20 Liralık kask kırılma testi.

5-6 ay önce elimize geçen 20 liralık bir kaskı,ne kadar güvensiz olduğunu göstermek için test etmiştik. Hala iyi bir kask almanın gereksiz olduğunu düşünen var mıdır bilmiyorum ama izlemenizi öneririm;
[/URL]

150 liralık LS2'yi de böyle kırabilirmisiniz bi deneyin isterseniz :mrgreen:

Kırılmasın istiyosanız demir döktürüp kafanıza takabilirsiniz. Kaskın amacı darbe emmek, kırılmamak değil. 20 liralık kaska göre LS2'nin çok farklı dayanım gösterdiği de ortada.

Tabikide hocam biri karton koymuş gibi birisiyse gerçekten işe yarıyor ama birde şuna bakın çene açılır olmasa dahada dayanabilir yada esnedi çene sayesinde :) https://www.google.com.tr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://m.youtube.com/watch%3Fv%3DLmmTOPLPEoI&ved=0ahUKEwjNnMGZgKDNAhVLEpoKHa9iA9EQtwIIHDAB&usg=AFQjCNGw7wSIVQ6uIh8Emvv0ax5uUKggLw&sig2=4EpUuNL4w4bRVfUxZ4MmjQ

300 kmh hılza gidip kafayı ere vurupta ölmedim diyen yalan söylüyordur. kask önemli fakat gidip 3000 tl verince daa iyi korur anlamına gelmesin bence ls 2 iş görür sonucta 300 le kaza yapma riskim 0 .

150 tl lik kask candır . paran varsa 300 bandı iyidir ama bence gerisi gereksiz.

300 kmh hılza gidip kafayı ere vurupta ölmedim diyen yalan söylüyordur. kask önemli fakat gidip 3000 tl verince daa iyi korur anlamına gelmesin bence ls 2 iş görür sonucta 300 le kaza yapma riskim 0 .

150 tl lik kask candır . paran varsa 300 bandı iyidir ama bence gerisi gereksiz.

Hocam belli bir fiyattan sonra koruma için değil ses yalıtımı,konfor vb şeylere para verirsiniz.Bi ls2 nin testine bakın attığım videoya birde shoei testine bakın ls2 korumaz demiyorum kesinlikle korur ama yapıldıkları malzemeler bile farklı shoeideki esnemeye bakın,onu ls2 de göremezsiniz çünkü malzemeleri farklı.Az sonra bir fotoğraf atayım ls2 kaskın kazadan sonraki fotosunu.

150 liralık LS2 ile kaza yapan arkadaşım var kafamı çok kötü vurmuştum kaskım olmasa ölmüştüm diyo. Kafa travmalarına karşı yüzde 100 koruma sağlar mı bilmem ama pahalı kasklar yüzde 100 koruyosa bu da yüzde 80-90 koruyodur bence.

Eğer bu arkadaşımız fiber kask takıyor olsaydı kask böyle içe göçmüş olmazdı büyük ihtimal,esnerdi.Ama termoplastik olunca böyle oluyor , ha korumuşmu bir nebze ama kafasına sağlam darbe almış.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:10 ----------

arkadaş yaşıyormu

Konuyu açtı yaşıyordu ama son görülmesi 5 ocak , özel mesaj atmıştım sağlığını sormak için cevap gelmedi hala.Omuriliğinde çatlak falan vardı durumu riskliydi yani.

Hocam 150tl lik kask tabi ki korur fakat termoplastiktir ve daha konforsuzdur ust kesim kaslara gore daha az koruyacagi kesin. Illa 300le mi kaza yapmak lazim olmek icin?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar