Honda Honda CBR 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Benim IRC ler 4 yıllık Motorum 20.000 km de. 920 km bir yolu göze alabilirm. :) Geze geze git kardeşim işte... Altında ki 150 lik olsa yada 125 çekilmez derim 100-110 km hızlarda sürüşün keyfini çıkar. Bu soruyu sorman hata :king: yolun açık olsun.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:57 ----------

Usta yeni kasa sibiarlarda kronikleşmiş o kadar çok sorun var ki hangi birini anlatayım... deyip yüreğini hoplatmayayım. :cherry:

Sevgili kardeşim. CBR çok büyük bir mesele olmadığı sürece seni yolda koymaz.
Benzinini katıp sürüşten keyf almaya bakacaksın.

Yanına lastik tamir kiti al tabi ki yalnız zincir yağını 300-400 km de bir zincire uygulamayı unutma. Tripmetreni yola çıkmadan sıfırla gözün tripmetrede olsun. Motoru 300 km sonra kenara çek hayvan soluklansın biraz lastiklerin soğusun.

200 km de bir kısa kısa molalar ver(Wc lovabo yemek v.s)

6. vites 6-6,5 devir / 100 110 km de rahat seyir edebilirsin. Arada asılmak sana kalmış (110+)

Bunların dışında bakacağın başka birşey yok.

Ha bu arada yola çıkmadan lastik havalarına bak mutlaka;
Değerler;
ÖN: 29psi ARKA:29psi
İki Kişiysen:ÖN 29psi ARKA 33psi

İyi yolculuklar...

başgan sağol teşekkür ederim. anneme de söyledim oraya motorla geleceğimi annem de "Yorulursan konyada bir gece kalırsın" diyor. Yalnız memleket fenaymış geçen hafta 51 dereceyi görmüşler

Arkadaşlar merhaba. 2013 ile 2014 model arasindaki güç farkı, neyden kaynaklidir?

2014 bariz daha iyi ivmeleniyor.Ve son hiz konusunda da basarili.

Teknik bie degisiklik varmi? Makinalari ayni gibi halbuki.

Olayi bilen arkadaslar cevaplarsa cok sevinirim.Tesekkurler :)

Benim IRC ler 4 yıllık Motorum 20.000 km de. 920 km bir yolu göze alabilirm. :) Geze geze git kardeşim işte... Altında ki 150 lik olsa yada 125 çekilmez derim 100-110 km hızlarda sürüşün keyfini çıkar. Bu soruyu sorman hata :king: yolun açık olsun.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:57 ----------

Usta yeni kasa sibiarlarda kronikleşmiş o kadar çok sorun var ki hangi birini anlatayım... deyip yüreğini hoplatmayayım. :cherry:

Yanına lastik tamir kiti al tabi ki yalnız zincir yağını 300-400 km de bir zincire uygulamayı unutma. Tripmetreni yola çıkmadan sıfırla gözün tripmetrede olsun. Motoru 300 km sonra kenara çek hayvan soluklansın biraz lastiklerin soğusun.

6. vites 6-6,5 devir / 100 110 km de rahat seyir edebilirsin. Arada asılmak sana kalmış (110+)

Değerler;

İyi yolculuklar...

hocam o lastikler bi gün yolda dağılmasın.
2 yıldan fazla pek önerilmez, hele bir de irc diyosun, o daha da fena.

Arkadaşlar merhaba. İkinci el aldığım motorun üstünde orjinal lastikler mevcut ve anası ağlamış gibi duıruıyor (daha 2.700 km de). Acemiyim tabi ama sürekli bir kayma durumları var. Lastik olarak ne önerirsiniz ?

İyi pazarlar cbr250 ailesi. Aracım 1000 km ye yaklaştı ve serviste konan yağdn koymak istemiyorum. Full sentetik bir yağ koyacam marka olarak aklımda var ancak kitapçık ve yağ sitesi 10-30 diyor. Edirne şartlarında sıcaklık 30 derece üstünde seyrediyor sürekli. SiZler nasıl bir yağ kullanıyorsunuz bi yardımcı olurmusunuz?

michelin pilot street

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:46 ----------

Arkadaşlar merhaba. İkinci el aldığım motorun üstünde orjinal lastikler mevcut ve anası ağlamış gibi duıruıyor (daha 2.700 km de). Acemiyim tabi ama sürekli bir kayma durumları var. Lastik olarak ne önerirsiniz ?

michelin pilot street

İyi pazarlar cbr250 ailesi. Aracım 1000 km ye yaklaştı ve serviste konan yağdn koymak istemiyorum. Full sentetik bir yağ koyacam marka olarak aklımda var ancak kitapçık ve yağ sitesi 10-30 diyor. Edirne şartlarında sıcaklık 30 derece üstünde seyrediyor sürekli. SiZler nasıl bir yağ kullanıyorsunuz bi yardımcı olurmusunuz?

şu an 10-30 kullanıyorum bi sıkıntısını görmedim. 300 km önce koydum yağı; Fakat Yağ filtresi 10 ay önce takılmış yeni farkettim onu...

Ama Anamur'a gideceğim zaman noolur bilemem... bu arada o 10-30; 10 ve 30 dereceler arasında koruyacağını göstermez. o mantıkla gidersek 10-60 ın yüksek sıcaklıklarda 20-50 den daha koruması gerekir... Ama korumuyor 10-60 yüksek sıcaklıklarda 20-50 den daha ince davranıyor...

şu an 10-30 kullanıyorum bi sıkıntısını görmedim. 300 km önce koydum yağı; Fakat Yağ filtresi 10 ay önce takılmış yeni farkettim onu...

Ama Anamur'a gideceğim zaman noolur bilemem... bu arada o 10-30; 10 ve 30 dereceler arasında koruyacağını göstermez. o mantıkla gidersek 10-60 ın yüksek sıcaklıklarda 20-50 den daha koruması gerekir... Ama korumuyor 10-60 yüksek sıcaklıklarda 20-50 den daha ince davranıyor...

cevap için teşekkür ederim. Bende 10-30 alıp deneyecem galiba. adam kitabına yazmış 10-30 diye bi dünyada standart eklemiş şu şu özellikleri karşılasın die... Varsa başka fikri düşüncesi olan , tecrübesi olan söylesin arkadaslar...

Ben hiç teşekkür etmem. bişi yazdık sallayan bile yok herkes kendi kafasında. o sararan egzozunuz inş dahada sararır kömür olur :D çok önemli mevzular bunlar

Ben hiç teşekkür etmem. bişi yazdık sallayan bile yok herkes kendi kafasında. o sararan egzozunuz inş dahada sararır kömür olur :D çok önemli mevzular bunlar

o gün pres makinasının yanında yazdım hocam kusura bakmayın. Problemi tam olarak ben de bilmiyorum. ama sesnsörü bi açtırıp baktırabilirsin

Eyvallah abi çok teşekkürler. Çevremde ki herkes tek başına çıkma bir şey olursa ne yapacaksın falan diyor, bende senin gibi düşünerek sıfır motor neden arıza versin diye düşünüyordum, umarım sıkıntısız gidip gelicem.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:03 ----------

Değerler;

İyi yolculuklar...

Alıntı yapmayı unutmuşum. :D

yaw millet bişeye dikkat ettim.Motorun yanında verilen tüm kitapçıklara baktım. Dünyanın heryerinde bu motorun bakım aralıkları 12.000 km de bir iken bizde 4.000 km de bir.. bu niye?

Arkadaşlar merhaba. 2013 ile 2014 model arasindaki güç farkı, neyden kaynaklidir?

Olayi bilen arkadaslar cevaplarsa cok sevinirim.Tesekkurler

Olayi bilen arkadaslar cevaplarsa cok sevinirim.Tesekkurler

yeni kasanın 1 beygir kadar bi fazlası olduğunu biliyorum o kadar

İşte onun sebebi nedir onu merak ettim.Yakit haritasimi farkli? Ecu? Yahut teknik bir degisiklik mi vardir?

yeni

merhaba arkadaşlar geçen hafta cbr 250r ımı teslim aldım şuanda 700km oldu 6 bin deviri hiç geçmedim 500km de bi ses duymaya başladım böyle şıngıraklı bi ses sanki 2 fındık birbirine carpıo ses hala devam ediyor acaba neyden kaynaklanıyordur?

merhaba arkadaşlar geçen hafta cbr 250r ımı teslim aldım şuanda 700km oldu 6 bin deviri hiç geçmedim 500km de bi ses duymaya başladım böyle şıngıraklı bi ses sanki 2 fındık birbirine carpıo ses hala devam ediyor acaba neyden kaynaklanıyordur?

1000 bakımında kontrol ederler.

Bridgestone Battlax EVO Serisi derim.

Michelin 'de takan oluyor, Pirelli'de. Tercih sana kalmış.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:56 ----------

cevap için teşekkür ederim. Bende 10-30 alıp deneyecem galiba. adam kitabına yazmış 10-30 diye bi dünyada standart eklemiş şu şu özellikleri karşılasın die... Varsa başka fikri düşüncesi olan , tecrübesi olan söylesin arkadaslar...

Hocam 10-30 Honda standartlarında ve kitapçıkta tercih edilen bir yağ aralığı. Yakın değerlerde 10-40 katılıyor. Zaten piyasaya biraz bakarsan 10-30 nadir bulunur. Mesela bende 10-30 araştırdığımda sadece Motul'a denk geldim. Motul'un 10-30 yağı var.

Ben Castrol 10-40 kullanıyorum. Memnunum.
Ha, Castrol'un sitesinede girdiğim zaman "Motoruna göre yağ seç" seçenekleri sonucunda Hava ve bölge durumuna göre Castrol'un bana önerdiği yağlar;

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:09 ----------

yaw millet bişeye dikkat ettim.Motorun yanında verilen tüm kitapçıklara baktım. Dünyanın heryerinde bu motorun bakım aralıkları 12.000 km de bir iken bizde 4.000 km de bir.. bu niye?

Para bok bizde reis! :cherry:
Zeki ustalarımız ve deneyimli servislerimizin engin bilgileri doğrultusunda 4.000 de bir yağ değişimi yapıyoruz. Motorumuz daha uzun ömürlü oluyor. :bounce:

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:16 ----------

DITT! CEVAP VERİYORUM; Tahminimce zincir/zincir dişlisinden geliyor olabilir. Zincirin hafif gevşekse 80 100 km süratlerde şıngır şıngır ses geliyor. Zincirin yeteri gerginlikte olsa bile bu zincirden ses gelme olayı cbrlarda malesef kronik. Allah cümlemizin yar ve yardımcısı olsun;

Arkadaşın dediği gibi serviste ne diyecekler bi duymak lazım. Başka bir ses ise bloktan geliyor olabilir. 700 km lik bir motorunda bloğundan ses geliyorsa EYVAHH! :)

Hocam 10-30 Honda standartlarında ve kitapçıkta tercih edilen bir yağ aralığı. Yakın değerlerde 10-40 katılıyor. Zaten piyasaya biraz bakarsan 10-30 nadir bulunur. Mesela bende 10-30 araştırdığımda sadece Motul'a denk geldim. Motul'un 10-30 yağı var.
uzun yol yapacağım için yağ ve filtresini erken değiştirmek durumunda kaldım. esengüle bıraktım motoru geri aldığım zaman hava filtresini temizlemişler grenajları söküp yeniden sabitlemişler ve içine İPONE R4000RS 10w-30 koymuşlar...
yani ipone'nin de 10w-30 yağı var...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar