- Konu Yazar
25-30 kişinin olduğu bir Whattsapp grubumuz var dahil olmak isteyen var ise numarasını bana özelden yazsın.
Tam olarak muhabbet ne usta grupta?
25-30 kişinin olduğu bir Whattsapp grubumuz var dahil olmak isteyen var ise numarasını bana özelden yazsın.
Bu arada deniz bekçisi aklıma öylesine geliveren bir tanımlamaydı, Fener bekçilerini bilirdim... Kaptanım, öyle yazıverdim :cat:
Ben de eski bir uzakyol ikinci mühendisim :cat:
Riders' cafede görüşürüz belki
Selamlar
Ben varım, gönderiyorum..
Genelde motosiklet kulüplerine üye olmanız gerekiyor. Onlarla birlikte toplu surusler aktiviteler vs... Ama sunuda söylemek isterim askerdeki gibi rútbecilik var yıldızlar var gold yıldı altın yıldız değişik amblemler vs.... Hele hele yeni girdiyseniz biraz sıkıntılı oluyor.BEn bir clube üye oldum.2. Haftası çıktım. Rütbe yıldız bana göre değil ben askerliği tamamliyali 17 yıl oldu. Birde bu cluuplerde gruplaşma oluyor kendi içlerinde. Kendiniz bir arkadaş ortamı yapıp 5 kişi kafi 5 motor gezilere çıkarsınız kimse size nerede durup inip binip sunu geçme bunu geçme sen yanlış gidiyorsun gibi tavsiyelerde vermez huzurlu bir şekilde günün keyfini çıkartırsınız.
Ufak çaplı bile olsa 3-5 arkadaş buluşulcağı zaman İzmir MT konusuna yazılsın belki benim gibi gelmek istiyenler yeni kişilerle tanışmak istiyenler olabilir. İstanbul'daki gibi İzmir'de de motorcuları tek çatı altında toplaya bilsek çok güzel olur.
Bu haftasonu Cumartesi mesai yapacağım için şehirdışında program yapamayacağım. Bu konu içine ya da MT ana sayfaya bu Pazar günü için bir gezi etkinliği açabilirim. Karaburun, Urla ya da Kuşadası gibi bir rota için program yapabiliriz. Biraz yol yapma biraz sohbet amaçlı. Bu bir tanışma/arkadaş toplantısı olur, klüp değil. Ast-üst, rütbe-yıldız olmaz ama yola çıkmadan önce ve yol esnasında kurallar bellidir. Bunlar en başta konuşulur, herkes tarafından kabul edilir ve yola kabul eden kişiler ile çıkılır. Grup sürüşü yapılacaksa bu iş ciddiye biner çünkü.
Örneğin;
Toplanma noktasına uygun saatte gelinir ve belirlenen saatte yola çıkılır;
Dolu depo, tam evrak (ehliyet, z.t. sigortası, ruhsat vb) gelinir,
Uygun ekipman ile gelinir (kask zorunlu, çene kayışını bağlamak zorunlu vs.)
Yolda bir öncü, bir artçı olur ve sıralama bozulmaz
gibi gibi gider bu kurallar
Bu haftasonu Cumartesi mesai yapacağım için şehirdışında program yapamayacağım. Bu konu içine ya da MT ana sayfaya bu Pazar günü için bir gezi etkinliği açabilirim. Karaburun, Urla ya da Kuşadası gibi bir rota için program yapabiliriz. Biraz yol yapma biraz sohbet amaçlı. Bu bir tanışma/arkadaş toplantısı olur, klüp değil. Ast-üst, rütbe-yıldız olmaz ama yola çıkmadan önce ve yol esnasında kurallar bellidir. Bunlar en başta konuşulur, herkes tarafından kabul edilir ve yola kabul eden kişiler ile çıkılır. Grup sürüşü yapılacaksa bu iş ciddiye biner çünkü.
Örneğin;
Toplanma noktasına uygun saatte gelinir ve belirlenen saatte yola çıkılır;
Dolu depo, tam evrak (ehliyet, z.t. sigortası, ruhsat vb) gelinir,
Uygun ekipman ile gelinir (kask zorunlu, çene kayışını bağlamak zorunlu vs.)
Yolda bir öncü, bir artçı olur ve sıralama bozulmaz
gibi gibi gider bu kurallar
150 km ye kadar kapışırım sıkıntı yok ama 150 den sonra motor zorlanıyor![]()
Babamda crf 250l vardı ilk piyasaya giren modelden. 130 yapmıyordu.
Rodajı çok itina ve tititzlik ile yapar ama 3000 km de sattı.