- Konu Yazar
Merhaba arkadaşlar. Bugün A2 ehliyet sınavına girmemle birlikte motor almaya sayılı zamanım kaldı. Öncelikle yüksek 2. el fiyatları ve motorlardan anlamamam sebebiyle sıfıra yöneldim. Yaklaşık bir hafta önce kadar Yamaha YBR 125 alırım diye bu konuyu gündemimden çıkarmıştım. Hatta motor montumu bile Yamaha lisanslı aldım. Fakat yaşadığım şehre Bajaj bayisi açılması ile yine araştırmalara koyuldum, fakat onu ararken rahatlığını övenler yüzünden CBF 150'de girdi işin içine. Marka gözetmeksizin aşağıda sıraladığım kriterlere göre bir motor tavsiye eder misiniz?
-Konforlu olmalı, Hafta içi işe gitmek için günde 15 km yol yapacağım ama fırsat buldukça ve özellikle her hafta sonu 150-300 km'lik uzun yol yapmak isterim.
-İlk alım fiyatı olarak 1000 liralık fark önemli değil, yedek parçada bir yerde 10 TL olan şey diğerinde 100 TL olmadıktan sonra 3-5 fazla olmuş çok önemli değil.
-Yakıt önemli değil, bir motor en fazla ne kadar yakabilir ki.
-Titreşim diye birşey söylenip gidiyor forumda, gerçekten bunu istemem ama ehliyet kursunda kullandığım Yuki isimli sanırım çin motoru bile çok titreşimli gelmedi. Tabi sürekli kullanımda titreşim nasıl bir beladır bilemem.
-Dayanıklı olmalı, arıza çıkarmamalı. Bu sayede uzun yola çıkmaya korkmamam lazım. Zaten teknik bilgim yok bunlarla uğraşmak motordan bile soğutabilir.
-Grenaj-Cam artık başka hangi kriterler etkiliyorsa, çok rüzgar yemek istemem.
-Maksimum hız olarak 100 km/s olsun bana yeter
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
-Konforlu olmalı, Hafta içi işe gitmek için günde 15 km yol yapacağım ama fırsat buldukça ve özellikle her hafta sonu 150-300 km'lik uzun yol yapmak isterim.
-İlk alım fiyatı olarak 1000 liralık fark önemli değil, yedek parçada bir yerde 10 TL olan şey diğerinde 100 TL olmadıktan sonra 3-5 fazla olmuş çok önemli değil.
-Yakıt önemli değil, bir motor en fazla ne kadar yakabilir ki.
-Titreşim diye birşey söylenip gidiyor forumda, gerçekten bunu istemem ama ehliyet kursunda kullandığım Yuki isimli sanırım çin motoru bile çok titreşimli gelmedi. Tabi sürekli kullanımda titreşim nasıl bir beladır bilemem.
-Dayanıklı olmalı, arıza çıkarmamalı. Bu sayede uzun yola çıkmaya korkmamam lazım. Zaten teknik bilgim yok bunlarla uğraşmak motordan bile soğutabilir.
-Grenaj-Cam artık başka hangi kriterler etkiliyorsa, çok rüzgar yemek istemem.
-Maksimum hız olarak 100 km/s olsun bana yeter
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.