Mersin'de A sınıfı (35 kw üzeri) motosiklet ehliyeti veren sürücü kursu yok.

A sınıfı yani 35 kw üstü motosiklet ehliyeti almak için bugün Mersin deki birçok sürücü kursunu dolaştım. Gidemediklerimi telefonla aradım. Fakat hiçbiri A sınıfı ehliyet eğitimi vermiyormuş. Gerekçesi ise bu sınıfta en ucuz motor 20 bin diyorlar. Yeni yasa ile ehliyet çeşidinin 16-17 adete çıktığını, her sınıf için o türde araç almaları gerektiğini, yasada her sınıf için kurs açma zorunluluğu olmadığı için. A sınıfı açmadıklarını söylediler. A 2 almamı önerdiler. Bu nasıl iş anlamadım. Kanun çıkartıp yeni bir durum yaratiyorsun ama Mersin gibi bir şehirde A sınıfı ehliyet veren yok. En yakın şehir Adana ya yönlendirme yapıyorlar ama orda da sadece bir sürücü kursu A sınıfı ehliyet verebiliyormuş. Herkes kendi şehrindeki durumu bi zahmet araştırıp paylaşırsa sevinirim.

Adana'da ki Erkan sürücü kursu mu? Atla trene gel gezmiş olursun :D

Adana'daki kursun adını da bilmiyorlarmış. Sadece bir kursta varmış diye duymuşlar. Ondan da kesin emin değiller yani. Tren değil arabayla da gelirim fakat iş güç yoğun. Birde mesele oraya gelmek değil, kendi şehrinde işini halletmek. Koskoca Mersin de yoksa ilçelerden vazgeçtim küçük şehirlerde durum daha vahimdir mutlaka.

Bende Kırıkkale'den aldım ehliyetimi Kırıkkale'de de yok hala A sınıfı ehliyet bilginize

Mersin İl Temsilcisi
Sorununu cozebiliriz sanki.. bana ozelden ulaşırsan, ya da profilinde tel var ararsan konusuruz

Adana'daki kursun adını da bilmiyorlarmış. Sadece bir kursta varmış diye duymuşlar. Ondan da kesin emin değiller yani. Tren değil arabayla da gelirim fakat iş güç yoğun. Birde mesele oraya gelmek değil, kendi şehrinde işini halletmek. Koskoca Mersin de yoksa ilçelerden vazgeçtim küçük şehirlerde durum daha vahimdir mutlaka.

İstanbulda bi elin parmaklarını geçmiyor A sınıfı veren geri kalanın cevabı açık bence :p

Şuan çok mutluyum yeni yasadan önce ehliyet aldığım için :flower:

Benim memleketimde nasıl böyle bir sorun olabilir yav. Konya'da tüm kurslar veriyor A ehliyeti hatta egitimde kawasaki'nin yeşil bi xj6 si kullanılıyor. Şaşırdım yav nasil mersin'de yok.

Bende Kırıkkale'den aldım ehliyetimi Kırıkkale'de de yok hala A sınıfı ehliyet bilginize
Kırıkkale Ankara arası 1 saat yol ankaraya gelinir ne olacak :) Ankara'nın Nallıhan, Şereflikoçhisar gibi ilçelerine göre Kırıkkale'nin uzaklığı hiç bişey.

onu bunu gectimde nekadar değiştirmişler ehliyet muhabbetini be :D

hep dönüyor bi ehliyet konusu bi girip arastırdıma baya baya ugrastırıyorlar ınsanı ama A sınıfı ıcın 24 yas en az 2 yl a2 şartı cok yerinde olmus

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
onu bunu gectimde nekadar değiştirmişler ehliyet muhabbetini be :D

hep dönüyor bi ehliyet konusu bi girip arastırdıma baya baya ugrastırıyorlar ınsanı ama A sınıfı ıcın 24 yas en az 2 yl a2 şartı cok yerinde olmus

Yaş tutuyorsa 2 yıl a2 zorunluluğu yokmuş direk a sınıfı alınabiliyormuş.Bende bu yıl aldım yaş tutmasına rağmen a2 alacaksın 2 yıl sonra a alacaksın dediler. Zaten yüksek hacimli motor düşünmediğim için a2 bana yetiyordu gerek bile duymadım.Ama sonradan başka bir kurs hocasından öğrendimki o kurs a sınıfı verebilmek için gerekli motora sahip olmadığından yalan atıyormuş istediğin zaman gel a sınıfına çevirelim a2 ehliyeti boşuna almışsın dediler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar