-İstanbul da Yaşayan ve Fırsat Buldukça, Riva Yoluna Giden Arkadaşlar-

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Herkese merhaba, mart ayın da usa da kısa bir tatil yapma fırsatı buldum ve orada ki motosiklet yaşantısını yakından görmüş oldum, sadece motosiklet kullanıcılarının gittiği butik tarzında cafeler var. Döndükten sonra aklıma şöyle bir plan geldi yaklaşık 15 yıldır riva yolunu motosiklet ile kullanıyorum ve bildiğiniz gibi benim dışım da yüzlerce motosikletçi bu yolu özellikle tercih edip kullanmakta acaba diyorum yola bitişik bir arazi kiralayıp butik bir motosiklet cafesi nasıl olur yanında da ufak bir bakım alanı ve yıkama bölümü ? Fikirlerinizi merak etmekteyim yorum yaparsanız sevinirim. Birde şunu belirtmek isterim, sınırsız bir servetim yok yani sürekli zarar eden bir iş yerini ayakta tutamam bunu da göz önüne alırsanız sevinirim, teşekkürler.

Hocam sen motora karar verebildin mi, naptın ? :silent:

Ben bu fikri çalsam mı napsam :p

Forumdan Uzaklaştırıldı
Hocam sen motora karar verebildin mi, naptın ? :silent:

Ben bu fikri çalsam mı napsam :p

RC390'a karar verdim en azından 1 sezon ona binmem sonrası için daha iyi olacak, aynı zaman da california superbike school 1 ve 2 kur eğitimlerini alacağım. Fikri çalman konusun da neden olmasın ama benden hesap alırsan çok darılırım. :cherry:

Güzel fikir. Prefabrik bile kondurmayı düşünebilirsin.

Fikir demişken, biri de şehir merkezlerinde motosikletçiler için kask, mont vs ekipman emanetçiliği açsın.

Motosikleti hadi bir yerlere koyuyoruz; kaskı da arka çantaya koyduk diyelim. Mont&pantolon koyacak yer yok.

Dükkanında yeri olan merkezdeki esnaflar da cama "Kask&Mont emanete alınır" diye yazabilir...

Ücret mukabili...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Güzel fikir. Prefabrik bile kondurmayı düşünebilirsin.

Fikir demişken, biri de şehir merkezlerinde motosikletçiler için kask, mont vs ekipman emanetçiliği açsın.

Motosikleti hadi bir yerlere koyuyoruz; kaskı da arka çantaya koyduk diyelim. Mont&pantolon koyacak yer yok.

Dükkanında yeri olan merkezdeki esnaflar da cama "Kask&Mont emanete alınır" diye yazabilir...

Ücret mukabili...

Aslına bakarsan keşke senin dediğin gibi bir sistem olsa ama merkezi bir konum da dükkan demek kira olarak minimum 10.000 TL demek ki bunun stopaj durumu da söz konusu o yüzden açacak kişi için çok üzücü bir hal alır o dükkan. Bizde pek ekipman kullanan olmadığı için zaten genel olarak bakınca onları bir dükkana veren de olmaz ama keşke bu bilinç olsa ve böyle bir sisteme geçilse. Lakin farklı esnafların ek gelir olarak ekipmanlara emanetçilik yapması çok mantıklı.

Güzel fikir amaç para kazanmak olacağından iyi düşünüp taşınmalı, sadece burdan gaza gelirseniz hüsran olabilir :) İnsanın sevdiği işi yapması en büyük kazançtır.

Bu arada projem hazır içinizden birisi olarak aklınızda şu da olsaymış düşüncesi bırakmayacak bir mekan için gece gündüz kafa yoruyorum. İstanbula dönüşüm muhteşem olacak inşallah :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Güzel fikir amaç para kazanmak olacağından iyi düşünüp taşınmalı, sadece burdan gaza gelirseniz hüsran olabilir :) İnsanın sevdiği işi yapması en büyük kazançtır.

Bu arada projem hazır içinizden birisi olarak aklınızda şu da olsaymış düşüncesi bırakmayacak bir mekan için gece gündüz kafa yoruyorum. İstanbula dönüşüm muhteşem olacak inşallah :)

Güzel bir projemi yoksa güzel bir hayal mi emin değilim şuan. :) Buradan gaza gelme durumu yorumlardan gördüğün kadarı ile söz konusu bile değil neden dersen cevap veren yok zaten. :) Böyle konular tutmuyor forum da motosikletler için eğitim veya gelişime yönelik projeler forum da çöp oluyor, bizde tutan kitle konusu akıl verme veya hava atma yönünde, tek teker yapamıyorum yardım diye konu açarsan 2339472934 tane yorum gelir altına bizde kırmızı da tek teker bekleniyor çünkü bilirsiniz. :cherry: Bakacağız artık bir maliyet hesabı yapılıp ama ben yapamasam da birileri yapmalı böyle şeyler artık.
Senin projeni bilemediğim için pek fazla yorum yapma şansım yok, lakin umarım umduğun gibi gider mutlu olduğun şeyde başarılı da olursun.

Son düzenleme:
Fikir güzel bence. Ha tutar mı tutmaz mı nasıl yapılır ne edilir kesin birşey diyemeyeceğim. Sadece öyle bir yer olsa kendi adima ben ugrarim firsat buldukca. :D Mesela riva vira'nın en sevdiğim yönü motosikletleri cafenin içine sokabiliyordun, denizide goruyorsun mis. ^^ :D hala motosiklet iceri sokuluyor mu bilmiyorum en son biseyler yapiliyordu o orta alan kuculmustu biraz uzun zaman oldu gitmeyeli bilmiyorum. Zaten bir kere duyuldumu bircok motosikletci ugrar bence zaten park etmis birsuru motor oldumu ister istemez sadece motosikletcilerin degil bircok kisinin dikkatini ceker diye dusunuyorum.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Fikir güzel bence. Ha tutar mı tutmaz mı nasıl yapılır ne edilir kesin birşey diyemeyeceğim. Sadece öyle bir yer olsa kendi adima ben ugrarim firsat buldukca. :D Mesela riva vira'nın en sevdiğim yönü motosikletleri cafenin içine sokabiliyordun, denizide goruyorsun mis. ^^ :D hala motosiklet iceri sokuluyor mu bilmiyorum en son biseyler yapiliyordu o orta alan kuculmustu biraz uzun zaman oldu gitmeyeli bilmiyorum. Zaten bir kere duyuldumu bircok motosikletci ugrar bence zaten park etmis birsuru motor oldumu ister istemez sadece motosikletcilerin degil bircok kisinin dikkatini ceker diye dusunuyorum.

Önümüzde ki hafta gidip bir bakmayı düşünüyorum uygun bir yer varmı diye, belediye ile de görüşeceğim belki kiralana bilecek devlet arazisi de vardır, vira hangisi emin değilim isim olarak hatırlamıyorum ama plaja motosiklet ile girdiğin için nereye oturursan otur motosiklet hep gözünün önünde ve bence çok hoş, lakin benim planladığım yerde denizi görmek mümkün olmayacak ama ortaya bir süs havuzu yaptırabilirim aynı zaman da dilek tutup para atılır içine bende ay sonu tek tek toplar amin derim dilekler için. :cherry:

Rivada zaten Vira Beach Club var bu şekilde hizmet eden. Dediğiniz şey Riva gibi küçük bir köyde tutmayabilir. Bir de kışın gelecek müşteri sayısı da azalabilir. Ama merkezi bölgelerde (Kadıköy, Taksim, Beşiktaş, Ortaköy, Bağdat Caddesi, Bostancı vs) doğru dürüst bir mekan yok hem motoru hem ekipmanı sağlama alabileceğimiz. O yüzden millet kahvecilere gidip motoru görebileceği yere bırakıyor : )

Forumdan Uzaklaştırıldı
Rivada zaten Vira Beach Club var bu şekilde hizmet eden. Dediğiniz şey Riva gibi küçük bir köyde tutmayabilir. Bir de kışın gelecek müşteri sayısı da azalabilir. Ama merkezi bölgelerde (Kadıköy, Taksim, Beşiktaş, Ortaköy, Bağdat Caddesi, Bostancı vs) doğru dürüst bir mekan yok hem motoru hem ekipmanı sağlama alabileceğimiz. O yüzden millet kahvecilere gidip motoru görebileceği yere bırakıyor : )

Vira'nın hangisi olduğunu hatırlamıyorum inanın ama sanırım sağda ki son cafeden bahsediyorsunuz, aslında evet herkes giidp oraya park ediyor bir şeyler yiyor ve içiyor ama benim istediğim şey tam olarak o değil, yani nasıl anlatayım bir cafe'nin motorcu ağırlaması ile motorculara ait bir cafe concept olarak bence farklı. Usa da dağ yolların da olan bir butik conceptti var o yüzden istediğim şey deniz kenarı veya şehir içine uygun değil, 2 dönüm civarı bir arazinin beton atılarak dümdüz olması ardından arka orta kısma bir cafe yapılıyor aynı zaman da genel olarak sağ tarafta ekipman ve bakım sol tarafta da temizleme ünitesi oluyor, gruplar geliyor genelde sohbet eğitim veya farklı amaçlarla sonrası işe yol güzergahı üzerinde olduğu için motosiklet kullanıcıları durup oturup bir şeyler yiyor içiyor ihtiyaçlarını karşılıyor sohbet ediyor vs... Yani belki türkiye için veya şuan için uygun değil bu proje ama arazi biraz daha büyük tutulursa fark farklı proje türleri de uygulana bilir burası için misal arkaya bir tane paintball sahası misal pocket bike pisti yani planladığım şey tam olarak vira cafe conceptti için de değil, belki riva yolu pek kullanılmıyor ama tuzla ankara çıkışıda olabilir yani amacım motosiklet kullanıcılarını bilinçli bir şekilde bir araya toplayarak kaliteli zaman geçirme süresini sağlamak.

Gercekten şaşırdım,bir taraftan da sevindim çünkü konunuzda az ama öz cevaplar var :) Uzaktan ve bol keseden atan cevaplar gelmemiş :) şunu da unutmayalım bu forumda aklı başında insan sayısı hiç te az değil :)

O zaman şöyle söyleyeyim burdan cok ilgi görmemesine de fazla takılma :)

Düşündüklerin gercekten cok güzel, kaliteyi yüksek, kapsamı geniş tutmak hitap edilen kesim oranını da yükseltecektir. Tabi bununla maliyet te artar :)

Bana şile yolu daha çok tercih ediliyor gibi geliyor ama yanılıyor olabilirim çoğunlukla o tarafa gidiyorum ben.

Volkan Işık akademide Polini motorlara (yaklaşık 50-60 cm boyunda iki zamanlı) go-kart pistinde binmek için 5 dk süreye 20 tl ödüyoruz ve neredeyse yılda 5-10 defa gidiyoruz :)

Şu an bir hayal olabilir, ama yer bakınmaya gitmen bile büyük bir adım olacaktır. Merakla bekliyorum :) Kolay gelsin

Forumdan Uzaklaştırıldı
Gercekten şaşırdım,bir taraftan da sevindim çünkü konunuzda az ama öz cevaplar var :) Uzaktan ve bol keseden atan cevaplar gelmemiş :) şunu da unutmayalım bu forumda aklı başında insan sayısı hiç te az değil :)

O zaman şöyle söyleyeyim burdan cok ilgi görmemesine de fazla takılma :)

Düşündüklerin gercekten cok güzel, kaliteyi yüksek, kapsamı geniş tutmak hitap edilen kesim oranını da yükseltecektir. Tabi bununla maliyet te artar :)

Bana şile yolu daha çok tercih ediliyor gibi geliyor ama yanılıyor olabilirim çoğunlukla o tarafa gidiyorum ben.

Volkan Işık akademide Polini motorlara (yaklaşık 50-60 cm boyunda iki zamanlı) go-kart pistinde binmek için 5 dk süreye 20 tl ödüyoruz ve neredeyse yılda 5-10 defa gidiyoruz :)

Şu an bir hayal olabilir, ama yer bakınmaya gitmen bile büyük bir adım olacaktır. Merakla bekliyorum :) Kolay gelsin

