Bu kameraya yansıyan görüntülerden biri sadece. Nasıl durum yok?
Bu görüntüyü aldığım gün, 12 yaşında çocuk kırmızı ışıkta kasksız geçerken diğer taraftan gelen araba çarmasın diye kaldırıma çıktı. Çocuk birşey olmamış gibi devam etti arkasına bakmadan. Biliyor ki plaka yok bişi yok bulamazlar beni diye kullanıyorlar. Geçen haftada ufakcık oğlu ile elektrikli bisiklet süren bir adam arkamdan vurdu duramayıp. Korumada sadece ufak bir çizik ile atlattım ben.
Böyle bi bok olmaz diyip diyip salıyoruz bunları trafiğe.
Ufak yaşta kasksız, kuralsız süren çocuklar büyüyünce motosiklet alıp trafik canavarı olmayacaklarının garantisini kim verebilir?
Elektrikli bisikletin araç sayılmadığı trafikte kaza yaparsanız birşey olmamış gibi devam ediyor insanlar genelde. Çünkü ne sigorta tanıyor ne başka birşey.
Önce biraz nefes al istersen ? Video'yu seyretmedim, seyretmeme de gerek yok sonuçta herkese denk geliyor bu tarz durumlar, ama bu sadece elektrikli bisiklet ile olmuyor, bildiğin elektriksiz bisiklet ile de olabiliyor,herkes önce kendi canından sorumlu. Bu noktada allah herkese akıl, fikir ihsan etmiş değil mi ? Senin başına kask takmayı düşündüğün gibi o da düşünebilir. Bu iş zaten kural ile yasa ile olacak bir iş değil. Motosiklette kask kullanmak yasal iken kullanmayan bu kadar yaratık varken, sıra elektrikli bisikletlere maalesef gelmez.
Yurt dışında bisiklet kullanan insanlar kafalarına kask, ellerine eldiven, bir coğu dizlik bile takmadan üzerine oturmaz, cünkü öyle yetişmişler, bilinçleri ve eğitimleri bu yönde.
Ama sen şimdi yurdum anadolusunda yetişen bir insanın, bisiklete bindirilip arkadan itilip, hadi şimdi çevir en fazla düşersin diye yol verirsen, sonrasında yasa yada kuraldan bu işleri yapmasını bekleyemezsin.