Arkadaşlar merhaba
1 hafta once aldım r25i fakat vites degistirme yerinin altinda iki tane kesik boru var. Bir tanesinde irc inner yaziyor. Bu durum normal mi?
Kesik cok nizami fakat anlam veremedm.
Herkese iyi günler
Dostum eğer siyah yanlamasına kesik olan boruları diyor isen birisi benzin birisi yağ tahliye borusu ve bütün motorlarda olur. Birisi fazla olan benzini diğeri fazla olan yağı atıyor o borulardan.
Arkadaşlar 5 bin bakımında 7100 10-40 Motul koydurdum %100 sentetik yağ.
Koyduktan sonra usta bir daha 7100 alma yarı sentetik al, sonuçta bunlar 4 silindir makinalar için gibisinden bir yorum yaptı ve ben he hü diyip geçiştirdim.
Fakat 1 hafta felan geçti ve 170 lere çok rahat hızlanan motor sanki düzlükte daha yavaş hızlanıyor gibi geldi ve son sürati biraz azaldı gibi geliyor.
Fakat ilginçtir ki yakıtı cizdden düştü. Şöyle ki 5 bin bakımına kadar sabit 140 ile giderken 5 litre civarı anlık tüketim gösteren motor aynı yolda bugün 140-145 ile giderken 3.5 L anlık tüketim yazıyordu. Yani son hız ve torkun düştüğüne mi üzileyim yoksa benzin in bu kadar düşmesine mi sevineyim bilemedim.
Arkadaşta 2015 model r25 var ve düzlükte normalde onun motorunu geçebiliyordum(benimki 2016 model) fakat 5 bin bakımından sonra başa baş gitmeye başladık.
Bu duruma yorumlarınız ne olur?
Sizce geri 5100 10-40 Motula döneyim mi yoksa böyle devam mı?