Çok Sn.Koray beyciğim öncelikle belirtmek isterim ki mesajın bana mutluluk getirdi. :) konumu konusun da evet şile yolu da mümkün hatta daha ucuz ve geniş araziler var aslında aynı zamanda ışık dan dolayı öğrenci kitlesi de söz konusu. Aslında büyük güzel bir tesis yapabilmeyi isterim içinde çok fazla şey olan ve insanları mutlu eden bir yer ama arabamı satıp bu işe girmeyi düşündüğüm için 150bin civarı bir sermaye söz konusu dürüst olmak gerekirse 17 yaşlarında k5 ile orta derecede bir kaza yaptım aslında suç tamamen arabanındı ama tabi aile için suçun kime olduğu önemli değil motosikletten vazgeçeyim diye ailem bana araba araba aldı beyaz bir s2000 üstü açık olursa motosiklet tutkumdan vaz geçerim mantığı ile sonra corvette den yukarı yukarı gittim okul iş aşk derken evet mutluluğu farklı şeylerde aradım ama inanın motosikletin bana verdiği mutluluğu yakalayamadım o yüzden bu kararı aldım, şuan 2 tane üstü açık arabam var 0 tane motorum :pr: şimdi 2 aracımı da satacağım birinin parasını aileme vereceğim diğeri ile bir motosiklet alıp aile işlerden ayrılacağım ve mutlu olacağım şeyi yapacağım yani bu tesis projesi benim için sadece bir iş değil beni mutlu edecek eski neşemi hayatı dolu dolu yaşama duygu getirecek bir şey, bana ayda şu kadar getirsin diye bir derdim yok ufak bir ofis yapar yatar kalkarım orada kendini çevirsin yeter başlangıç olarak sonra kısmetse zamanla gelişir zaten, kimileri barkın beyi sevmez bense çok sever ve saygı duyarım ondan cevap bekliyorum o nun ilede görüşeceğim belki ortak bir proje yaparız diye, benim için servet sahibi olmak veya popiler olmaktan daha çok mutlu olmak önemli ve bence insanlar kariyer uğruna çocukluk hayallerinden vaz geçiyor, sonra mutsuz sorunlu bir toplum oluyoruz ben kendi ayaklarımın üstünde durmak için pazarda limon bile satarım daha fazla beklemek istemiyorum 25 yaşına geldim ve artık toplum adına daha verimli mutluluk adına şeyler yapmak istiyorum çünkü biliyorum ki gelecek olan insanlar orada mutlu olacak bu mutluluk hayatlarına yansıyacak ve toplum daha mutlu olacak aynı zaman da ücretsiz olarak gönüllü eğitmenlerden güvenli sürüş eğitimi ile kayıplarımızı da azaltıcağımıza inanıyorum kayıp az olursa daha az mutsuz oluruz mutlu olmak için de bir tesis olursa ooo daha ne isteriz işte. :) kısaca birileri mutluluk adına toplum adına bir şeyler yapmalı sadece para kazanmak bence mutluluk getirmiyor ve tekrardan yorumun için teşekkür ediyorum çünkü inan bana huzur ve güven verdi.

Maddi imkanlarımız kıyaslanamaz ama düşüncelerimiz örtüşüyor :) 1 yıl önce İstanbuldaki hayatımı bırakıp izmire yerleşip Pist şampiyonasına gitmek içi bi dünya hazırlık yaptım. İşimi bıraktım,evimi kapattım,motosikletimi sattım (Pist için makine hazırlamak üzere),lisans aldım ve izmire gideceğim gün memleketimden gelen bir telefonla tüm planlarım 20 dk içerisinde alt üst oldu. Şu an memleketimdeyim ve bisikletim bile yok :) Biraz birikimim,bolca ticari tecrübem ve bitmeyen hırsım var inşallah bir kaç ay içinde İstanbula gelip bahsettiğim mekanı açacağım :) Bütün bunları şu yüzden anlatıyorum mutlu olacağım işi yapmak istiyorum. 16 yaşındayken otomobillere daha fazla ilgim vardı ve yaklaşık 100 tane yarış takımına beni denemeleri için mail attım. ( Bir tanesi de Volkan Işık,kendisiyle daha sonra tanışma fırsatım oldu geçen yıl :)) Pistlerde yarışabilmek için de yaklaşık 20 motosiklet kulübü,onlarca firma,kurum, kuruluş,şahısa mail attım destek için :) İnsan hayallerinin peşinden koşmalı. Şu an kpss ile öğretmen olabilirim ancak aklımın ucundan bile geçmiyor. İstanbula dönüp bu işi yapacağım.

Aynı yaştayız, Allah ömür verirse yaşanacak çok zaman var bunu iyi değerlendirmek gerekir. Eline kağıt kalem alıp bir şeyler çizmekle başlayabilirsin :) Benim defter doldu sayılır :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Maddi imkanlarımız kıyaslanamaz ama düşüncelerimiz örtüşüyor :) 1 yıl önce İstanbuldaki hayatımı bırakıp izmire yerleşip Pist şampiyonasına gitmek içi bi dünya hazırlık yaptım. İşimi bıraktım,evimi kapattım,motosikletimi sattım (Pist için makine hazırlamak üzere),lisans aldım ve izmire gideceğim gün memleketimden gelen bir telefonla tüm planlarım 20 dk içerisinde alt üst oldu. Şu an memleketimdeyim ve bisikletim bile yok :) Biraz birikimim,bolca ticari tecrübem ve bitmeyen hırsım var inşallah bir kaç ay içinde İstanbula gelip bahsettiğim mekanı açacağım :) Bütün bunları şu yüzden anlatıyorum mutlu olacağım işi yapmak istiyorum. 16 yaşındayken otomobillere daha fazla ilgim vardı ve yaklaşık 100 tane yarış takımına beni denemeleri için mail attım. ( Bir tanesi de Volkan Işık,kendisiyle daha sonra tanışma fırsatım oldu geçen yıl :)) Pistlerde yarışabilmek için de yaklaşık 20 motosiklet kulübü,onlarca firma,kurum, kuruluş,şahısa mail attım destek için :) İnsan hayallerinin peşinden koşmalı. Şu an kpss ile öğretmen olabilirim ancak aklımın ucundan bile geçmiyor. İstanbula dönüp bu işi yapacağım.

Aynı yaştayız, Allah ömür verirse yaşanacak çok zaman var bunu iyi değerlendirmek gerekir. Eline kağıt kalem alıp bir şeyler çizmekle başlayabilirsin :) Benim defter doldu sayılır :)

Maddi imkan kısmı ile başlayalım sana karşı yazmıyorum ama aramızda ki farklı diğer okuyucular için açıklamak istiyorum. :)Mesele ikimizde 25 yaşındayız ve ikimizin de hayalleri var, benim durumum senden iyi senin ki benden biraz daha kötü şimdi hayallerimizi yapamadığımızı düşünelim, abi paranın kötü yanı burada devreye giriyor işte sen öğretmen olabilirsin okudun kişisel bir başarın var bense para var diye okulu falan bıraktım elimde diploma yok, yani en ufak bir terslikte sen öğretmen oluyorsun ben inşaat da çimento harcı hazırlıyorum. :cherry: Bunu söylemenin nedeni parası olan arkadaşlar bu işin yarını var bilsinler diye kimse yanlış anlamasın. Bende de 2 tane halı hazırda defter var bunların için de yüzlerce iş fikri ve 9 tanede patentli ürün yanı sıra çaydünyası gibi bazı isimlerinde haklarını aldım hatta çaykur çay dünyası açamadığı için çay evi açtı. :) Hayaller bunlar için çabalamak çok güzel çünkü para hayalleri gerçek kılınca çaba olmuyor çaba olmayınca bir süre sonra hayallerinde olmuyor artık o yüzden bende senin yolunu seçtim açıktan okurum ufak bir iş açarım olmadı aea ekibinde çalışırım vs ama mutlu olduğum beni mutlu edecek şeyler yaparım, seni tanıdığıma memnun oldum projen konusunda da bir yardıma ihtiyacın olursa elimden geleni yaparım, umarım her şey istediğin şekilde olur bazen çok uğraşırsın ama olmaz işte de şunu anlamak lazım her şey Allahtan bir şey vermez sonra daha iyisini verir inanıp çabalamak önemli olan.

Doğru yapıldığında bu türden girişimlerin başarısız olması için bir neden kalmaz. Önemli olan buradaki doğruları en başından yanlışlardan ayıklayabilmek. Hafta sonları ve bahar yaz dönemlerinde çok daha fazla iş potansiyeli mevcut, kış aylarında iş zor olacaktır. Detaylı bir fikir çalışması ile getiri ve müşteri potansiyeli artırılabilir.

Ama tutar mı derseniz, tutar bence...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar