Sari sacli mavi gozlumden bugune degin turkum 
Sari sacli mavi gozlumden bugune degin turkum![]()
Türklükte sarı saç mavi göz geni yok umarım biliyorsundur![]()
Gonlu sari gunes gibi, yuregi ozgur masmavi gerek yok genlere arkadaşım![]()
Güzel konu.
Yaklaşık 1.5 yıldır Türkmenistandayım. Atayurdu diye bildiğimiz topraklarda.
Buraya gelince herşeyin nekadar farklı olduğunu gördük.
Türkmenler kesinlikle türkleri kabul etmez bu 1
Siz de kesinlikle bu insanlarla aynı soydan geldiğinizi kabul etmezsiniz bu da 2.
Burada kısa bir müddet de olsa yaşayan her türkün vardığı kanı şu: Zamanında iyiki burdan gitmişiz, iyi bir yer olsa zaten kalırdık.
Tabiki bu neticenin en büyük nedeni sovyet sömürüsü ve baskısının hala buralarda hissedilir oluşu. Rus olduklarını sanıyorlar ve ruslar gibi davranıyorlar. Türkmence bilmeyen ana dili rusca olan birçok türkmen var. Burada yaşayan hiçbir rus tek kelime türkmence bilmez.
Türklere karşı oldukca sertler. Ve sevmiyorlar.
Ahlak seviyesi neredeyse sıfır.
Konuştukları dili ilk başta anlayamazsınız. Kelime kelime tane tane duyduğunuzda 50 yıl önce konuşulan türkçeden birçok kelimeyi seçebilirsiniz. Örnek vereyim siyah=gara Kırmızı=gızıl Gel=Var Düşündüm=fikirettim Anladım=düşündüm Devlet=Dövlet Abi=Aga Elbise=Köynek ve daha birçok kelime.
Kısacasaı siz onları anlamasanızda Çok yavaş türkçe konuştuğunuzda onlar sizi anlayabiliyor.
Genel olarak insanları değerlendirmek yanlış olur. Sosyal Düşünce ve tepki neredeyse hiç yok. Kendilerini tamamen bırakmış durumdalar.
Topraklarında bet bereket yok. Ne bir ot bitiyor ne de bocek var. Güneş ve kumdan başka birşey yok. Toprağın altındakiler se tamamen kontrol dışı.
Nasıl yani ? Neye dayanarak sarışın,mavi gözlü Türk olmaz diyorsun ?
Kumanlar,varsaklar ve oğuzların üçok koluna bağlı Türk boylarında sarışın ve mavi gözlülük görülüyor.Hatta eski bir Türk şiirinde bir savaş anlatılırken,savaştaki bir Türk askeri için 'Göz kapakları kapanır oldu mavi gözlerini açamayacak kadar' der.
Benim aşiretim Türkmenistan kökenli bir aşiret.Ankara yakınlarında rum boylarıyla çarpışıp,ganimet elde edip Bolu dağında dinlendiğimiz bile yazar osmanlı kaynaklarında(Sağolsun Yusuf Halaçoğlu ortaya çıkardı).
Çekik gözlülük Kıpçak Türklerinde görülür,Oğuz Türkleri badem gözlüdür.
DNA testlerinede kesinlikle inanmıyorum.Türkiyede millet bilincini yok etmek için ortaya çıkarılan uygulama.Zaten yabancıların Türklerle ilgili söyledikleri hiç bir şeye inanmam.Oğuz Türklerinde sibirya geni az,alpin geni fazla;Kıpçak Türklerinde sibirya geni fazla,alpin geni az görülüyormuş mesela o zaman neye göre benim Türk olup olmadığıma karar verecekler ? Yoksa ellerinde 5000 yıl öncesine dayanan Türk genlerimi var![]()
Güzel konu.
Yaklaşık 1.5 yıldır Türkmenistandayım. Atayurdu diye bildiğimiz topraklarda.
Buraya gelince herşeyin nekadar farklı olduğunu gördük.
Türkmenler kesinlikle türkleri kabul etmez bu 1
Siz de kesinlikle bu insanlarla aynı soydan geldiğinizi kabul etmezsiniz bu da 2.
Burada kısa bir müddet de olsa yaşayan her türkün vardığı kanı şu: Zamanında iyiki burdan gitmişiz, iyi bir yer olsa zaten kalırdık.
Tabiki bu neticenin en büyük nedeni sovyet sömürüsü ve baskısının hala buralarda hissedilir oluşu. Rus olduklarını sanıyorlar ve ruslar gibi davranıyorlar. Türkmence bilmeyen ana dili rusca olan birçok türkmen var. Burada yaşayan hiçbir rus tek kelime türkmence bilmez.
Türklere karşı oldukca sertler. Ve sevmiyorlar.
Ahlak seviyesi neredeyse sıfır.
Konuştukları dili ilk başta anlayamazsınız. Kelime kelime tane tane duyduğunuzda 50 yıl önce konuşulan türkçeden birçok kelimeyi seçebilirsiniz. Örnek vereyim siyah=gara Kırmızı=gızıl Gel=Var Düşündüm=fikirettim Anladım=düşündüm Devlet=Dövlet Abi=Aga Elbise=Köynek ve daha birçok kelime.
Kısacasaı siz onları anlamasanızda Çok yavaş türkçe konuştuğunuzda onlar sizi anlayabiliyor.
Genel olarak insanları değerlendirmek yanlış olur. Sosyal Düşünce ve tepki neredeyse hiç yok. Kendilerini tamamen bırakmış durumdalar.
Topraklarında bet bereket yok. Ne bir ot bitiyor ne de bocek var. Güneş ve kumdan başka birşey yok. Toprağın altındakiler se tamamen kontrol dışı.
Biri demiş ya cingen çıkarsan, diğeri slav, afrikan, laz, arap falan hepsi geçmiş de kürt geçmemiş. Düşünsene ya kürt çıkarsan?