Çalınmaya karşı Nasıl önlem alınır

Merhaba abilerim her gün işe gidip gelmek için motorsikletimi metrobüs durağının merdiven altına kilitliyorum ama çalınacak diye korkuyorum artık bırakmıyorum Oray'a vatandasın birinin bisikleti bile çalındı gerisini siz düşünün, Nasıl bi kilit almalıyım yada farklı bi öneriniz varmı alarmlar dandik oluyo genelde ve sürekli otobüs bekleyenler motora dokunuyor yada üstüne oturuyor alarm devreye giriyor çevre rahatsız oluyo buda çare olmadı yardımlarınızı bekliyorum

valla işin çok zor. mümkün olan en kalın ve sağlam kilidi alman lazım. çift yönlü gps izleyici vs olabilir. ama bence en mühimi çevrede motoru bırakabileceğin, göz kulak olabilecek birilerini bulman. yakınlarda bi esnaf olur, başka biri olur.

Kaliteli bir zincir alın, ve daha da önemlisi zinciri yere temas etmeyecek şekilde bağlamak önemli... Alarm konusuna gelince, harici alarm veya alarmlı bir disk kilit bence mükemmel çözüm, kalitelisinden... Metrobüs durağı olduğuna göre sürekli insan olur, alarm da güzel dikkat çeker. Oturanlara falan da güzel bir uyarı olur :mrgreen: Aslında motosiklete oturup fotoğraf falan çekenlere garezim yok ama bazen abartıyorlar! Biz sizin arabanızın içine oturup, kurcalayıp, fotoğraf çektiriyor muyuz kardeşim :jocolor: Ve o meraklı arkadaşları uzaklaştırmak için de branda güzel bir çözüm... Branda varken kimse ellemez oturmaz, alarm da ötmez... Brandalı motoru kurcalayanın da niyeti bellidir... ::angry2::::cekic::

Yapacak tek şey var oda paraya kıyıp abus graniti takıcan zaten onuda bağladığın yeri sökmeden sökemezler ya motoru parçalarlar yada mesela yer bağlantısıyla bağladın yere iş makinesiyle yeri kazmadığı sürece sıkıntı olmaz

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:08 ----------

Bu güncel türkiye fiyatı : http://www.motosikletaksesuarlari.c...ranit-Extreme-Plus-59-Zincir-140-cm_8100.html

Buda kısa bir inceleme videosu : https://m.youtube.com/watch?v=elJjxXMPGHY

Alarmlı disk + yere uzak biryerden mümkünse abus granit,spiral kilitleri peynir gibi dilimliyorlar :)

Oray'a ne demek kardeşim? oray kim? eğer delikanlı çocuksa oray'a bırak bence.

Full kasko yaptırmak en sağlamı. En garantili yöntem bu. Zincir her ne kadar iyi olsada her durduğun yerde motoru o zincirle bağlamak veya bağlayacak yer bulmak çok zor. Birde o 140cm lik pahalı zinciri taşımak da ayrı bir problem.

Boş laf yapmanın manası varmı kardesim otomatik klavye Oraya yerine öyle yazmış anlayan anlıyo

Merhaba abilerim her gün işe gidip gelmek için motorsikletimi metrobüs durağının merdiven altına kilitliyorum ama çalınacak diye korkuyorum artık bırakmıyorum Oray'a vatandasın birinin bisikleti bile çalındı gerisini siz düşünün, Nasıl bi kilit almalıyım yada farklı bi öneriniz varmı alarmlar dandik oluyo genelde ve sürekli otobüs bekleyenler motora dokunuyor yada üstüne oturuyor alarm devreye giriyor çevre rahatsız oluyo buda çare olmadı yardımlarınızı bekliyorum

Deli bağlar gibi motoru bağlayacaksın. 2 tane kaliteli (örneğin abus marka) kilit bir iki tane de dandik kilit takarsın. Motoru mutlaka kameranın gördüğü bir yere (karakol, güvenlik kulübesi, site içi vs) koyarsın. Branda ile motoru kamufle edersin. (branda eski ve pis olsun)

eşeği sağlam kazığa bağlayıp gerisini Allah'a havale edersin. Yapabileceğin başka bir şey yok.

Not: çok kalabalık yerlere sakın motorunu koyma. en iyi ihtimalle çizilir, devrilir, bir de suçlu sen olursun "niye buraya koydun" diye.

Sayacaklarımdan sadece abus kilit biraz fazla cebini zorlar ama sonucta motorunu caldırmaktansa 600-700 tl kilide vermek sonradan pişmanlıgını önler.1 Tane disk kilidi al(çalınmama garantili degil ama CAYDIRICI,1 Tane abus kilit al ve şaseden saglam bir yere bak tekrar söylüyorum saglam bir yere bagla hırsızlık için ne yazık kı kesin bir önlem bulunmamakta fakat caydırıcı şeyleri yapıp o alçak insanların motor ile ugrasmasını önleyebiliriz.Eger ki çalıştıgın yerin yakınlarında bir otopark varsagit aylık olarak uygun bir fiyata anlaş kafan rahat olsun derim.

F54

kasko yu yaptır anahtarı bile üzerinde unutabilecek rahatlığa er :)

Anlaşıldı yapacak hiç bişe yok, kasko en az 2 bine patlar ve iki yıllık kasko parası ile motorsiklet parası cıkar 😬

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kimse yazmamış? Ayetel Kursi diyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar