Müreftelimisin? Bende geçenlerde oradaydım ev bakmak için gittim.İstanbuldan kaçıp kafa dinlemek bünyeyi toparlamak için çok güzel bir yer.Sessiz sakin huzur dolu insanıda yardımsever zaten birçoğu şarapdan mayışmış hayatı makaraya vurmuşlar:=).Ama uçmakdere yolundan giderken motorla değilde arabayla çok tehlikeli oluyor.Arabayla dönüşde gece olursa şarköyden dolanıp 60 km uzatıyorum hem daha sakin hemde viraj tehlikesi yok.Tövbe etmeden önce bir temmuz ayında rum ailenin şaraphanesinden şarap alıp iskelenin oradaki çay bahçesinde oturup içmiştim. O mahoş kafayla oradaki kuş seslerini dinledikten sonra burada bir ev olmalı demiştim.Kuş cennetinde okadar cıvıltı duymadım ben.İstanbula yakın günübirlik gidip gelinebilecek ev arayışı müreftede son buldu. Tanıdıklar denizinden dolayı beğenmiyor ama ben orada acaip huzur buluyorum.
Hocam selamlar. Mürefteli'yim. Şöyle izah ediyim, bundan on sene evvel Uçmakdere yolu tek şerit çakıl dolu bir yoldu. 2 araba karşılıkla denk geldi mi, cepler vardı yol verirdiniz. Şimdi komple asfalt ve başarılı bir yol. Gündüz gözüyle araba ile de gidilir, ama gece ben de tedirgin oluyorum. Köpek falan çıkıp, kaza yapan çok arkadaşım oldu.
Şarap meselesine gelirsek, Mürefte son yıllara kadar 40küsür üreticisi olan bir memleketti. Ama büyük üreticiler ve son on yılda alkole gelen vergiler sebebiyle üretici sayısı oldukça düştü. Şu an sevilen, kutman, doluca gibi markalar hala mevcut. Halamlar da şarap üretiyorlar, Aker Şarap. Tadım evi de var.
Ben yıllık izinimin bir haftasını genelde eylülde(en güzel zamanıdır) burda geçiririm. Dediğin gibi saatlerce çay sigara deniz sesi ve kuş cıvıltıları ile geçiyor. Bir gün tekrar gelirseniz, misafir etmek isterim.
Denize gelirsek çakıldır, genelde çalkantılı. Ama on km ilerde Şarköy'ün kumluk sahili alternatiftir.
Mürefte hakkında güzel düşünceleriniz çok mutlu etti, iyi akşamlar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:11 ----------
tehlikeli abi. bi sapıtsalar, üstünden inekler geçmiş gibi olursun.
Tam bir ironi olmaz mıydı