- Konu Yazar
Merhabalar, Harley-Davidson XL 883 R Sportster 2010 model bi motor almak üzereyim..motor hakkında farklı yorumlar aklımı karıştırdı..sizlerinde fikrini almak istedim..
Amerikalıların entry level motoru. Hiçbir ekstra vaat veya prestij sunmuyor. Adı H-D ve aksesuara harcayacağınız para Electra Glide sahibi ile hemen hemen aynı. Tarz olarak sportif sürüş sunsa da çok yakar ve oturuşu nispeten rahatsızdır. Tercih edilme sebebi fiyatıdır. Lafta Harley-Davidson sahibiyim dersiniz. Sürüşte cacık. İlle de tarz bu olsun diye diretilirse Yamaha XV950 daha mantıklıdır. Ama marka satın almak için 883 Sportster Iron alınabilir. Ben şahsen bütün Sportster modellerinin test sürüşünü yapmış biri olarak XL 1200 ve Forty-Eight modellerini tercih ederdim. Ama bunlar da çok paraya az vaat ve düşük prestij sunuyor. H-D alınacaksa marka değerini yansıtan bir modelinin sahibi olmak daha mantıklı olur.
***EDIT: Sportster Iron yazmışım ama XL883R imiş model. Yani retro modeli. Şasi ve motor bloğu diğer 883'lerle aynıdır. Görsel makyaj var yalnızca üstünde.
Peki hd street 750 için iron 883 ten daha güçlü ve dinamik diyorlar senin bir bilgin varmi abi hd street 750 ile ilgili ??