Ya beklediklerini bulamıyorlar, ya da buldukları zamanla kayboluyor. Üç beş aydır takıldığım forumda ben bile sıkıldım açkçası. Muhabbet hep aynı on saniye önce motosiklet almaya karar verip gelmeler falan. Soran değişiyor cevaplayanlar aynı kalıyor bir süre sonra sıkıldım deniliyor ve gidiliyor. Forum bir motosiklet forumundan çok tembellerin sorularını yanıtlama, motorunu seçme ve bilgilendirme platformuna dönüşmüş durumda bana kalırsa. Soru soranın kendine saygısı dahi yok. Ne yapması gerektiğini araştırmadan özet geçin der gibi konular... Hangi motoru beğenirsen onu alırsın mantığını kavrayamıyorlar. Ybr mi cbf mi, r25 vs cbr250, iki bin tl bütçem var motor önerin gibi konular insanın canını sıkıyor. Kondomu naneli mi alayım çilekli mi alayımın cevabı nasıl seviyosan öyle alsa bunların cevabı da öyle. Ayrıca bazen adminlerin salona kaka yapan bebeği kıçına bez takmak yerine, kakasını yerden kaldırıp bebeği bezsiz salona saldıkları da olabiliyor. Belki dalgınlıklarından belki de pek sallamamaktan. Bunlar da soğutur. Ve yarın yine r25 mi cbr mi konusu açılacak yavaş yavaş biri daha soğuyacak
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:08 ----------
Çözüm derseniz ekşi sözlük gibi yeni üyelerin yorumları hemen görünür olmaz . 10 mesajdan sonra adminlerin incelenmesi için sıraya girer forumun seviyesini düşürecek insan kabul edilmez. En azından bir miktar teneke uzak tutulmuş olu
Bu forumun sahibi ben olsaydım, bu kadar çok reklam alırken (haberlerin bile yarısı reklam) ve işler tıkırında giderken hiç bir şeyi değiştirmeye gerek görmezdim, sanırım burada olan da bu. Arama motoruna "motosiklet" yazınca ilk karşına bu site çıkıyor, yapan zamanında ismi kapmış ve kafadan en kalabalık forum olmuş zaten, ama kalabalık oldu mu laf kalabalığı da çok oluyor haliyle; denetim, 10 mesaj kontrolü filan onlar olmaz burda usta. Hani bazı forumlarda şu kadar süre aktif olmazsan üyeliğin siliniyor filan burada onun bile yapıldığını sanmıyorum, nitelik değil nicelik ve tık sayısı reklam ve dolayısıyla para getiriyor zira. :wiinkk:
Yıllarca girmesen de değişmediğini görüyorsun benim gibi. hani tv'lerdeki gibi nasılsa rating alıyor reklam getirisi de iyi o zaman formata dokunma hacı, böyle devam işler iyi.
Küsmek değil ama kızıp gitmek, daha ziyade birilerine ya da genel yaklaşıma kızıp gitmek oluyor, bir de en çok sizin bahsettiğiniz laf kalabalığına. Şahsen ben de yıllar sonra yeni motor aldım yeniden aktif oldum diyebilirim ama eskisi gibi değil, zira yakındır yeniden gitmem, bakıyorsun iki sayfada bir yeni biri, geçmiş sayfalarda onlarca kez anlatılmış konuyu soruyor. Hiç arama, tarama yok, hazıra konayım, biri bana anlatsın modunda bilhassa genç ve yeni kullanıcı. Genellikle acemilerin, yeni başlayanların ilk platformu burası, onların bir kısmı zamanla gidiyor. İtiraf edeyim benim de öyle olmuştu, çünkü dedim ya motosiklet yazdığın anda karşına ilk çıkan site bura, sonradan araştırırsan filan keşfediyorsun başka yerleri ama o başka yerlerin de çoğu ölmüş vaziyette. Bu twitter, feysbuk, youtube mevzusu da forumların ölümü tatmasına vesile olmuştur kanımca; çünkü orada daha çabuk ve efervesan tablet şeklinde buluveriyorsun aradığını hele youtube ve twitter tam öyle.
Burası zaman içinde motosiklet forumu olarak tek tabanca kalırsa(ki neredeyse kalmış gibi bişey) hiç şaşırmam. Ve dikkatimi çeken mesela eskiye oranla mod'ların filan müdahalesi de daha az galiba, adamlara da kızamıyorum benim de açılış sayfama bile koskoca motosiklet markaları reklam verse hiç bir şeye dokunup da işleyen dükkanın bokunu çıkartmazdım doğrusu.

Yine de hakkını yemeyelim pek çoğumuzun internette ilk bilgileri aldığımız yer burasıdır.