MOTOSİKLET İÇİN RAMPA YAPIMI!

Hocam rampanın genişliği ne kadar tam olarak ? Bana biraz az gibi geldi bana. Biraz daha genişletme şansın varsa çok iyi olur.

Beton kuruduktan sonra çimentodan bulamaç yap ustune sur beton çabuk dağılmaz

Hocam rampanın genişliği ne kadar tam olarak ? Bana biraz az gibi geldi bana. Biraz daha genişletme şansın varsa çok iyi olur.

Hocam 2 araba lastiği genişliğine yakın belki daha fazladır :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:17 ----------

Beton kuruduktan sonra çimentodan bulamaç yap ustune sur beton çabuk dağılmaz

Tamam kardeşim zaten bende öyle bir takviye yapmayı düşünüyordum.

Evet değerli üyeler uyarılarınız ve eleştirileriniz doğrultusunda hafta sonu rampayı işaretlediğim şekilde genişleteceğim. İnşaAllah genişlettikten sonra rampanın son halinin resimlerini yükleyeceğim.

Resimler geniş açı olmadığından net bir şey söylemek çok mümkün değil. Ama sanki geride yer var gibi. Dolayısıyla, sadece geniş değil, aynı zamanda daha uzun yapabilirsiniz; yani daha az eğimli; daha az dik.

Yer varsa rampayı biraz daha uzatın.

İlk sayfadaki resimlerde arka tarafta bir bahçe var gibi sanki. Orada yeterince yer varsa keşke yola doğrudan rampa çıksaydınız, yola paralel yapmak yerine.

Bu şimdiki yapmış olduğunuz rampada geniş de yapsanız, uzun da yapsanız, tepeye çıkar çıkmaz komşunun oradaki bahçe duvarından düşme riskiniz var.

Resimler geniş açı olmadığından net bir şey söylemek çok mümkün değil. Ama sanki geride yer var gibi. Dolayısıyla, sadece geniş değil, aynı zamanda daha uzun yapabilirsiniz; yani daha az eğimli; daha az dik.

Yer varsa rampayı biraz daha uzatın.

İlk sayfadaki resimlerde arka tarafta bir bahçe var gibi sanki. Orada yeterince yer varsa keşke yola doğrudan rampa çıksaydınız, yola paralel yapmak yerine.

Bu şimdiki yapmış olduğunuz rampada geniş de yapsanız, uzun da yapsanız, tepeye çıkar çıkmaz komşunun oradaki bahçe duvarından düşme riskiniz var.

Erkan hocam rampayı yola doğru direkt yaparsam park eden arabalar var ,çıkarken onlara çarparım. Birde yan binada alt katta marangoz var belki müsaade etmeyebilir.Rampanın bitimindeki sağdaki pencere benim evin penceresi :)

Son düzenleme:
Tamam şimdi olucak motor üstünde olsan dahi ayağını koymaya yer kalıcak sıkıntı olmaz artık

Tamam şimdi olucak motor üstünde olsan dahi ayağını koymaya yer kalıcak sıkıntı olmaz artık

Aynen erkin ustam hafta sonu genişleteceğim rampayı :cat: sadece motorun altının sürtmesinden korkuyorum. Onu da motorla deneyerek öğreneceğiz artık :silent:

Evet değerli üyeler rampayı az önce bitirdim. Çok yoruldum.Saat 14:00 de çalışmaya başladım,saat 17:00 gibi bitirdim. Şu anda nöbetteyim kimse betona basmasın diye :)

Son düzenleme:
tamam şimdi güzel olmuş,geniş olması her bakımdan iyidir,yanlız geriye doğru betonu biraz daha uzatsan daha iyi olur sanki,pek düzgün görünmüyor son taraf

Hocam rampa güzel ama o yandaki cam çok tehlikeli bence. Beton kuruduktan sonra camın üst tarafının kırıldığını düşünün. Kırık parçaları betondan çıkartamazsınız yerde çok keskin bir şekilde mayın gibi kalırlar.

Volkan kardeşim motoru indirirken, motorun sağında dur .Sonra geri geri inerken frenle beraber in , çok rahat inersin ben herzaman böyle yapıyorum.

Motosikletin sağında/solunda değil, üstünde olmalı bence. İki ayağıyla da destekleyerek.

İnerken ön ön de inilebilir; yeterince yer görünüyor. Çıkarken de, arka tarafta döndürüp gelir çıkar.

Yeruçağı'nın belirttiği gibi, son kısım düzgün görünmüyor. Çok dik sanki. Rampanın gelen eğimince biraz daha uzatıp rampayı yumuşatmakta fayda var. Yoksa, ön tekeri oraya çıkarcam diye gazı fazla açman gerekecek çıkarken, kontrolün zorlaşacak.

Ayrıca:

Genel bir mıntıka temizliği de istiyoruz ama hocam. Olmuyor böyle :)

Son düzenleme:
Hocam rampa güzel ama o yandaki cam çok tehlikeli bence. Beton kuruduktan sonra camın üst tarafının kırıldığını düşünün. Kırık parçaları betondan çıkartamazsınız yerde çok keskin bir şekilde mayın gibi kalırlar.

Usta o camı kalıp için koydum :) Harç biraz kuruyunca sonra camı kaldırdım.:cat:

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:09 ----------

Şimdi güzel ve daha emniyetli oldu...

Sağol Mümtaz Abim Allah arzı olsun !

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:12 ----------

tamam şimdi güzel olmuş,geniş olması her bakımdan iyidir,yanlız geriye doğru betonu biraz daha uzatsan daha iyi olur sanki,pek düzgün görünmüyor son taraf

Murat Ustam sanırım rampaya son bir düzeltme daha yapacağım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:15 ----------

Volkan kardeşim motoru indirirken, motorun sağında dur .Sonra geri geri inerken frenle beraber in , çok rahat inersin ben herzaman böyle yapıyorum.

Tamam kardeşim dediğin yöntemi deneyeceğim.Fakat ben motorun üstündeyken inmeyi planlıyorum. Rampa bitsin motor ile inerken video çekeceğim İNŞAALLAH :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:18 ----------

Motosikletin sağında/solunda değil, üstünde olmalı bence. İki ayağıyla da destekleyerek.

İnerken ön ön de inilebilir; yeterince yer görünüyor. Çıkarken de, arka tarafta döndürüp gelir çıkar.

Yeruçağı'nın belirttiği gibi, son kısım düzgün görünmüyor. Çok dik sanki. Rampanın gelen eğimince biraz daha uzatıp rampayı yumuşatmakta fayda var. Yoksa, ön tekeri oraya çıkarcam diye gazı fazla açman gerekecek çıkarken, kontrolün zorlaşacak.

Ayrıca:

Genel bir mıntıka temizliği de istiyoruz ama hocam. Olmuyor böyle :)

Erkan hocam benim oturduğum yer biraz VAROŞ ben halime şükrediyorum.Daha önceden benim arka bahçede esrar mı ne içiyorlarmış.Ben geçenlerde mıntıka temizliği yaptım inanın kullanılmış şırınga bile topladım bahçeden. Ama dediğiniz gibi ön tarafıda temmizleyeceğim çok haklısınız. Aslan yattığı yerden belli olur :cat:

Değerli arkadaşlar İyi ki varsınız hepinize çok teşekkürler!:king:

hocam yeni rampan hayırlı olsun :D buarada ne tarafta oturuyosun?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar