Küçük suyun 1 lira olması

Serbest piyasa ekonomisinde bir malı diledigin fiyattan satısa sunabilirsin. Aynı mal 1x fiyata satılırken sen bu fiyatı 5x olarak belirleyebilirsin. Arz talep meselesi. Bu konuya motosiklet forumuna konu acacak kadar dertlenecegine 25 kurusa satan yerden alıp icmek daha saglikli olacaktır eminim :)

Birde 50 kuruşa içtiğimiz suyu 1 liraya işetmiyorlar mı deliriyorum...

Serbest piyasa ekonomisinde bir malı diledigin fiyattan satısa sunabilirsin. Aynı mal 1x fiyata satılırken sen bu fiyatı 5x olarak belirleyebilirsin. Arz talep meselesi. Bu konuya motosiklet forumuna konu acacak kadar dertlenecegine 25 kurusa satan yerden alıp icmek daha saglikli olacaktır eminim :)

Şu motosiklet forumu zırvasına da ayrı ayar oluyorum. Bu kadar kitle olmaya gerek yok. Bütün gün cbr 125 almak isteyen 15 yaşındaki çocuklara cevap verecek değiliz. Konu dışı bölümünün açılış amacı da bu zaten. Sen motorla ilgili şeyler okumak istiyorsan burada işin ne?

25 kuruş, 50 kuruş meselesi değil. Bir malın değeri bellidir. Onun bir katı fazlasına alırsın belki. Hadi iki olsun. Ama dört katı fazlasına satılması vatandaşı salak yerine koymaktan başka bir şey değil. Ve bunu devlet de yapıyor asıl benim sinirimi hoplatan da o.

İlla motor dilinden anlıyorsanız trafik sigortasına benziyor biraz. Serbest piyasa, tüm sigortacıların aynı fiyatı vermesi vs.

Super Moderator
50 kurusa ictigin suyu 1 liraya (isedigin icin) fiyatlara bir dengeleme geldi.. Normal yani:)

1 kilo muz 7,5tl - 1paket 500adet 80gr a4 kağıt 9,5tl

ettiğinden dolayı değil dayatıldığı için.

Esnafımız kazansın derken onlar düdüklüyo

sidede yarım döner 7.5

bi ara çay bahçesine gittim soda alacam 2 lira dedi o zaman heryerde 50 kuruştu gittim bakkaldan aldım dumur oldu :cherry: bunlara böylesi yakışır :d

Son düzenleme:
Esnafımız kazansın derken onlar düdüklüyo

sidede yarım döner 7.5

bi ara çay bahçesine gittim soda alacam 2 lira dedi o zaman heryerde 50 kuruştu gittim bakkaldan aldım dumur oldu :cherry: bunlara böylesi yakışır :d

Bide demezlermi muesesemize dışardan yiycek içicek getirmek yasaktır ulan düdüklemeyi bırakta biz getirmeyek sanırsın zevki alem olsun diye yapıyoruz :)

Merhaba ,

Geçen hafta sonu , kipa da küçük 33ltlik su , 50 kuruş idi. :mrgreen: Yanlarındaki kutu kolanında 1.5 olması dikkatimden kaçmadı tabi, 1 tl ye alıyordum daha yeni vakitler,ayıptır.

Canavar'ın:wiinkk: tanımıdır = 25 cent'e (bizim cityde) su içirtip , 1 dallıra işetir, aff etmez, (suhuflar doldurumda , baba yorgun.)...

Hayatımda tuvalete sadece bir kere para verdim onda da ishal olduğumdan otobüs terminalinde belediye tuvaletine girmek zorunda kaldım. Harcadığım tuvalet kağıdı 1 lira ederdi zaten. Suya çok para vermem en son dün 1.5 litrelik suyu 55 kuruşa aldım :cherry:

Ankara Tren garında helaya girdim 2 lira :cherry:

Bi ara buralarda her taraf ücretliydi camilerdeki helalar bile ücretliydi sonra belediye yasakladı biri ondan gördü öbürüde ondan parayı götürüyorlardı :cherry:

Devlet aslında suyu ücretsiz vermeli devlet bize bahmiiiy hep bu hükümetin yüzünden oluyor bunlar.....

Son düzenleme:
Bodrumda kaç sene önce cami tuvaletine bedavadır herhalde diye işemek için girdim 2 lira mı ne para vermiştim. O günden beri turistik yerlerde sağa sola işeyen,işeyerek adını yazmaya çalışan ayı benim üzgünüm.

Olcay geçen hafta istanbul dan yalovaya köfte yemeye gittik. 2 kişi 30 TL hesap ödedik. Verdiğimiz para helal olsun.( Köfteci YUSUF.)
Dönüşte Vapurda 2 limonata içtik 10 TL HARAM OLSUN: Su 1,5 TL? Hadi birileri bunu açıklasın. En büyük soyguncu kim?

Bizim işyerinde su 2 lira.
Marketlerde bi lira olan küçük kutu kolalar (200ml) bizde 5 lira.
Limonata (hazır) 10 lira
Bir top dondurma (90 gram) 9,5 lira

Günde 200'den fazla su gidiyor.
20 kilo da dondurma satılıyor. Siz düşünün

Bizim işyerinde su 2 lira.
Marketlerde bi lira olan küçük kutu kolalar (200ml) bizde 5 lira.
Limonata (hazır) 10 lira
Bir top dondurma (90 gram) 9,5 lira

Günde 200'den fazla su gidiyor.
20 kilo da dondurma satılıyor. Siz düşünün

Tarif ete yolu düşen başka yöne kaysın :p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar