belgesi üzerinden devredilir. Bu benim tecrübem, belki değişmiştir. Evraklarınla notere gidip durumu anlat ve sor . garanti olsun . Sormak bedava.hocam çogu kişi devredilmez diyor bundan emin misiniz eger öyle ise hiç plaka-ruhsat çıkarmakla ugrasmayacam %100 emin misiniz
Havalimanında kullanılan taşıtlar veya arazide kullanılan cross lar bu şekilde satılıyor. Aynı şekilde trafikten çekilmiş bir araç da faturası veya çekme belgesi üzerinden devredilir. Bu benim tecrübem, belki değişmiştir. Evraklarınla notere gidip durumu anlat ve sor . garanti olsun . Sormak bedava.
Aracı trafikten çekebilmeniz için zaten plakası olması lazım,bütün vergi borçlarının ödenmiş olması lazım yoksa trafikten çekemezsiniz.Eğer çekilseydi herkes aracını senelerce sigortasız ve muayenesiz kullanırdı sonra trafikten çekip bütün borçlardan kurtulurdu ama yok öyle bir şey...Havalimanında kullanılan taşıtlar veya arazide kullanılan cross lar bu şekilde satılıyor. Aynı şekilde trafikten çekilmiş bir araç da faturası veya çekme belgesi üzerinden devredilir. Bu benim tecrübem, belki değişmiştir. Evraklarınla notere gidip durumu anlat ve sor . garanti olsun . Sormak bedava.
Bazı araçlarda fatura ruhsat gibi aidiyeti göstermektedir. Mesela spesyal kros motorlarının birçoğu trafiğe uygun olmadığı için plaka çıkarılamaz, dolayısıyla ruhsatı olmaz. Bu tip araçlarda fatura devredilir.