- Konu Yazar
evet arkadaşlar 12.03.2016 günü kasap otomobil sürücüsüne denk geldim. her ikimizde ( otomobil karsı taraftan geliyor ) ana yoldan giderken kavsakta durmayıp yoluma çıkıyor ve ( araç ön sol ön farı motosiklet sol far çarpma yeri ) kazaya sebebiyet veriyor. otomobil sürücüsüne dur tabelası var. kaza raporunda otomobil sürücüsüne 57/1a kavşaklara gelirken kavşak şartlarına uyacak şekilde yavaşlamamak geçiş hakkı olan araca ilk geçiş hakkını vermemek ve 47/1c trafik işaret levhaları ve cihazları ve yer işaretlemeleri ile belirtilen veya gösterilen hususları uymamak, banada 52/1a aracın hızını kavşaklara yaklaşırken dönemeçlere girerken ..... yapım ve onarım alanlarına girerken azaltmamak kaza raporunda bu şekilde yazıyor. otomobile 1 asli 1 tali kusur banada 1 tali kusur vermisler. ancak bana verilen kusurda yerde fren izi yok trafikçiler beni görmedi nasıl hızlı kavşağa girdiğimi tespit etmişler anlamış değilim. ayrıca olayı mobese görüyor ancak ben ters istikamatte olduğum için beni çekmiyor. aracın net bir şekilde kavşağa ğirerken bırakın durmasını yavaşlamadığını bile gösteriyor, kaza raporuna cd çözüm tutanağınıda eklettim. trabzon honda servise motosikletin 30.000 küsür bin tllik hasarın olduğu ve pert olacağını söyledi. benim nasıl bir yol izlemem gerekiyor ? ayrıca ben devlet memumuruyum. 10 gün iş görememezlik raporum var. ( sol omuz bel sağ dizde ciddi ezikler var ama aynı gün taburcu ettiler ) konu adli vaka olarak yaralamalı trafik kazası olarak değerlendirildi trafik sigortasından yada şahıstan maddi manevi tazminat açmayı düşünüyorum mümkün müdür ? forumlarda yaptığım araştırmalara göre bana bana % 25 kusur çıkartırlarmıs buda benim motosikletin değerinin %75 kadarını alabilirmişim. ne yapmam lazım sıfır sayılacak bi motorun durduk yere 7-8 bin tl zarar ettircekler bana cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Son düzenleme: