Öncelikle motorunu yeni alan arkadaşlara hayırlı olsun. Yukarıdaki birkaç arkadaşın yazısını okudum açıkçası biraz üzüldüm. Bende yaklaşık 1 aydır SL150 sahibiyim ve ileride satınca almayı düşündüğüm motor GV250. Ama eski motorlarını bu kadar kötülemeleri tuhafıma gitti, yeni SL150 alacak arkadaşlara kötü örnek oluyorsunuz. Ben motorumdan şu ana kadar çok memnunum, biliyorum ileride belki bana da yetmiyecek ama eleştirirken ve kıyaslarken bi çok kıstası göz önüne almak lazım. Sonuça GV250 2silindir V tipi 250 cc. motor. SL150 ile segmenti çok farklı. Yorum yaparken dikkatli davranmakta yarar var, GV250 yi bende çok merak ediyorum, keşke sürebilme fırsatım olsaydı. Gerçekten güzel bir motosiklet, aksesuarsız oluşu büyük dezavantaj, yine de hayırlı olsun nice KM'lere...
Selamlar Ben SL150'yi kötülemedim.Ancak Burası motosikletler hakkında aklınıza gelebilecek her türlü bilgiyi paylaşabileceğimiz, herkeze açık demokratik forumdur.
Ben sadece, İlk motosikletim SL150 olduğu ve bu güne kadar başka hiç bir marka motosiklet, kullanmadığım için ancak onunla kıyaslayabilirim.Neticede ikiside cruiser .Zaten SL150 için niye 150cc niye 250cc değil demiyorum.
Ancak 11 ay kullandığım motosikletim, hakkında yaşadıklarımı anlatmaya çalışıyorum. Bilgi almak isteyen merak edenlere SL150 ile yaşadıklarımı anlatıyorum.İnanırsınız inanmazsınız herkezin en doğal hakkıdır.
Diyorumki ben motosikleti ilk SL150 de öğrendim.Geçen 11 aylık süreçte 3 defa debriyaj balatası değiştirdim.En sonunda kendi paramla, garantiye felan bakmadan, Honda titanın orjinal debriyaj balatasını aldım.Debriyaj yaylarına, gelince onuda piyasada özel yapılmış yaylar ile değiştirdim.Bu arada 4000 ,5000km yapmış ama hiç balata değiştirmemiş arkadaşlarda var yok değil. 1 defa gidon civatası yalama oldu diş açtırdım,1 defa fren ayaklığının ve ayak basma demirinin şaseye bağlandığı civatası yalama olduğu için diş açtırdım.debriyaj balatasının flanşına tornada bişi yaptılar ama net olarak ne yaptılar bilmiyorum.Bunları toplam 3500 km'e içinde yaptım.Sonuçta SL150 yi 3500 km'de sattım. Şimdiye kadar SL 150 ile 90 km hız'ı geçebildiğimi hatırlamıyorum.Belki kilomun bunda etkisi olabilir (103 kiloyum) Kullandığım süreçte titreşim vibrasyon hiç eksik olmadı diks aynalarından arkamdaki araçları hiç net gördüğümü hatırlamıyorum.
Keeway SL150, 3500 km'e boyunca orjinal bujisini, aküsünü değiştirmeden beni hiç yolda bırakmadı.Hiç stop etmedi,yollarda kendisini bana ittirmedi.Netice olarak Kaliteli malzeme kullanıldığını söyleyemeyeceğim.Bu fiyata bu kadar diyemeyeceğim. Sadece alnının teriyle, dürüstçe kazandığımız, mütevazi parayla gücümüz buna yetiyor diye, hayatımızı kalitesiz ürünlerin üstünde riske etmeye değmez diyorum.Türk Halkı Aslında Herşeyin en iyisine layıktır diyorum.
Hyosung GV250'ye gelince onunda hakkında objektif olmaya çalışarak artı ve eksilerini yaşadıklarımı paylaşıyorum.Yazılarımı dikkatli okursanız anlarsınız.
En iyisini almanızı ve sağlıklı kalmanızı dilerim.