Genç kardeşinize yardım edin.Tavsiyeleriniz Bekliyorum

Merhaba arkadaşlar ben 16 yaşındayım 17ye girecem a1 için kaydoldum. Ehliyeti kendi paramla alıyorum. Babamda destek çıkıyor şuan markette falan çalışıyorum ehliyeti taksit taksit ödemek için. Motoruda babama aldiracam orta durumlu bir aileyiz nefakiriz nede zenginiz.Sizce babama hangi motoru aldırmalıyim 125 ccyi geçmeyecek. Aklımda cg motor var 2000 tl ruhsatta 100luk makinesi 150 lilik. Ama okula falan gidip gelecem günde 100km yolu bulur.Sorun çıkartır diye korkuyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum...Ve başka önerileriniz olursa yazarmısınız.Iyi Günler..

Sana tavsiyem çin malı motosikletlerden uzak durman. Ben çin malı motosiklet kullanıcısıyım, eğer alabiliyorsan araştırıp japon marka motosiklet al rahat et. Yamaha crypton, honda cb125 ace, honda wing go, fiyatları 4000-4500 arası bu markaların kalitesi belli pek sorun yaşayacağını sanmıyorum yaşasanda çin malı motosikletlerin servisleri gibi merdiven altı bisiklet tamircisi servislere sahip değil. Eğer o kadar param şuan yok diyorsan 2. ellerine bir bak derim temiz bir motosiklet denk getirebilirsin. Şimdi burada çin motosikletlerini savunmaya kalkanlar olabilir inan bana savunulacak hiç bir yanı yok kısa sürede dağılmaya orasından burasından ses gelmeye başlar. Bundan sonra kesinlikle çin markalarından uzak durucam inan param olsa şuan değiştiririm.

Son düzenleme:
Abi ben cup tarzı sevmiyorumda bende önceden kanuni breton vardı çok hor kullanmama rağmen çok masraf çıkarmadı parçalarında ucuz ama dış görüntüsünden bahsediyorum makinesi falan sıkıntı çıkarabilir

Sana tavsiyem çin malı motosikletlerden uzak durman. Ben çin malı motosiklet kullanıcısıyım, eğer alabiliyorsan araştırıp japon marka motosiklet al rahat et. Yamaha crypton, honda cb125 ace, honda wing go, fiyatları 4000-4500 arası bu markaların kalitesi belli pek sorun yaşayacağını sanmıyorum yaşasanda çin malı motosikletlerin servisleri gibi merdiven altı bisiklet tamircisi servislere sahip değil. Eğer o kadar param şuan yok diyorsan 2. ellerine bir bak derim temiz bir motosiklet denk getirebilirsin. Şimdi burada çin motosikletlerini savunmaya kalkanlar olabilir inan bana savunulacak hiç bir yanı yok kısa sürede dağılmaya orasından burasından ses gelmeye başlar. Bundan sonra kesinlikle çin markalarından uzak durucam inan param olsa şuan değiştiririm.

Arkadaşa katılıyorum çinliyi savunanlar Japon'a ulaşamadıkları için örnek samsungmu apple mı yıllardır tartışılır ama kalite apple dır

Merhaba arkadaşlar ben 16 yaşındayım 17ye girecem a1 için kaydoldum. Ehliyeti kendi paramla alıyorum. Babamda destek çıkıyor şuan markette falan çalışıyorum ehliyeti taksit taksit ödemek için. Motoruda babama aldiracam orta durumlu bir aileyiz nefakiriz nede zenginiz.Sizce babama hangi motoru aldırmalıyim 125 ccyi geçmeyecek. Aklımda cg motor var 2000 tl ruhsatta 100luk makinesi 150 lilik. Ama okula falan gidip gelecem günde 100km yolu bulur.Sorun çıkartır diye korkuyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum...Ve başka önerileriniz olursa yazarmısınız.Iyi Günler..

Kardeş motor nasil 150cc ruhsata 100cc olarak geçiyor.

Kardeş motor nasil 150cc ruhsata 100cc olarak geçiyor.
Motor kısmı yükseltilerek.

---------- Mesajlar birleştirildi - 03:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:41 ----------

Bütçe sıkıntın var ise ve ilk motorunsa cg iyidir parçası bol ve ucuzdur.
Hem o değilde günde 100 km nedir yaa?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşa katılıyorum çinliyi savunanlar Japon'a ulaşamadıkları için örnek samsungmu apple mı yıllardır tartışılır ama kalite apple dır

Konuyla alakasız biliyorum ama kalite sony'dir.Apple toplumda sözde prestijdir,karizmadır.Fiyat kalite olarak sony üstüne yok. 10.kattan düşer bozulmaz,ekranı tuzbuz olur dokunmatiği şaşmaz,su yağmur çamur hak getire. Apple tartışmasız en güzeli ama en kalitelisi değil.

Motor kısmı yükseltilerek.[COLOR="Silver"
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:41 ----------

[/COLOR]Bütçe sıkıntın var ise ve ilk motorunsa cg iyidir parçası bol ve ucuzdur.
Hem o değilde günde 100 km nedir yaa?

neden 100km? Dedin aynen bende cg seviyorum bide yaşadığımız yer ufak cgde çok kullanılıyor bide bana parası ile alacam ya ondan dolayı zorlamak istemiyorum

Ben sorun çıkartacağını sanmam yani benim motosikletim 4300km oldu bakımdan bakıma servise gidiyorum ama gel gelelim ki motosiklet hiç bir güvenlik önlemi yok yani ne virajda sabit durabiliyor ne de düz yolda fren ile durabiliyoruz yani motosiklet sadece gidiyor ama Nasıl gittiğini bir ben bir de Allah biliyor. Yani eğer cg "motosiklet" alırsan sakın motosikletin bu olduğunu sanma

Ben günde 100km yapacam ufak şehir ayağımı kessin yeter alt makine 150 lilik iyide kaçar

cg modelleri iyidir bende var bir senedir kullanıyorum honda titan cg 125 96 model daha 24 binde gebze izmit yapıyorum fabrikaya gidiyorum ama malesef satmak zorundayım honda jaz aldım nakite ihtiyacım var düşünürde ilan no 314993469 a1 ile kullanabileceğin 125 lik bir makina olur bence ikinci el bir japon her zaman iyidir yaz kış banamısın demez düşünürsen numaram 0532 6178487.ALLAHA emanet ol.

emisol al bırak günde 100 ü 500kmda yapsan sorun çıkarmaz, parçaları ucuz servisi boldur.
2. elini 2000 3000 arası alırsın.

15 bin kmden sonra her turlu arizayi göze alarak bak çin işine,en fazla 1000 lira masraf yaparsin,öğrencisin yaş genç senin için zor olur, ya 0 motor al (para durumu yoksa kredi durumlarını araştır veya elden taksit bi bak oluruna )3-5 sene bin sonrasında maddi duruma göre ya ağır bakıma sokarsın yada Japonlara yönelirsin.

sen hele bir japon alda, masrafmış, ağır bakımmış, parçaymış neymiş görürsün.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yaşadığım yer ufak günde 100 km😠😠 git 50 gel 50 bunu İst dışında turkiyede nerde buluyorsun çok merak ettim. Sen daha derslerden uzunluk ,alan ,hacim bölümünu okumamış sin.

Dostum sonuçta babama aldıracağım diyorsun tavsiyem Çinliden uzak durman sana her türlü sorunu çıkartır. Bizim grupta çok sevdiğim bir tabir var, "Az daha koy YBR al" cidden de YBR al kafan rahat olur en azından, bakımını yaptığın sürece sana sorun çıkartmaz dünyayı gezenler var bu motor ile ama sen diyorsan ki ben şekilciyim açacağım gazı takacağım açık egsozu apaçilik yapacağım o zaman kendine iyi bir usta bul sana kolay gelsin :)

Hintli kere bak japon pahalı gelebilir ama haftada 5 gün demek ayda en az 2000km demek 1 senede 25.000km eder 4sene düzgün kullanan 100.000 ederki çoğu kişi bu kadar kullanmadan satar motoru 3-5000 TL arası Hintli ileri araştır hem Scooter hem vitesli olarak (Bajaj-Hero-Tvs)

Eğer 3-5000tl veremem veya alternatif marka istersen
Motoran-Lifan var

Son düzenleme:
Valla abi hataydayim lise 4 um dersler olacak motorla 30 okul 30 gidiş 40 ya ben gezsem en fazla 100km bulur uzun seyhatlara çıkamam sınav var diye

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:43 ----------

Abi ybr babama aldıracamda discoverda aklımda var bilmiyorum sonra cg motor hızı sesi var

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar