Matematik 2 Çözemediğim 3 soru.

Merhabalar. Yine bir çözemediğim sorular konusuylada daha karşınızdayım. Malum bütler var :queen:

3 soruyu çözemedim. Matematiğine güvenen varsa yardımcı olursa çok memnun olurum.

19. soruyu çözmüş gibi görünüyorum fakat boş bir işaretleme o. 19. soruyu çözebilirseniz sevinirim.

3. soruda hata yapmışım. 79 un altındaki sayı -1 değil 1 olacak.

Çözümler önemli değil sadece şık verirseniz de işime yarar.

Şimdiden teşekkür ediyorum.:rendeer:

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:32 ----------

3. soruda hata yapmışım. 79 un altındaki sayı -1 değil 1 olacak.

19. soru her iki tarafın da türevini al
ne yapar x*f(x)=2x+1
o zaman f(x)=2+1/x değil midir. (yalnız integral sembolü içerisinde dx de olması lazım)

3. soru için ise x'e 1'den 79'a kadar değer vereceksin (79 dahil)... x'e 1 ver 2 yapar x'e 2 ver yine 2 yapar. yani böyle böyle 79 a kadar hepsi 2 yapacak yani 79*2=158 olması gerekiyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:03 ----------

5. soru için ise fonksiyonun türevini alıyorsun 0 'a eşitliyorsun. yani y'=e^x+x*e^x = 0; düzenlersek y'=(x+1)*e^x=0 x=-1'de fonksiyonun türevi 0'a eşit olur o nokta ani dönme noktasıdır. cevap B...

3. soru için ise x'e 1'den 79'a kadar değer vereceksin (79 dahil)... x'e 1 ver 2 yapar x'e 2 ver yine 2 yapar. yani böyle böyle 79 a kadar hepsi 2 yapacak yani 79*2=158 olması gerekiyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:03 ----------

5. soru için ise fonksiyonun türevini alıyorsun 0 'a eşitliyorsun. yani y'=e^x+x*e^x = 0; düzenlersek y'=(x+1)*e^x=0 x=-1'de fonksiyonun türevi 0'a eşit olur o nokta ani dönme noktasıdır. cevap B...

Çok teşekkür ediyorum. Çok işime yaradı verdiğiniz cevaplar.

Bunları nası yapıyosunuz ya. Çarpım tablosu hariç matematikle aram sıfır :mrgreen:

Tam okunmuyor fakat 8-C okudugum kadariyla , son attiginiz soru

---------- Mesajlar birleştirildi - 03:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:24 ----------

Hocam yalniz donum noktasi 2.türevi sifirlayan nokta ,1.turevi sifirlayan kritik nokta -1 bu yuzden grafik cizmeniz gerek konkav konveks eğrilerin degistigi nokta donum noktasi yani 2.turevi sifirlayan deger
18-C
19-D d sikki sanirim tam okunmuyor ama 2+1/x olacak
3.soruyu ise anlamadim ya hic gormedigim cok cok farkli bi soru yada toplam sembolu icerisinde bir fonksiyon yok bu yuzden hesaplanamaz ama 3 icin emin degilim malesef

Son düzenleme:
8.soru aslında çok basit.X gördüğünüz yere 1 y gördüğünğz yere 1 koyun.Cevap 2 olacak.D şıkkı.

Son düzenleme:
Tam okunmuyor fakat 8-C okudugum kadariyla , son attiginiz soru

---------- Mesajlar birleştirildi - 03:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:24 ----------

Hocam yalniz donum noktasi 2.türevi sifirlayan nokta ,1.turevi sifirlayan kritik nokta -1 bu yuzden grafik cizmeniz gerek konkav konveks eğrilerin degistigi nokta donum noktasi yani 2.turevi sifirlayan deger
18-C
19-D d sikki sanirim tam okunmuyor ama 2+1/x olacak
3.soruyu ise anlamadim ya hic gormedigim cok cok farkli bi soru yada toplam sembolu icerisinde bir fonksiyon yok bu yuzden hesaplanamaz ama 3 icin emin degilim malesef

pardon tek türev almışım kusura bakmayın... Hocam ben 3 ten eminim; diğer soru da dediğiniz gibi 2+1/x olacak.
hocam Beko12345 abi çift türev alınması gerekiyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 03:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:45 ----------

yani y''=e^x+x*e^x+e^x yapar düzenlersek (x+2)e^x=0 yapması lazım oradan da x=-2 geliyor.
tekrardan özür dilerim.

Çok teşekkür ediyorum herkese.

Umarım gökten başınıza Arailer yağar :p

DKN

gökten arai yağsa ihtiyacı olana düşmez.. hiç mi sevmiyosunuz bu jimiyi ne etti size çocuk ? matematik sorularını cevaplar, bilim kurgu filmlerinden fırlamış sorulara çözüm üretir, ne sorsan söyler, google gibidir.. alın bi kask bi gitar o da sevinsin

Malesef dua dan başka şuanlık yardımcı olamıyorum :mrgreen:

gökten arai yağsa ihtiyacı olana düşmez.. hiç mi sevmiyosunuz bu jimiyi ne etti size çocuk ? matematik sorularını cevaplar, bilim kurgu filmlerinden fırlamış sorulara çözüm üretir, ne sorsan söyler, google gibidir.. alın bi kask bi gitar o da sevinsin

İlk fırsatta :p

beko bu sorulara devam ederse bi güzellik yapması lazım derim.. :)

Bencede bu beko bir güzellik yapsın artık bune böyle sorularını çözdürüyor bir kuru teşekküre :queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar