aynı fikirdeyim.
bu motorla ilgili neler yazılmadı neler.yok çantalar daha büyük olsaymış yok ABS olsaymış vs.arkadaşlar standardında 3 çantayla satılan dünyada 1 tane motor söyleyebilirmisiniz,tamam küçük olabilir ama VAR.2.si eğer ABS li olsaydı bu fiyata alabilirmiydik :silent: motoru aldıktan sonra,plaka masrafı+bazı kişisel extralar hariç kaç para harcandı bu motora.

ale:
Aynı fikirdeyim. Devlete ödediğimiz KDV ve ÖTV'yi çıktığımızda geriye 8bin küsür lira kalıyor. Yani motoru 8bin küsür liraya aldık. Üzerindeki çantalar, ön ve arka koruma demirleri, çelik fren hortumları vs vs vs bunları hesap ettiğinde aksesuar aldık da motoru hediye ettiler diye abartası geliyor insanın. Muhtemelen insanların mutsuzluğu şundan kaynaklanıyor; öyle bir tasarım yapmışlarki, tasarımın size hissettirdiğini bir anda bulamıyorsun motorda. Bir F700 beklentisine giriyor sanırım insanlar. Tasarımın gücünden kaynaklanan, 250cc olduğunu unutma hali diye tahmin ediyorum
Daha önce de bahsettiğim gibi aklıma takılan ufak sorunlar var. Ancak kafaya takmıyorum. 2 yıl garantili bir motorda ve UMA'nın açık ve tatminkar tavrını görerek rahat rahat diyorum "2 yıl rahatım. 2 yıl Mondial düşünsün sorunu"...
Diğer taraftan şöyle bir örnek vereyim. Harley-Davidson ve Kawasaki motor. İkisi de sıfır alındı ve ellerinizi bıraktığınızda açık bir sağa çekme var. Fabrikaya bunu yazdığınızda gelen yanıt şu oluyor "Motosiklet iki eli bırakarak kullanılan bir araç değildir. Kullanım kılavuzunda da bu yazar." Amerika'dan gelen yanıt bu. Şimdi Mondial'den ne bekliyor bu arkadaşlar bir de onu düşünmek lazım. Ha tabi biz Türk'üz ve Türk firmasından da Türk tipi davranış bekliyoruz; "Koçum garantisi benim yahu, getir sen onu; şuradan yenisini verelim sana, sıkıntı etme sen". Sanırım böyle birşey bekliyoruz.
Kullanım kılavuzunu okumadan, garanti kapsamanı öğrenmeden hareket etmenin sonucudur bu. Açık açık yazıyor; "ilk 500km 5000 devri geçmeden kullanın" diye. Ama biz ne diyoruz? "olur mu yaaaawwww öyle şey?! kökle gazı açılsın motor..." Sonuç? -kol çıktı, sübap kesti vs...
Vay efendim çin malı motor alınır mı? Ulan çin uzaya çıktı kıçı kırık bir motor mu yapamayacak? Ama sen istiyorsun ki hem 8bin TL olsun hem de BMW gibi gitsin hem de az yaksın. Oldu canım benim. Ne Çin'li adamlar salak ne de Bavyeralılar... İkisi de diyor ki ne kadar ekmek o kadar köfte (ya da tam tersi miydi? -neyse...)
Toparlayacak olursak, UMA'nın tavrında da RX3-i'nin gidişinde de herhangi olumsuz bir şeyle karşılaşmadım ben. "Ben" diyorum çünkü ne satın aldığımı biliyorum!
Verilen parayı hak eden, tasarımıyla ve 250cc performansıyla olsun tatminkar bir motordur kendileri. "Ne" satın aldığını bilip, "nasıl" kullanılacağı konusunda "mühendis"lerin talimatlarına uyduktan sonra herhangi bir sorun çıkacağını düşünmüyorum. Ancak Harley'inde de, Kawasaki'sinde de, Honda'sında da olduğu gibi sorunlar çıkabilir, normaldir. O zaman Mondial'in duruşuna bakacağız. Benim başıma gelen herhangi bir şey söz konusu değil.
Yalnız sırf içimi rahatlatmak adına UMA bir civata dahi olsa "recall" çıkartırsa tadından yenmeyecek işte iş... Şöyle bir cümle kurmak isterdim "Mondial recall yayınladı lan... Bilmem ne parçasının civatası değişecek...."