Ekipman Uyum Tavsiyesi

Motosikleti
Regal Raptor Pilder 250
Merhabalar Arkadaşlar,

Yakında nasip olursa Yamaha YZF R25 Milky White (Kırmızı - Beyaz - Siyah) renkli makineyi alacağım. Aklımda kıyafet kombini var fakat "TRAFİKTE FARK EDİLMEK İÇİN" farklı renklere sahip eşyalar giymem gerektiğini biliyorum ve farklı renklere sahip kask, mont ve ekipman almam gerekiyor :)

Motosiklete kafadan baktığımız zaman Kırmızı ve Beyaz görünüyor. Montta da reflektör + göğüste siyah ve kollarda beyaz olacağı için (F/P açısından da ::utangac: ) böyle tercih etme gereği duydum. ::utangac:

Motosiklet: Yamaha YZF R25 Milky White (Kırmızı - Beyaz - Siyah)
Mont: Prohel Colombia (Kırmızı - Beyaz - Siyah)
Kask: MT Revenge Replica GP (Turkuaz - Mor - Siyah)

Motosiklet ile mont aynı renklere sahip. Kask'ta aynı renk olursa doğal olarak trafikte fark edilme oranım mantıksal olarak düşecek. O yüzden bu kaskı seçtim + Shark 5 Yıldız + NFC Özelliği + Marka bilinirliği olduğu için. (Bütçemin el verebileceği en mantıklı kask seçimi bu olacaktır. İlerleyen zamanlarda kendimi toparladıkça Arai'ye geçeceğim)

o3416k.jpg

Fotoğrafları ekledim. Sizin yorumunuz nedir?

Teşekkürler...

Abi bence bu renkler seni farkettirir. Monttada azda olsa reflektör var. Ama tip olarak kombine bayıldım. Sen motorun üstündeyken ekipmanlarla görmek dileğiyle. Kazasız belasız..

Motosikleti
Regal Raptor Pilder 250
Abi bence bu renkler seni farkettirir. Monttada azda olsa reflektör var. Ama tip olarak kombine bayıldım. Sen motorun üstündeyken ekipmanlarla görmek dileğiyle. Kazasız belasız..

Eyvallah kardeşim benim. O kadar araştırdım gerçekten. Bu mu olsun yoksa bunu mu seçeyim diye de en mantıklı kombin açıkçası bu. F/P oranında en iyi olan ürünleri seçmek açıkçası benim için de zor oldu :)

Tekrardan teşekkür ederim yorumun için...

Merhaba,

ekstra reflektorler de kullanabilirsin. Monta,kaska, motora vs yapıştırılabilenlerden.Kaskın görüntüsünü çok beğendim :mrgreen:

Kazasız belasız sür.

Motosikleti
Regal Raptor Pilder 250
Merhaba,

ekstra reflektorler de kullanabilirsin. Monta,kaska, motora vs yapıştırılabilenlerden.Kaskın görüntüsünü çok beğendim :mrgreen:

Kazasız belasız sür.

Kaskın görüntüsü efsane yahu :) Ekstra reflektör için monta yapıştırmayı düşünüyorum hem göğüs hemde sırt bölgesine. Kask için ise kablo şeklinde neon dolaştıracağım. Görüntüsü öyle daha efsane oluyor :)

Teşekkür ederim yorumunuz için...

Kaskın görüntüsü efsane yahu :) Ekstra reflektör için monta yapıştırmayı düşünüyorum hem göğüs hemde sırt bölgesine. Kask için ise kablo şeklinde neon dolaştıracağım. Görüntüsü öyle daha efsane oluyor :)

Teşekkür ederim yorumunuz için...

Dün decatlonda gördüm. Bisikletciler için kıvrılan el ayak bileği bacak gibi bölgelere takilabilen neon seyler var. Cirtcirtli olanlarindan da 10 tl ye satiyorlardi.

Motosikleti
Regal Raptor Pilder 250
Dün decatlonda gördüm. Bisikletciler için kıvrılan el ayak bileği bacak gibi bölgelere takilabilen neon seyler var. Cirtcirtli olanlarindan da 10 tl ye satiyorlardi.

Bu mükemmel bir haber :) Bileklere ve ayaklara takılması ekstra ışıktan sebep farkındalık uyandırır. Ayrıca güzel görüneceği düşüncesindeyim :) :cat: Teşekkürler...

Motosikleti
Regal Raptor Pilder 250
Merhaba Arkadaşlar,

Motosikleti satın aldım. Kaskı farklı renkle satın aldım ve montun siparişini verdim. Eldiven olarak ise kırmızı beyaz bir eldiven seçtim.

Aldığım kask;

86928899597109839571.jpg

Aldığım eldiven;

61652774048192574851.jpg

Hayırlısı bakalım. Tek tek gidiyoruz :) Motosiklet hala Esenyurt şube'den plaka ve ruhsat bekliyor. Adamlar otomobil satın alımında 2 saatte plakaya kadar herşeyi çıkarıyor, motosiklete gelince bekliyor. Ulan bu tür işleri bir hazmedemiyorum, uyuz oluyorum, sinir oluyorum tabiri caizse çıldırıyorum... :pr:

Super Moderator
Pantolon, bot , ve sırt korumasını da unutmayın.

Motosikleti
Regal Raptor Pilder 250
Pantolon, bot , ve sırt korumasını da unutmayın.

Cevabınız için teşekkür ederim. Pantolon için henüz araftayım diyebilirim. Tech90 ile diğer stil pantolonlara bakıyorum. Komple giyinip ofiste mi değiştirsem yoksa sabit Tech90 ile mi dolaşsam diye kurcalanıyorum. Motosiklet botu ve sırt koruması almayı henüz düşünmüyorum. Çok fazla içeriye girdim. Temel korumaları tamamladıktan sonra (Kask - Eldiven - Mont(Tek Eksik ve sipariş verildi) - Balaklava - Disk Kilidi - Tankpad) biraz kendimi maddi olarak toparlamam gerekiyor :)

Onları da elbet alacağım ama durum tamamen duygusal :) Kask, mont ve eldiven olmadan zaten asla kullanmam motosikleti.

Super Moderator
Cevabınız için teşekkür ederim. Pantolon için henüz araftayım diyebilirim. Tech90 ile diğer stil pantolonlara bakıyorum. Komple giyinip ofiste mi değiştirsem yoksa sabit Tech90 ile mi dolaşsam diye kurcalanıyorum. Motosiklet botu ve sırt koruması almayı henüz düşünmüyorum. Çok fazla içeriye girdim. Temel korumaları tamamladıktan sonra (Kask - Eldiven - Mont(Tek Eksik ve sipariş verildi) - Balaklava - Disk Kilidi - Tankpad) biraz kendimi maddi olarak toparlamam gerekiyor :)

Onları da elbet alacağım ama durum tamamen duygusal :) Kask, mont ve eldiven olmadan zaten asla kullanmam motosikleti.

Ufak bir yanlışı düzeltelim;

Temel dediğiniz ekipmanlar : Kask - Eldiven ve Bottur. Ayak ve el bileklerindeki eklemler, hasar anında en zor iyileşen, aynı zamanda kaza anında en çabuk zarar gören / kırılan yerlerdir.

O yüzden Bot ve Eldiven oldukça elzemdir. Aldığınız eldiven ise elimde eldiven var mı? Sorusuna evet diyebilmek icin var olan bir eldiven. Yanlış anlamanızı istemem, fakat işe yarar bir şey değil.

Evet motosiklet işi oldukça ekonomik güc gerektiren bir iş, fakat Canınızın da şakası yok, ufak bir aksilikte maazallah, yasayacağınız kırığın tamirine 3-5 bin tl ödemek zorunda kalabilirsiniz (Bu iyimser bir bakıştır)

Bazı durumları insanlarımız idrak etmekte güclük çekiyorlar, işin gerçek boyutunu yazınca da Ouu sen şöyle diyorsun sen böyle diyorsun sen kötüsün gibi yorumlara kapılıyorlar.

Hayır arkadaşım! O iş öyle değil işte. Gerekiyorsa 15 liralık motosiklete değil 10 liralik motosiklete bineceksin ama, ekipmanın tam olacak, bedeninin değerini ve önemini bileceksin.

İçeri girmiş olmak hafifletici bir sebep değil, aksine yanlış bir tutumdur, herşeye yanlış bir başlangıçtır. Eğer bir iş yapıyorsanız doğru olan ne ise o şekilde ilerlemelisiniz ki o işi olması gerektiği gibi yerine getirebilesiniz.

Bu satırları sana yazıyorum ama, bu düşüncede olan tüm arkadaşlara ithaftır. Sen de kırılma sakın, seni tanımam etmem, ne kastım, ya da gıcıklığım olabilir..

Motosikleti
Regal Raptor Pilder 250
Ufak bir yanlışı düzeltelim;

Temel dediğiniz ekipmanlar : Kask - Eldiven ve Bottur. Ayak ve el bileklerindeki eklemler, hasar anında en zor iyileşen, aynı zamanda kaza anında en çabuk zarar gören / kırılan yerlerdir.

O yüzden Bot ve Eldiven oldukça elzemdir. Aldığınız eldiven ise elimde eldiven var mı? Sorusuna evet diyebilmek icin var olan bir eldiven. Yanlış anlamanızı istemem, fakat işe yarar bir şey değil.

Evet motosiklet işi oldukça ekonomik güc gerektiren bir iş, fakat Canınızın da şakası yok, ufak bir aksilikte maazallah, yasayacağınız kırığın tamirine 3-5 bin tl ödemek zorunda kalabilirsiniz (Bu iyimser bir bakıştır)

Bazı durumları insanlarımız idrak etmekte güclük çekiyorlar, işin gerçek boyutunu yazınca da Ouu sen şöyle diyorsun sen böyle diyorsun sen kötüsün gibi yorumlara kapılıyorlar.

Hayır arkadaşım! O iş öyle değil işte. Gerekiyorsa 15 liralık motosiklete değil 10 liralik motosiklete bineceksin ama, ekipmanın tam olacak, bedeninin değerini ve önemini bileceksin.

İçeri girmiş olmak hafifletici bir sebep değil, aksine yanlış bir tutumdur, herşeye yanlış bir başlangıçtır. Eğer bir iş yapıyorsanız doğru olan ne ise o şekilde ilerlemelisiniz ki o işi olması gerektiği gibi yerine getirebilesiniz.

Bu satırları sana yazıyorum ama, bu düşüncede olan tüm arkadaşlara ithaftır. Sen de kırılma sakın, seni tanımam etmem, ne kastım, ya da gıcıklığım olabilir..

Merhabalar Arkadaşım,

Değerli bilgilerin için gerçekten teşekkür ederim. Çok ince ve detaylı bilgiler aktardın, aktardığın ve gerçekçi konuşman için teşekkür ederim. Daha kaliteli eldiven ve bot için bugün aliexpressten araştırma yapacağım. Ben yapılan bu tür yorumları çok dikkate alır ve saygı duyarım çünkü dediklerin doğru yani buna kimse yalan yada yanlış diyemez.

Şimdi bana da şöyle mantıksız geldiği için Türk firmalardan alışveriş yapmak istemedim. Monttan daha pahalı bir fiyata eldiven yada bot almak istemediğim için böyle bir karar verdim.

Bende isterim üstüm full revit olsun, tam takır her yere akayım ama böyle de yaparsam kendimi 3 ay ileri atmam lazım. 3 ay sonra da motosiklet peşine düşmem ve 2017 yi beklemek zorunda kalırım bunuda hiç istemem çünkü motosikleti aldım bile.

Pantolon, eldiven ve bot için detay araştırma yapacağım ve bu ürünlerin F/P oranında en iyisini almaya çalışacağım.

Kıymetli bilgilerin için teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar