Piston zor dönüyor

Arkadaşlar herkese merhabalar,150 cc scooter çin motorum egzos saplamasını kırınca işe koyuldum,gittim bir üst silindir aldım geldim,eski silindiri söktüm yenisini taktım aynı şekilde.sente ayarı,sübap ayarı herşey tamam yalnız bi sıkıntım var,bujiyi takınca piston zor dönüyor marş zor basıyor ve çalışmıyor ama buji yokken rahat basıyo sıkıntı nedir arkadaşlar yardım lütfen.

Sıkıntı yok gibi hatta tam tersine güzel olması gereken " kompresyon " yakalamışsınız , bujiyi yenileyin , ateşleme sıhhatine bakın , aküyü şarj edin/yenileyin.

Almış olduğun silindirin pistonunun ölçülerine uygun değil. Veyahut segmanları oturtamamış olabilitsin. Pistonunu ölçmüşmüydün?

Piston silindire tam olarak girip çıkabiliyor onda sıkıntı yok

ya pistonun olcusu buyuk ya silindir çok dar. Silindiri biraz taşlatabilirsin. Cidden zor dönüyorsa motor, calissada bi sure sonra sikinti olabilir.

Arkadaşlar atladığınız nokta şu;buji yokken çok rahat girip çıkıyor

Eğer piston tepede bujiye çarpmıyorsa; silindir içindeki hava basınç yapıyordur.Şırınganın ucunu parmakla tıkamak gibi,bujiyi çıkarttığınızda, içerdeki havayı direk buji yuvasından attığı için rahat dönüyor olmalı. Oysaki bu işlem için egzoz subapı mevcut.Eğer parçalar düzgün takıldıysa sana kalan subapların ayarı ve rodaj.

Buji yokken sıkıştırma olamadığı için rahat dönecek tabiki. Sen pistonunla silindirini ölçmeden takmışsan hata etmişsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar