Zileli Orhan Yollarda: 100 cub ile Ardahan'dan Hınıs'a 1 günde 300 km

Mesleğim gereği Türkiye evcil hayvan genetik kaynakları üzerine çalışmalar yapıyorum. Bu nedenle sık sık yurt içi ve yurtdışı gezilere çıkıyorum.

16 Nisan 2016 tarihinde cirit oynamakta kullanılan Hınıs'ın Kolıkısası Atı için sörvey çalışması yapmak için Hınıs, Karayazı ve Karaçoban İlçelerine gitmek için yola çıktım. Ardahan-Göle-Oltu-Narman-Köprüköy-Hınıs rotasını izledim. Gidiş kısa molalarla 7 saat, dönüş ise 5 saat sürdü. 100'lük cub ile benim gibi 55 yaşındaki bir kişinin 90-100 ile gitmesi ne kadar konforlu olur, artık varın siz hesap edin.

Altımdaki motor, ilk gözağrım 2010 model Mondial 100 UKH. 2013'de aldığımda 20bin km.de idi, şu anda 30.500 km.de. Göstergede 85 km.den sonra kırmızı bölgeye giriyor. Bu nedenle düz yolda sürekli 90-100 km bandında gitmeye çalıştım. Yola çıkmadan önce ve Ardahana'a dönüşte depoyu fulledim. Sonuçta 100 km.de 2.5 litre yakmışım. Başka bir deyişle 1 lt benzin ile 40 km gitmişim ve km başına sarfiyat 11 krş.

Seyahat sırasında çok tatlı anılarım oldu, çok kıymetli kişiler ile tanıştım. Birkaç kişinin Erzurum Şivesi ile "Hocam, üstündeki şu kıyafete, ekipmana şu motor yakışir mi?" demesi çok hoşuma gitti. :queen: Ekipmanım 1.000 TL'nin üstünde, ama motorum yarı parası yapmaz. Önce can güvenliği.

Son düzenleme:
Abicim Çok Güzel Bir seyahat olmş heleki 100cclik cupla inan hayran Kaldım :)

O köpekleri gördüğü gibi vitesi 6. ya takacak bir sürü adam tanıyorum kendim dahil, :)

Köpeklerin araç üstündeki veya içindeki insana saldırmasının nedeni, o aracın (gürültülü bir şekilde) o insan/lar/ı kaçırdığını zannetmesidir. Motosiklet sürerken köpek saldırırsa, motoru durdurun ve stop ettirin. Köpek kesinlikle saldırmaz ve 3-5 metrelik güvenli bir mesafede bekler.

Hocam cok güzel kareler çekmişsiniz ve güzel bir rota olmuş. Bende Erzurum Şenkaya'lıyım memlekitme yakın yerlerdende geçmişsiniz. Nice güzel seyahatlere daha inş.

Köpeklerin araç üstündeki veya içindeki insana saldırmasının nedeni, o aracın (gürültülü bir şekilde) o insan/lar/ı kaçırdığını zannetmesidir. Motosiklet sürerken köpek saldırırsa, motoru durdurun ve stop ettirin. Köpek kesinlikle saldırmaz ve 3-5 metrelik güvenli bir mesafede bekler.

Sonra? ne zaman hareket etmeliyiz?

Şaka bir yana imrenilecek bir gezi yapmışsınız. Elinize sağlık. Paylaşım için teşekkürler.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
beyin dediğini yap desede o esnada patron başka bi organ.

niyet gezmek olsun yeterki motosikletin ne olduğunu görmüyor insan...

Orhan Abi sizi, Göle'de 5 sene yaşamış biri olarak, cesaretinizden ötürü kutluyorum. Bu mevsimde oraların havası inanılmaz derecede değişkendir. Açıkçası ben cesaret edemezdim :) Bu arada Şuanda Zile'de ikamet ediyorum. Buralara gelirseniz tanışmak isterim. Türkiyenin, bana göre, tabiatı en güzel yeri olan şehri Ardahana selamlar...

Son düzenleme:
peki sonraso hocam. ciddi soruyorum. bir yerde sıkıştım köpek bana doğru havlamaya başladı. kaçamadım durdum. ben durunca o da durdu ama ne zaman gitmeye kalksam sıkıştırdı.hareket ettirmedi.bi boşluğuna getirdim kaçtım. bu dediğim sadece o köpeğe özel olabilir.defalarca köpekle karşılaştım. durup biraz bekleyince bırakıyorlar.giderken de bakmıyorlar bile.

helal olsun hocam güzel yerlerde gezmişsiniz,güzel fotolar çekmiş ve bizimle paylaşmışsınız gönlünüze ve yüreğinize sağlık,saygılar...

hocam sele ağrı yapmıyor mu

Snappy, o konuya hiç girmeyelim, dertliyim :queen:

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:45 ----------

peki sonraso hocam. ciddi soruyorum. bir yerde sıkıştım köpek bana doğru havlamaya başladı. kaçamadım durdum. ben durunca o da durdu ama ne zaman gitmeye kalksam sıkıştırdı.hareket ettirmedi.bi boşluğuna getirdim kaçtım. bu dediğim sadece o köpeğe özel olabilir.defalarca köpekle karşılaştım. durup biraz bekleyince bırakıyorlar.giderken de bakmıyorlar bile.

Çoban köpekleri (bunlar pek tehlikeli değildir), çok kısa bir süre için 55 km/h ile koşabilir. Zaten motor ile her halükarda gazlayarak kurtulursun. Bu tip durumlar ile sık sık karşılaşıyor ve tehlikeli Pozisyonlara düşüyorsan, tedbirleri için lütfen;
KÖPEKLER 2 VE 4 TEKERLİ ARAÇLARA NİÇİN SALDIRIR? (http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/141147-kopekler-2-ve-4-tekerli-araclara-nicin-saldirir.html)
Motosiklet ile (veya yaya) giderken, köpek ile karşılaşınca ne yapmak gerekir?(http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/141175-motosiklet-ile-veya-yaya-giderken-kopek-ile-karsilasinca-ne-yapmak-gerekir.html)
Motosiklet İle Giderken, Evcil Hayvanlar İle Karşılaşınca Ne Yapmak Gerekir?(http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/141232-motosiklet-ile-giderken-evcil-hayvanlar-ile-karsilasinca-ne-yapmak-gerekir.html)
Motosiklet ile giderken, yabani hayvanlar ile karşılaşınca ne yapmak gerekir?(http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/141306-motosiklet-ile-giderken-yabani-hayvanlar-ile-karsilasinca-ne-yapmak-gerekir.html)
başlıklarına göz atınız.

Küçük yapılı, fino tipi köpekler çok tehlikelidir, özellikle durduğun zaman. Havlamadan 1-2 metre yanına kadar, göremeyeceğin bir açıdan koştuktan sonra, 1-2 saniye havlamanın neticesinde, ısırırlar.

Çok güzel bir gezi olmuş abi,merak ettiğim şey kurallarıyla değilde direk olarak köpekleri gördüğünüz de ne yaptiğiniz.Sizi gördüler önünüze doğru koşuyorlar yavaslayip durdunuz ama bir anda üzerinize atlama ihtimali yokmu,böyle bir yasanmislik varmi hiç duydunuzmu mesela?

Orhan Abi sizi, Göle'de 5 sene yaşamış biri olarak, cesaretinizden ötürü kutluyorum. Bu mevsimde oraların havası inanılmaz derecede değişkendir. Açıkçası ben cesaret edemezdim :) Bu arada Şuanda Zile'de ikamet ediyorum. Buralara gelirseniz tanışmak isterim. Türkiyenin, bana göre, tabiatı en güzel yeri olan şehri Ardahana selamlar...

Merhaba Emre, özel mesajdan cebi yolladım, irtibatta olalım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:56 ----------

Çok güzel bir gezi olmuş abi,merak ettiğim şey kurallarıyla değilde direk olarak köpekleri gördüğünüz de ne yaptiğiniz.Sizi gördüler önünüze doğru koşuyorlar yavaslayip durdunuz ama bir anda üzerinize atlama ihtimali yokmu,böyle bir yasanmislik varmi hiç duydunuzmu mesela?

Cevabını, senin mesajın üstündeki mesajımda verdiğim 4 konu başlığında muhakkak bulacaksın. O başlıkları oku, daha köpekten korkma.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Güzel gezi olmuş Çin motorlarından bazıları sağlam cikabiliyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar